Avslöjande: Så här sa Josephine Freje Simonsson på telefon till SwebbTV

publicerad 17 maj 2020
- Gästskribent
Mikael Willgert (foto: eget verk) och Josephine Freje-Simonsson (pressfoto: firmahemsida)
Mikael Willgert (foto: eget verk) och Josephine Freje-Simonsson (pressfoto: firmahemsida)
Mikael Willgert (foto: eget verk) och Josephine Freje-Simonsson (pressfoto: firmahemsida). Montage: NewsVoice.se

MEDIA. Den 27 februari blev Mikael Willgert uppringd av Josephine Freje Simonsson som berättar att hon ska göra ett informativt program om SwebbTV för SR Medierna. Mediernas journalist säger i detta telefonsamtal att de i det program de ska göra om Swebbtv inte ska tala om SwebbTV utan med oss som jobbar.

Så blir det inte, tvärtom allt som SR Mediernas journalist säger i samtalet visar sig vara lögn från början till slut. Den fråga man måste ställa sig är hur Sveriges Radio kan kalla detta för trovärdig journalistik. När man sedan hör resultatet saknar det all saklighet och relevans.

Vi publicerar detta samtal i utbildningssyfte för den som är intresserad av att förstå hur de statsägda medierna intrigerar för att skydda politikerna.

Text: Mikael Willgert

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Har aldrig fått en rimlig förklaring på varför det aldrig blev förbjudet för kvinnor att sälja och ta betalt för SEX.
  Men att som Freje sälja sin själ till samhällsomstörtarna på SR/SVT måste hänga ihop på något vis, eller?

  • Nu finns det ju ingen glasklar definition på vad en själ är för något , men jag har faktiskt börjat luta åt att det som skiljer anständiga och sanningssökande människor från de korrupta och lösmynta skulle kunna landa i att de senare är själlösa. Bokstavligt talat. Men som sagt , jag är bara i begynnelsen av den analysen än så länge.

   • Why not? Intressant tes. Något är det ju som skiljer oss människor emellan när en del är medkännande, kärleksfulla, omhändertagande, ansvarsfulla medans det finns andra som inte bryr sig om andra, är arroganta, ser bara till sitt eget, ljuger, stjäl, kliver över lik mm utan att blinka eller tänka på sin nästa. Och många av dom verkar vara klädda i skjorta och slips…

 • Har aldrig fått en rimlig förklaring på varför det aldrig blev förbjudet för kvinnor att sälja och ta betalt för SEX.
  Men att som Freje sälja sin själ till samhällsomstörtarna på SR/SVT måste hänga ihop på något vis, eller?

  • Nu finns det ju ingen glasklar definition på vad en själ är för något , men jag har faktiskt börjat luta åt att det som skiljer anständiga och sanningssökande människor från de korrupta och lösmynta skulle kunna landa i att de senare är själlösa. Bokstavligt talat. Men som sagt , jag är bara i begynnelsen av den analysen än så länge.

   • Why not? Intressant tes. Något är det ju som skiljer oss människor emellan när en del är medkännande, kärleksfulla, omhändertagande, ansvarsfulla medans det finns andra som inte bryr sig om andra, är arroganta, ser bara till sitt eget, ljuger, stjäl, kliver över lik mm utan att blinka eller tänka på sin nästa. Och många av dom verkar vara klädda i skjorta och slips…

 • Bra jobbat och redovisat Mikael!

  De enda slutsatserna man kan komma fram till är att 1) Alternativ media & SwebbTV är väldigt hotfull för mainstream media & den etablerade makten (mindre intäkter för msm & etablerad makt känner sig för ifrågasatt) 2) Det låter som uppdraget uppifrån var att hitta ”ömma” punkter som kunde vara lämpliga för mainstream media & etablerad makt för att de ville misskreditera SwebbTV ännu mer. Bevisligen blev det ju också så eftersom hon upprepade falska anklagelser om ”vit makt” senare. 3) Sen kan man ju undra varför hon är så angelägen om att få komma till lokalerna. Klistra in en mick i försök att finna mer? Det är det enda jag kan finna som logiskt utifrån det jag hört och läst om i detta ärende.

  Varför kan dom inte ägna sig åt en välfungerande utveckling för detta land och dess medborgare?

 • Tack M Wilgert. Inte för att vi inte redan visste hur manipulativa och lögnaktiga de är. Utan för att alla behöver påminnas då och då.

 • Bra jobbat och redovisat Mikael!

  De enda slutsatserna man kan komma fram till är att 1) Alternativ media & SwebbTV är väldigt hotfull för mainstream media & den etablerade makten (mindre intäkter för msm & etablerad makt känner sig för ifrågasatt) 2) Det låter som uppdraget uppifrån var att hitta “ömma” punkter som kunde vara lämpliga för mainstream media & etablerad makt för att de ville misskreditera SwebbTV ännu mer. Bevisligen blev det ju också så eftersom hon upprepade falska anklagelser om “vit makt” senare. 3) Sen kan man ju undra varför hon är så angelägen om att få komma till lokalerna. Klistra in en mick i försök att finna mer? Det är det enda jag kan finna som logiskt utifrån det jag hört och läst om i detta ärende.

  Varför kan dom inte ägna sig åt en välfungerande utveckling för detta land och dess medborgare?

 • Tack M Wilgert. Inte för att vi inte redan visste hur manipulativa och lögnaktiga de är. Utan för att alla behöver påminnas då och då.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *