Makten behöver nyttiga idioter för sin agenda och efter Covid-19 kommer en ny överraskning

publicerad 14 maj 2020
- Gästskribent
Temabild: Makt eller bara dyra kläder? Foto: Alvin Mahmudov. Licens: Unsplash.com
Temabild: Makt eller bara dyra kläder? Foto: Alvin Mahmudov. Licens: Unsplash.com
Temabild: Makt eller bara dyra kläder? Foto: Alvin Mahmudov. Licens: Unsplash.com

DEBATT & KONSPIRATIONER. Vet du hur kartlagd du är? Vet du att om andra vill så kan de följa dig under hela din tillvaro, var du varit, vem du besökt, hur du rest, utefter vilka vägar och vid vilka tider och dagar det skett. Allt om dig kartläggs och kan köpas och det sker oftare än vad du tror.

Text: Kalle Hellberg

Kalle Hellberg
Kalle Hellberg

Syftet behöver inte vara att du är kriminell och måste bevakas för det kan lika gärna vara en kriminell som vill veta när ditt hus är tomt, för att göra inbrott. Det kan vara ett företag som vill veta vilken personlighet du är, vilka vanor du har, för att sälja information om dig eller för att belasta dig med rätt typ av reklam.

Se följande artikel med en animation i NRK så förstår du varför jag inte har någon mobil eller kontokort, som också används för total kontroll! Det är ju bara för att förenkla sådan kartläggning av individen som kontanter måste bort och alla ska tvingas att ha en smart mobil.

Övervakningsdata till försäljning med hjälp av smartphone. Grafik: NRK.no
Övervakningsdata till försäljning med hjälp av smartphones. Grafik: NRK.no

Efter Covid-19 kommer en ny överraskning

Video nedan avslöjar hur den verkliga maffian bestämmer över alla nationer, hur våra nationsledare bara lyder order och till och med framför maktens skrivelser till folket ordagrant. De jobbar definitivt inte för de egna folket och det gäller givetvis även ”svetsaren”.

Här får du insyn i hur sammansvetsade dessa få personer i den verkliga makttoppen är. När Bill Gates och andra skänker pengar till någon organisation så är det till sig själva de skänker. De äger även den mottagande organisationen. Deras ”godhet” går ut på att suga pengar från oss andra, till sina livsprojekt (NWO) och de är mycket nära nu att stänga ner hela Jorden med en av sina ”överraskningar”.

Denna video visar hur de i åratal planerat inför en kommande pandemi och som en tillfällighet kom Covid-19 och det ska komma minst en ”överraskning” till, enligt deras planer.

Allt är noga planerat

I slutet av denna artikel finns en video från 2014 med bevis för att ”den verkliga makten” har planlagt övertagandet av Jordens alla nationer. Detta ska bl a ske med hjälp av tillverkade pandemier som lamslår hela jorden och dess ekonomi mao det som just nu händer och det ska komma ytterligare en ”överraskning” från maktens boning.

Efter dessa pandemier kommer inget att vara sig likt. Den eventuella frihet i livet som vissa inbillat sig att vi har haft kan vi glömma. Det samhälle hela Jordens nationer kommer att ingå i kommer att vara totalitärt, med ett leverne i totalt slaveri arrangerat för ”den lilla människan”. En stor del av Jordens befolkning kommer att dö. Vi ser ju redan hur vår ”sjuka vård” låter behandla gamla med smärtstillande medel innan de genom aktiv dödshjälp dör i corona, i stället för att rädda dem med C- och D3-vitamin.

Makten behöver nyttiga idioter för att lyckas

Det kommer att finnas en stor del av Jordens befolkning som av oförstånd (genom  massmediernas hjärntvätt) inte ser och förstår vad det är som händer. Dessa är de farligaste människorna, eftersom dessa medlöpare hjälper till att genomföra den planetära agendan. Det är dessa ”nyttiga idioter” som står i kö för att få bli vaccinerade, eller som ber om att få bli chippade (för de har ”inget att dölja”), när makten så befaller.

Bland de ”goda lakejerna” till makten finns framförallt politiker och andra makthavare inom religion, näring och industri och under sig har dessa en trogen skara av allmänhet som inget hellre vill än att få vara slavar under sina ledare. Vi ser detta i att ju mer isolerat det blivit av den verkliga maktens order om att stänga ner hela nationer, desto fler röster får det parti som är maktens lakej nr 1 (lika i alla nationer).

Aktivism: Använd inte kontantkort och smartphones

Vi står inför ett livsavgörande vägval: ska vi låta oss övervakas, förslavas, kontrolleras, tillåta ett rättsväsende som premierar de kriminella, låta andra bestämma hur vi ska leva våra liv, låta oss bestrålas av trådlös teknik som gör oss sjuka, påtvingas supergiftiga ”mediciner” och vacciner som kan förstöra eller förkorta våra liv osv? Det är det liv vi i dag lever, vare sig vi ser verkligheten som den är eller inte.

Men vad borde vi göra, om vi förstår budskapet i videon nedan? Tillsammans kan vi faktiskt ta kontrollen över makten, om vi vill. Det är ju så enkelt. Om vi säger upp våra mobilabonnemang, slutar använda mobiler och läsplattor och om vi alla börjar använda kontanter vid inköp (bojkotta alla butiker som inte tar kontanter), vad händer då? Hela planeringen för övervakning förstörs. Hela kontrollsamhället går i graven. Makten tappar sin makt och vi blir mycket friare än vad vi är i dag.

Mobiler och kontokort är de viktigaste verktygen som makten har i detta kontrollsamhälle. Vi slipper också den bestrålning vi alla utsätts för. Ingen operatör kan fortsätta med sin verksamhet utan kunder.

De som inbillar sig att de inte kan vara utan sociala medier kan ju använda datorer hemma och kräva fiber för uppkopplingen. Det är mobilen och kontokort som är de viktigaste verktyg som makten inte kan vara utan.

Den som påstår att vi då skulle få ett helt annat samhälle, att mängder av av folk blir arbetslösa. Vad skulle hända om man råkar ut för en olycka och inte kan larma via mobilen osv? Dessa personer har tyvärr inte fantasi nog att föreställa sig vad som kommer att hända efter maktens nästa ”överraskning”.

Ett samhälle utan mobil och kontokort kommer att vara rena paradiset för allmänheten, jämfört med det av makten planerade kommande totalitära samhället.

https://www.youtube.com/watch?v=C_K3XApUGk4

Se videon ovan med Harry Vox och jämför med vår tid nu. Planeringen var och är total, men ska de verkligen få lyckas med sina planer? Videon tar upp en rapport rubricerad “Scenarios for the Future of Technologyand International Development” från 2014, där man alltså bestämde vad som skulle ske år 2020.

Text: Kalle Hellberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ett ensamt Sverige är inte starkt. Roffa-åt-sig-stormakter ser då sin chans. Det är det dom vill ”söndra EU och härska”. Däremot måste EU bli starkare än nånsin tillsammans med Ryssland, men UTAN PUTIN och utan andra krimskrams politiker såna som bara belastar planetens ekologi och ekonomi. Mänskligheten står vid avgrundens rand, nästan så att man nickar instämmande när Jehovas vittnen sätter igång med sina långa haranger om jordens undergång.
  Nu handlar det om ”our planet first” så att lilla Gretas generation kan fortsätta att segla jorden runt.

 • Ett ensamt Sverige är inte starkt. Roffa-åt-sig-stormakter ser då sin chans. Det är det dom vill “söndra EU och härska”. Däremot måste EU bli starkare än nånsin tillsammans med Ryssland, men UTAN PUTIN och utan andra krimskrams politiker såna som bara belastar planetens ekologi och ekonomi. Mänskligheten står vid avgrundens rand, nästan så att man nickar instämmande när Jehovas vittnen sätter igång med sina långa haranger om jordens undergång.
  Nu handlar det om “our planet first” så att lilla Gretas generation kan fortsätta att segla jorden runt.

 • Att jag är kritisk mot vissa typer av rörelser, innebär absolut inte att jag vill tysta en fri debatt. Problemet är bara det att vi inte har någon fri debatt. Att en svensk skolunge som säger vad forskarna säger, blir satt på piedestal och skeppas jorden runt för att prata inför EU, FN och presidenter, väcker lätt frågor om vad som ligger bakom hela cirkusen. När sakpolitiska frågor idag förs av enskilda “gurus” med miljontals slaviska följare, kan politiken ibland anta en lätt sekteristisk karaktär. Den stora frågan i sammanhanget blir här, om fenomenet bottnar i en globalistisk “metapolitik” som ytterst syftar till att underlätta och samtidigt dölja överföringen av politisk makt, från de enskilda staterna till de stora globala aktörerna EU, FN och världsbanken? Att Lill-Greta bara är en symbolisk bricka i denna regisserade teater, framstår för mig som helt uppenbart. Miljöpolitiska frågor borde väl egentligen drivas av politiska partier och inte av enskilda skolbarn? Att “cirkus” Lill-Greta sedan driver miljöpolitiska frågor bättre, än vad både “Miljöpartiet” och de andra politiska partierna gör, visar väl egentligen bara på hur havererad den svenska partipolitiken har blivit?

  “Vill vi behålla vår demokrati och yttrandefrihet, så är det hög tid för ett Swexit, dvs. ett “svenskt” Brexit.”

 • Att jag är kritisk mot vissa typer av rörelser, innebär absolut inte att jag vill tysta en fri debatt. Problemet är bara det att vi inte har någon fri debatt. Att en svensk skolunge som säger vad forskarna säger, blir satt på piedestal och skeppas jorden runt för att prata inför EU, FN och presidenter, väcker lätt frågor om vad som ligger bakom hela cirkusen. När sakpolitiska frågor idag förs av enskilda “gurus” med miljontals slaviska följare, kan politiken ibland anta en lätt sekteristisk karaktär. Den stora frågan i sammanhanget blir här, om fenomenet bottnar i en globalistisk “metapolitik” som ytterst syftar till att underlätta och samtidigt dölja överföringen av politisk makt, från de enskilda staterna till de stora globala aktörerna EU, FN och världsbanken? Att Lill-Greta bara är en symbolisk bricka i denna regisserade teater, framstår för mig som helt uppenbart. Miljöpolitiska frågor borde väl egentligen drivas av politiska partier och inte av enskilda skolbarn? Att “cirkus” Lill-Greta sedan driver miljöpolitiska frågor bättre, än vad både “Miljöpartiet” och de andra politiska partierna gör, visar väl egentligen bara på hur havererad den svenska partipolitiken har blivit?

  “Vill vi behålla vår demokrati och yttrandefrihet, så är det hög tid för ett Swexit, dvs. ett “svenskt” Brexit.”

 • Tack Kalle, Ensam är inte stark. Vi som har genomskådat Maktens vansinnesspel borde gå samman och bilda en förening och helst flytta samman i en bilfri ekoby, vid havet med tanke på syrerikt luft och leva efter “sunda förnuft”-principen. Bli självständiga, självförsörjande och ordentligt pålästa. Motstånd mot masshysterin kring 5 G och dagens superkänsliga IT-samhälle.
  “Dumheten är alltid stark. Den är i majoritet i människosläktet. Dess taktik är utnötningsdöden, världsalltets mest kinesiska tortyr.” Harry Martinson i “Nässlorna blomma” (1950).
  Rädslan sätter ner immunförsvaret. Viktigt att vi aldrig skräms till tystnad.
  Tankar mitt i natten

 • Tack Kalle, Ensam är inte stark. Vi som har genomskådat Maktens vansinnesspel borde gå samman och bilda en förening och helst flytta samman i en bilfri ekoby, vid havet med tanke på syrerikt luft och leva efter “sunda förnuft”-principen. Bli självständiga, självförsörjande och ordentligt pålästa. Motstånd mot masshysterin kring 5 G och dagens superkänsliga IT-samhälle.
  “Dumheten är alltid stark. Den är i majoritet i människosläktet. Dess taktik är utnötningsdöden, världsalltets mest kinesiska tortyr.” Harry Martinson i “Nässlorna blomma” (1950).
  Rädslan sätter ner immunförsvaret. Viktigt att vi aldrig skräms till tystnad.
  Tankar mitt i natten

 • Det finns massor av ungdomar idag som i hjärtat känner att något är fel, allvarligt fel.
  Problemet är att alla som arbetar inom skolan aldrig får diskutera diskutera något med eleverna som kan tolkas som politiskt. Jag kan skita i det eftersom jag kan ta ut pension om jag behöver.
  Men resten dvs dom flesta har ett antal år framför sig i karriären som plötsligt kan avbrytas.

  Man har skapat vattentäta system där inget som inte är PK kan lyftas på en statlig eller kommunal arbetsplats.
  Rädslan i privat sektor är nästan lika stor.
  https://nyheteridag.se/byggnads-forbundsstyrelse-visar-solidaritet-pa-kvinnodagen-med-fittmossor/
  Vem försåg dom med mössorna och fick dom att ta dom på sig.
  Trycket uppfrån/nerifrån djupa staten är massivt och har alla mediers galenskap att utöva påtryckning.
  Inte minst genom exvis statsfinansierade Expo o liknande “statsinstitutioner”.

  Men vi ser glädjande nog att självdistansering bygger frågetecken som rätas ut i alternativa medier.
  Så nedstängningen kan i det längre perspektivet vara den räddning till ett paradimskifte som behövs.

  Vi har nu ett litet fönster som ger oss möjlighet att agera och styra framtiden i en bättre riktning.
  Denna artikel kan för några vara den “tipping point” som gör skillnad.
  Jag är glad att även Amazing Polly fick vara med i artikeln. Hon förtjänar större uppmärksamhet i svensk
  media. Hennes klipp finns också på tyska för den som vill göra tyskarna klokare.
  Hennes site hittar du här http://amazingpolly.net

  Tack Kalle

  • Tack Bengt en modig själ, det finns många ungdomar som känner på sig att det är något väldig fel i samhället just nu utan ideologisering eller -ism.
   Forutom amazingpolly , finns en annan kvinna som gör fantastiska research och uppmuntrar ffa till eftertanke hennes sida är http:// reallygraceful.com

 • Vem som helst som finns var som helst ,,,att skriva om nån slags överraskning hör lite som att man vill få följare och kanske betala för det…Lättlurade är inte alla. Vet man om nån överaskning så skriver man om det…vad är detta för trams

  • Stig Lönnqvist
   Om du tog dig att titta på bilagda videor och läste länkarnas innehåll så upptäcker du att det är “maktens män” som beskriver att det ska komma ytterligare en “överraskning” efter Corona. Jag refererade bara till detta. Vad det är vet bara dom. Men vi (även du) kommer att få erfara vad det handlar om i sinom tid.

 • Det finns massor av ungdomar idag som i hjärtat känner att något är fel, allvarligt fel.
  Problemet är att alla som arbetar inom skolan aldrig får diskutera diskutera något med eleverna som kan tolkas som politiskt. Jag kan skita i det eftersom jag kan ta ut pension om jag behöver.
  Men resten dvs dom flesta har ett antal år framför sig i karriären som plötsligt kan avbrytas.

  Man har skapat vattentäta system där inget som inte är PK kan lyftas på en statlig eller kommunal arbetsplats.
  Rädslan i privat sektor är nästan lika stor.
  https://nyheteridag.se/byggnads-forbundsstyrelse-visar-solidaritet-pa-kvinnodagen-med-fittmossor/
  Vem försåg dom med mössorna och fick dom att ta dom på sig.
  Trycket uppfrån/nerifrån djupa staten är massivt och har alla mediers galenskap att utöva påtryckning.
  Inte minst genom exvis statsfinansierade Expo o liknande “statsinstitutioner”.

  Men vi ser glädjande nog att självdistansering bygger frågetecken som rätas ut i alternativa medier.
  Så nedstängningen kan i det längre perspektivet vara den räddning till ett paradimskifte som behövs.

  Vi har nu ett litet fönster som ger oss möjlighet att agera och styra framtiden i en bättre riktning.
  Denna artikel kan för några vara den “tipping point” som gör skillnad.
  Jag är glad att även Amazing Polly fick vara med i artikeln. Hon förtjänar större uppmärksamhet i svensk
  media. Hennes klipp finns också på tyska för den som vill göra tyskarna klokare.
  Hennes site hittar du här http://amazingpolly.net

  Tack Kalle

  • Tack Bengt en modig själ, det finns många ungdomar som känner på sig att det är något väldig fel i samhället just nu utan ideologisering eller -ism.
   Forutom amazingpolly , finns en annan kvinna som gör fantastiska research och uppmuntrar ffa till eftertanke hennes sida är http:// reallygraceful.com

 • [Kommentar raderad. Alla som kommenterar måste skriva ut sitt riktiga för- och efternamn. Ny regel.]

 • Vem som helst som finns var som helst ,,,att skriva om nån slags överraskning hör lite som att man vill få följare och kanske betala för det…Lättlurade är inte alla. Vet man om nån överaskning så skriver man om det…vad är detta för trams

  • Stig Lönnqvist
   Om du tog dig att titta på bilagda videor och läste länkarnas innehåll så upptäcker du att det är “maktens män” som beskriver att det ska komma ytterligare en “överraskning” efter Corona. Jag refererade bara till detta. Vad det är vet bara dom. Men vi (även du) kommer att få erfara vad det handlar om i sinom tid.

 • [Kommentar raderad. Alla som kommenterar måste skriva ut sitt riktiga för- och efternamn. Ny regel.]

 • Ändring av fel i texten (petitesser): I slutet under videon av Harry Vox (inte Fox) står det att planeringen i angivet häfte skrevs 2014, det är fel. Videon gjordes 2014 men häftet med framtidsplanerna gjordes 2010. Maktens folk kunde alltså 10 år i förväg ange planerna för nuvarande Corona, bra “gissat”, eller hur?

 • Ändring av fel i texten (petitesser): I slutet under videon av Harry Vox (inte Fox) står det att planeringen i angivet häfte skrevs 2014, det är fel. Videon gjordes 2014 men häftet med framtidsplanerna gjordes 2010. Maktens folk kunde alltså 10 år i förväg ange planerna för nuvarande Corona, bra “gissat”, eller hur?

 • Ytterligare ett steg mot totalitarism. Värre än Orwells 1984.

  Av Peter Andrews, irländsk vetenskapsjournalist och författare baserad i London, som har en bakgrund inom biovetenskap och examen från University of Glasgow med en examen i genetik.

  Idén om immunitetspass växer i popularitet bland västerländska regeringar. Men de är full av problem, från implementering till funktionalitet. Framför allt är de ett allvarligt hot mot grundläggande friheter. Vanliga pass kanske inte är så nödvändiga för många av oss på ett tag, med liten möjlighet till utlandsresor. Men tänk om du behövde ett pass för att lämna ditt hus och leva ditt dagliga liv? I en värld som domineras av coronavirus talas allt mer om immunpass som en möjlig väg ut ur lockdown. Men vad skulle denna väg exakt innebära?

  Den grundläggande förutsättningen för ett immunitetspass är att påskynda återupptagandet av samhället genom att låta de som är immun mot Covid-19 röra sig fritt och bara lämna de som inte är immunföremål under begränsningar. Passet i sig kan vara ett papperscertifikat, till exempel de som Chile har utfärdat, även om det i Europa och Amerika mer sannolikt skulle visas på din smartphone som en app, kod eller som digital certifiering.

  Det är tveksamt om denna nivå av övervakning snart skulle kunna inträffa i väst – främst på grund av att våra regeringar inte är kapabla att organisera denna skala. Outsourcingövervakning till ett privat företag kan dock lösa problemet. Den brittiska regeringen har konsulterat teknikföretaget Onfido, som är specialiserat på ansiktsbiometri, om immunpass, vilket det säger kan vara möjligt inom några månader.
  Dessutom kan den senaste utvecklingen som antyder att det finns flera stammar av coronavirus i stort göra all forskning om Covid-immunitet fram till denna punkt ogiltig. (Faktum är att den brittiska regeringen skjuter undan från att kalla dem immunitetspass, om de inte fungerar – förvänta sig ett nytt varumärke omedelbart.) Trots allt detta verkar bristen på ett snabbt, tillförlitligt antikroppstest inte avta ansträngningar för att utöka övervakningstekniken.

  Som vanligt skulle en grupp gynnas framför allt andra: kändis- och miljonärklassen. Hölls immunitetspass ut i morgon, vem tror du skulle vara de första att få sina?

  De förväntar av oss att vi ska bli lättade över att allt vi behöver svälja är färgglada appar på våra eleganta smartphones.

  Nej, det här är inte världen för polisstaterna under 1900-talet. Unga män i uniform är inte längre personifiering av förtryckande regimer. Smarttelefoner, algoritmer och massövervakning har ersatt dem. Och de som driver showen kommer inte ens att vara de politiker vi röstar för. Det kommer istället att vara Big Tech-företag, internationella spionagebyråer.

  Immunitetspass är ett brott mot en grundläggande tumregel, som tidigare generationer kämpade och dog för, men så många ungdomar nu har aldrig lärt sig något om. En princip förblir sann, särskilt i en kristid, eftersom det är då principer är viktigast. Principen borde vara att du aldrig skulle behöva identifiera dig själv till staten. Staten borde identifiera sig för dig.

  https://www.rt.com/op-ed/488043-immunity-passports-western-governments-totalitarianism/

 • Tyvärr det går inte prata med sina närmaste ens om detta. Detta är framtiden och den är redan här. Sist var en så upptagen med sin mobil att han höll på att krocka. Riv Riv Riv.

 • Ytterligare ett steg mot totalitarism. Värre än Orwells 1984.

  Av Peter Andrews, irländsk vetenskapsjournalist och författare baserad i London, som har en bakgrund inom biovetenskap och examen från University of Glasgow med en examen i genetik.

  Idén om immunitetspass växer i popularitet bland västerländska regeringar. Men de är full av problem, från implementering till funktionalitet. Framför allt är de ett allvarligt hot mot grundläggande friheter. Vanliga pass kanske inte är så nödvändiga för många av oss på ett tag, med liten möjlighet till utlandsresor. Men tänk om du behövde ett pass för att lämna ditt hus och leva ditt dagliga liv? I en värld som domineras av coronavirus talas allt mer om immunpass som en möjlig väg ut ur lockdown. Men vad skulle denna väg exakt innebära?

  Den grundläggande förutsättningen för ett immunitetspass är att påskynda återupptagandet av samhället genom att låta de som är immun mot Covid-19 röra sig fritt och bara lämna de som inte är immunföremål under begränsningar. Passet i sig kan vara ett papperscertifikat, till exempel de som Chile har utfärdat, även om det i Europa och Amerika mer sannolikt skulle visas på din smartphone som en app, kod eller som digital certifiering.

  Det är tveksamt om denna nivå av övervakning snart skulle kunna inträffa i väst – främst på grund av att våra regeringar inte är kapabla att organisera denna skala. Outsourcingövervakning till ett privat företag kan dock lösa problemet. Den brittiska regeringen har konsulterat teknikföretaget Onfido, som är specialiserat på ansiktsbiometri, om immunpass, vilket det säger kan vara möjligt inom några månader.
  Dessutom kan den senaste utvecklingen som antyder att det finns flera stammar av coronavirus i stort göra all forskning om Covid-immunitet fram till denna punkt ogiltig. (Faktum är att den brittiska regeringen skjuter undan från att kalla dem immunitetspass, om de inte fungerar – förvänta sig ett nytt varumärke omedelbart.) Trots allt detta verkar bristen på ett snabbt, tillförlitligt antikroppstest inte avta ansträngningar för att utöka övervakningstekniken.

  Som vanligt skulle en grupp gynnas framför allt andra: kändis- och miljonärklassen. Hölls immunitetspass ut i morgon, vem tror du skulle vara de första att få sina?

  De förväntar av oss att vi ska bli lättade över att allt vi behöver svälja är färgglada appar på våra eleganta smartphones.

  Nej, det här är inte världen för polisstaterna under 1900-talet. Unga män i uniform är inte längre personifiering av förtryckande regimer. Smarttelefoner, algoritmer och massövervakning har ersatt dem. Och de som driver showen kommer inte ens att vara de politiker vi röstar för. Det kommer istället att vara Big Tech-företag, internationella spionagebyråer.

  Immunitetspass är ett brott mot en grundläggande tumregel, som tidigare generationer kämpade och dog för, men så många ungdomar nu har aldrig lärt sig något om. En princip förblir sann, särskilt i en kristid, eftersom det är då principer är viktigast. Principen borde vara att du aldrig skulle behöva identifiera dig själv till staten. Staten borde identifiera sig för dig.

  https://www.rt.com/op-ed/488043-immunity-passports-western-governments-totalitarianism/

 • Tyvärr det går inte prata med sina närmaste ens om detta. Detta är framtiden och den är redan här. Sist var en så upptagen med sin mobil att han höll på att krocka. Riv Riv Riv.

 • Tack Kalle Hellberg! Precis detta har jag tänkt på också, att om alla sade upp sitt mobila abonemang, hade telefon uppkopplad som förr med “jack”, dator likaså, alltså koppartråd eller fiber som nu, koppartråden är ju bra vid strömavbrott om det inte är dechtelefon man har förstås…bara kontanter dessutom…så här hade vi ju det förr i tiden på 1950 och -60 talet, små samhällen med landsbygd, där man gick till bonden och handlade potatis och frukt och grönt, specialaffärer med kött eller bröd osv…Men så tänker jag, eftersom det finns ett ägande som går i varann idag när det gäller elförsörjning, och telekommunikation, blir det inte svårt då? Just att detta med dessa “varor som el och tele” liggande i samma händer? Kanske får vi börja använda kunskaper från förr i mindre sammanhang…?Starta upp småsamhällen och byar med egenföretagsamhet, då gäller det att ha hjärta och hjärna av kärlek och ljus vilja i det hela och med sig…

 • Tack Kalle Hellberg! Precis detta har jag tänkt på också, att om alla sade upp sitt mobila abonemang, hade telefon uppkopplad som förr med “jack”, dator likaså, alltså koppartråd eller fiber som nu, koppartråden är ju bra vid strömavbrott om det inte är dechtelefon man har förstås…bara kontanter dessutom…så här hade vi ju det förr i tiden på 1950 och -60 talet, små samhällen med landsbygd, där man gick till bonden och handlade potatis och frukt och grönt, specialaffärer med kött eller bröd osv…Men så tänker jag, eftersom det finns ett ägande som går i varann idag när det gäller elförsörjning, och telekommunikation, blir det inte svårt då? Just att detta med dessa “varor som el och tele” liggande i samma händer? Kanske får vi börja använda kunskaper från förr i mindre sammanhang…?Starta upp småsamhällen och byar med egenföretagsamhet, då gäller det att ha hjärta och hjärna av kärlek och ljus vilja i det hela och med sig…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *