Vita Huset: Antifa ska terrorklassas – AFA och NMR bör också terrorklassas anser SD-ledamot

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2020
- NewsVoice redaktion
Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany (2020). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

NOTERAT. Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany meddelar att Trump vidtar starka åtgärder för att stoppa upproren i USA som utbrutit i flera delstater som en följd av mordet på George Floyd den 25 maj, något som NewsVoice skrivit om. Nu ska den vänsterextremistiska rörelsen Antfia klassas som inhemskt terrorgrupp.

Antifa bskrivs som en autonom vänsterextrem rörelse vars motsvarighet i Sverige är AFA. Enligt bedömare ligger Antifa bakom mycket av det våld som sker under protesterna i USA. Trump har redan 2019 meddelat att en terrorklassning av rörelsen ska utredas.

Antifa arbetar att med våld konfrontera extremhögerns manifestationer. Rörelsen tar inte avstånd från våld eftersom nätverket anser att det är nödvändigt i kampen mot vad den ser som fascism. Samtidigt protesterar miljontals människor runt om i världen mot den ökande auktoritära utveckling som nu sker i många länder. Dessa anser att socialister och vänstern försöker införa fascism.

Riksdagsledamot Markus Wiechel (SD) välkomnar beskedet från Vita Huset och vill även se en terrorstämpling av den svenska motsvarigheten AFA, skriver Samtiden. Markus Wiechel har lämnat in flera motioner att Antifas svenska motsvarighet AFA (Antifascistisk Aktion) och även Nordiska motståndsrörelsen (NMR) bör förbjudas.

Text: NewsVoice | Bild: Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany (2020). Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: AFAAntifa
Stöd NewsVoice 2024
 • Aktuellt inifrån Ryssland..
  https://www.rt.com/russia/490416-adults-encouraging-protest-russia-jail/
  Vuxna Ryssar som uppmuntrar minderåriga att delta i protester ska kunna straffas med upp till tio år i fängelse. Författaren till det nya lagförslaget, en parlamentsledamot med det regerande partiet Förenade Ryssland, anser att arrangörerna för olagliga, otillåtna demonstrationer utnyttjar barn och ungdomar.
  Enligt nu gällande lag kan arrangörerna av otillåtna gatudemonstrationer bötas med 50 000 rubel (718 $), men Yevgeny Marchenko vill skicka dem till en straffkoloni.
  Men för tillfället verkar intresset för sådana demonstrationer vara litet. På grund av coronavirus har vi inga – varken lagliga eller olagliga, men det kan uppstå när som helst.
  Arrangörer av obehöriga samlingar satsar på mindreåriga ungdomar, eftersom de är enklast att manipulera, säger Marchenko.
  Att involvera minderåriga i en obehörig protest ett administrativt brott. Marchenko’s nya lag skulle förändra detta till ett brott. Om de är skyldiga kan straffen vara upp till tio år i en straffkoloni.
  ”Vi har en artikel i strafflagen för att involvera minderåriga i antisocial verksamhet. Olika olagliga handlingar listas där, och jag vill komplettera den här artikeln med en annan olaglig handling”. Enligt Marchenko kommer räkningen att läggas fram till statsdumaen före slutet av vårsessionen.

 • Först bör man bestämma sig vad begreppet “fascism” faktiskt är. Att tala om samma saker är naturligtvis viktigt i en demokrati, annars blir det bara käbbel och dålig kvalitet på artiklarna.

  Själv anser jag att fascism är finanskapitalets öppna terror mot suveräna stater, d.v.s. det som väldigt många bombliberaler har gjort sig skyldiga till mot Libyen, Afghanistan, Serbien och Syrien.

  Varför attackerar inte AFA de som massmördar miljontals, men bara NMR som inte lyckas med särskilt mycket? Min tanke är att både AFA och NMR är kontrollerade av bankmaffian, eftersom det hela drar bort fokuset från de stora fascisterna, som istället då kan framstå som godheten genom att fördöma NMR eller AFA.

  Att bränna polisbilar är inte fascism eller antifascism, men terrorism, i min mening. Det är en attack mot hela folket, eftersom polisbilar köps in med medborgarnas skattemedel.

  Att således terrorstämpla alla antifascister kan s.a.s. vara de verkliga fascisternas och statsterroristernas sätt att kväsa motståndet mot dem. Har fascisterna själva satt eld på en polisbil i en falskfalgg-operation? inte omöjligt.

  I USA som har mycket vapen i omlopp ser jag det hela som elitens krigsförklaring mot den riktiga vänstern i USA. “Demokraterna”(neocons) som har massmördat miljontals, kan på samma vis attackera KKK eller nazister, och på det viset framstå som godheten.

  I övrigt är inte “Socialdemokraterna” varken “socialister” eller “demokrater”, men marknadsliberaler för inskränkt demokrati i vår nation, till förmån för EU-oligarkernas finanskapital och öppna terror, precis som de flesta politiker i 8-partiet numera.

  Folket är heller inte motiverat att skapa nya partier och valsamverka med dem mot oligarkernas partier. För mig är det ett stort mysterium.

 • “Antifa arbetar att med våld konfrontera extremhögerns manifestationer. ”
  Nej, Antifa attackerar med våld allt som vi normalt skulle kalla borgerligt eller längre till höger. Att säga extremhöger är att acceptera deras världsbild.

 • Blir nog svårt för Greta Thunberg med familj att komma in i USA framöver.
  “Den autonoma vänsterextrema rörelsen Antifa ska terrorklassas”, skriver USA:s president Donald Trump på Twitter. Enligt Trump ligger rörelsen bakom mycket av det våld som skett under protesterna i USA de senaste dagarna. Presidenten skrev redan i fjol på Twitter att en terrorklassning av rörelsen ska utredas. Även högerextrema grupper i USA har begärt att Antifa ska betecknas som en “inhemsk terrororganisation”.
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0nm63B/trump-antifa-ska-terrorklassas

  Om man googlar på Greta Thunberg, Antifa får man flera träffar.. bla.a denna
  https://www.google.com/search?q=Greta+Thunberg%2C+Antifa&rlz=1C5CHFA_enSE842SE843&oq=Greta+Thunberg%2C+Antifa&aqs=chrome. 69i57.40612j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • Nordiska Motståndsrörelsen bedriver inte terror utan opinionsbildning med fredliga medel, vad jag vet. Ett besök på deras hemsida visar ofta välskrivna artiklar av pålästa skribenter. En rörelse som bryr sig om svenska folket ska inte förbjudas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *