Miljonlotteriet fortsätter i samma anda!

publicerad 20 juni 2020
- Extern skribent
Miljonlotteriet skänker till välgörenhet. Foto: Larm Rmah Licens: Unsplash.com

Miljonlotteriet har ända sen starten haft fokus på att bidra sitt överskott till IOGT-NTO:s arbete runt om i hela världen. Största fokuset är att hjälpa både vuxna och barn som lever i utsatthet. I Sverige är det stora insatser som görs varje år för att bidra till ett samhälle där droger inte skapar problem.

Särskilt starkt värnar IOGT om utsatta barn. Miljonlotteriet gav 98 miljoner till IOGT-NTO förra året och har skänkt totalt över 2 miljarder till rörelsen de senaste 20 åren. Här hittar du Miljonlotteriets senaste nyheter om du vill ta del av deras kampanjer och välgörenhetsarbete runt om i världen.

Miljonlotteriet har många äldre kunder, därför var deras främsta rekryteringskanal länge telemarketing. Detta ändrades nyligen då lotteriet valde att börja fokusera mer på digital marknadsföring, vilket har varit framgångsrikt.

Detta innebär att lotteriets överskott kommer att vara fortsatt stort kommande år och fler insatser kan göras för samhället. I samband med att lotteriet valde att digitalisera sin marknadsföring, så passade dessvärre bluffmakare på att lura flera av deras kunder, läs mer om det här.

Miljonlotteriet har skänkt över 2 miljarder sedan år 2000

Alla skraplotter och bingospel som Miljonlotteriet säljer ger bidrag till välgörenhet. Det fina med detta koncept är att alla som spelar hos lotteriet går ut som vinnare. Alla som spelare hos Miljonlotteriet är bidragande till att överskottet från försäljningen främjar IOGT:s välgörenhetsarbete.

Varje år görs stora insatser, särskilt för barnen. Bland annat så arrangerar rörelsen hundratals läger för utsatta barn, och andra evenemang som göra vardagen lite lättare för barn som lever i tuffa förhållanden.

För att främja drogfriheten så används överskottet också går till att förbättra behandlingshemmen i vårt land och för att hjälpa människor som inte har tak över huvudet. På 20 år så har alla som satsat pengar hos lotteriet hjälpt till att skänka över 2 miljarder i överskott till IOGT. Eftersom att rörelsen är en ideell organisation så gör detta deras arbete så mycket enklare.

Hjärtevärmande kampanjer

Miljonlotteriet är kända för sina hjärtevärmande kampanjer som ofta bidrar till något gott. Det finns många vinster att ta del av och många gånger så innebär vinsten en upplevelse. Det finns olika kategorier som de olika vinsterna delas in i. Bland annat kan du vinna drömresan eller drömboendet som du får konstruera helt själv.

Du kan vinna upp till 10 miljoner i presentkort på resor, där du kan åka flera vändor jorden runt, precis hur du vill.

Alla sålda skraplotter räknas in till lotteriets överskottsbidrag till IOGT-NTo-rörelsen. Det innebär att du både kan hoppas på att kamma hem någon av de fina vinsterna och samtidigt veta att du bidrar till en god sak. Merpartenav Miljonlotteriets kunder prenumererar på skraplotten Miljonlotten, vilket gör den till en av Sveriges mest populära lotter.

 

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice