Antifa infiltrerat – “Öva på att trycka in någons ögon…”

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 4 juni 2020
- NewsVoice redaktion
Rose City Antifa. Foto: Project Veritas

En Project Veritas-journalist i USA infiltrerade den våldsextremistiska rörelsen Rose City Antifa (RCA) för att ta reda på hur rörelsens ledare tänker. I videon pekas svenska Caroline Victorin ut som en person med betydelsefull erfarenhet.

Infiltratören deltar på en workshop för rekryterade antifa-aktivister i USA. Där berättar antifas ledare hur de ska skada människor (som de kallar fiender) och skapa kaos på ett för dem själva säkert sätt. Att maskera sig är centralt för att undvika att bli gripen. Antifas tänkande och metoder påminner om militär taktik med syftet att oskadliggöra gruppens fiender.

“Tänk dig att du så att säga ska förstöra din fiende, inte genom att leverera en rejäl högernäve, mot höger eller vänster öga. Det handlar inte om boxning, det är inte som kickboxning, det handlar om att förstöra din fiende”. – Taktikexpert Nicholas Sifuni [Cifuni], Rose City Antifa

Citat på engelska: “Consider like, destroying your enemy. Not like delivering a really awesome right hand, right eye, left eye blow you know. It’s not boxing, it’s not kickboxing, it’s like destroying your enemy.”

“Öva på att trycka in någons ögon. Det krävs väldigt lite tryck för att skada någons ögon”.  – Nicholas Sifuni (Cifuni)

Citat på engelska: “Practice things like an eye gouge, it takes very little pressure to injure someone’s eyes.”

Chris, Antifa kampinstruktör:

“If you get a good liver or kidney shot, it’s pretty much crippling them. They’re going to be doubled over and in a lot of pain. If you break one of the floating ribs, which are small and right down here. Those are also very painful, it’s hard to move after that, to catch a breath. So, one good body shot could potentially give you all the time in the world to run away while they’re doubled over in pain, or really put a beating on them after that if you really want to make it personal.” – Project Veritas, video

Tidigare i veckan meddelade Vita Huset att man överväger att terrorklassa Antifa.

AFA-extremister attackerar i Sverige

I Sverige heter Antifas motsvarighet AFA. NewsVoice har varit i kontakt med en person som besökte DN/Expressen-huset i Stockholm när NewsVoice 2018 filmade Nya Dagbladets försök att få till intervjuer med bla Peter Wolodarski på DN och Thomas Mattsson på Expressen.

Det var då Markus Andersson från Nya Dagbladet förhördes av Nina Svanberg från Expressen och NewsVoice redaktör ofredades av DN-fotografen Jonas Lindkvist. Den enda intervju som genomfördes var med Christer Ohlsson från Bonnier Media. Efter besöket attackerades en högerperson, som fredligt bevittnat händelserna i DN/Expressen-huset, av två identifierade AFA-män utanför mannens lägenhet i Bandhagen.

Den drabbade mannen anser att AFA-männens attack var en hämndaktion.

Text: NewsVoice, uppd. kl 15:02, 5 juni (video nedan) | Bild: Rose City Antifa. Foto och video: Project Veritas

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice