Trading – Allt du behöver veta om vägen in i handelsvärlden

publicerad 5 maj 2020
- Extern skribent
Allt du behöver veta om trading. Bild: Austin Distel Licens: Unsplash.com

Trading kan vara ett givande karriärval för många människor. Dessutom blir lärandet mot att bli en trader mer ofta än sällan en enkel sak, så länge du har rätt kompetens.

Men även för de med specialistkompetens, inklusive exceptionella matematiska förmågor, analytiska färdigheter, rätt nivå av erfarenhet samt tillräckligt med startkapital kan vägen in i trading världen alltjämt vara skrämmande första gången.

Du måste förbereda dig för att kunna komma in i denna konkurrensutsatta bransch, för att försäkra dig om att du inte drunknar i ett hav av erfarna handlare och en fartfylld, intensiv miljö. I den här guiden kommer vi att gå igenom allt du behöver veta innan du kliver in i tradingvärlden.

Du måste ha passion och kunskap

Naturligtvis är rätt kunskap och erfarenhet avgörande för att starta en framgångsrik karriär inom trading, men det finns en faktor som många nya traders glömmer: Att ha passion. Utan rätta drivkraften och passionen för trading så finns väldigt lite utdelning att hämta där.

Därför måste du tidigt avgöra om du är på väg att bli en trader utifrån rätt skäl. Om någon bara är intresserad av att bli en trader för pengarnas skull och men saknar passion för tradingkonsten i sig själv så ger detta, vanligtvis, motsatt effekt.

ArcanumSkolan 2024

De som älskar trading, vill vara de bästa och är redo att acceptera förluster på vägen (eftersom de inte bekymrar sig något vidare över de ekonomiska vinsterna) faktiskt har större chans att lyckas. Som överallt i livet så kommer passionerade människor alltid att sträva framåt – tradingsektorn är inget undantag.

Vilken typ av trader vill du bli?

Det finns många vägar en trader kan gå som definierar vilken typ av trader han eller hon är. Varje typ av trader fungerar på lite olika sätt:

  • Scalpare: Verkar inom snävare tidsramar men är ofta de mest hängivna
  • Daytraders: Siktar på kortsiktiga affärer och fokuserar på omedelbara trender
  • Swingtraders: Kan hålla igång affärer under några dagar i taget och kan få tillbaka en stor vinst
  • Positionstraders: Kan hålla affärer i flera år, och vanligtvis har ett betydande kapital

Fundera på vilken marknad du föredrar att bedriva trading i

Som trader måste du välja en marknad som du vill arbeta i. Tänk på vad du brinner för eftersom passion, så som vi ovan observerat, spelar en stor roll för framgång. Kanske du vill handla med aktier och råvaror. Om så är fallet så kan du överväga handel i en av de många aktiemarknaderna runt om i världen. Ifall du är intresserad av handel med valutor så kan du handla på valutamarknaderna.

Detta är dock inte det enda alternativet om du är fascinerad av valutor. Istället kan du pröva på handel med kryptovaluta, där du kan köpa och sälja kryptomynt via börsen. Inom denna typ av handel spekulerar du kring kryptovalutors prisrörelser.

Lär dig att vara disciplinerad inom trading

Slutligen måste varje trader lära sig att disciplinera sig själv. Även om du kan frestas att avvika från en väl formulerad plan i ett försök att avsluta dagen med vinst så måste du motstå frestelsen och istället hålla dig till vad du vet.

Detta kan ta tid att behärska men när du väl lärt dig att vara disciplinerad så kommer du att bli en bättre trader.

 

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq