Vad vill egentligen Antifa och hur finansieras terrororganisationen?

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 6 juni 2020
- Jan Norberg
Rose City Antifa. Foto: Project Veritas
Rose City Antifa. Foto: Project Veritas
Rose City Antifa. Foto: Project Veritas

DEBATT. Antifa som motsvaras av AFA i Sverige må vara infiltrerat av Project Veritas som i sina avslöjanden beskriver de grymma och omstörtande metoder dessa sjuka marodörer använder. Kvarstår gör frågan: vad vill de åstadkomma, men framför allt vem finansierar detta relativt väl organiserade kriminella nätverk?

Text: Jan Norberg

Jan Norberg 2019.Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Jan Norberg

I USA börjar man nu alltmer öppet tala om att det är George Soros som ligger bakom finansieringen av Antifa. När Antifa startade sina upplopp i Minneapolis så tog stadens borgmästare Jacob Frey, en profilerad demokrat med starka sympatier för Antifa, mycket tidigt tog beslutet att evakuera en hel polisstation. Vad låg bakom det beslutet?

Det har framkommit att borgmästaren fått ultimativa hot från Antifa att om han inte gjorde det så skulle konsekvenserna bli enorma. Ställd inför detta hot och med sina naiva sympatier för dessa kriminella vänsterextremister följde han Antifas uppmaning. Dagen efter kunde hela världen se hur illa denna naiva borgmästare mådde då han insåg att han blivit lurad.

Polisstationen brändes ned, men innan hade självklart Antifa rensat polisstationen på viktig dokumentation samt alla vapen och all ammunition som förvarades på stationen. Det spekuleras nu att Frey med sina kopplingar till George Soros även fått påtryckningar från representanter knutna till andra av George Soros finansierade organisationer.

Jacob Frey, 38 år, med väldigt tydliga sympatier för extremvänstern kunde därmed luras att tidigt överge en hel polisstation för att röja väg för Antifa. I likhet med svenska politiker med socialismen som ledstjärna hävdar en del att Frey är naiv, precis som svenska politiker.

Antifas framgångar i Minneapolis, som för övrigt var väl organiserad, kunde sedan snabbt eskaleras och spridas över hela USA och sedermera till övriga världen. Den fråga som diskuteras nu är: varifrån får Antifa sin finansiering?

Alltfler i USA pekar på att det är George Soros som via olika kanaler finansierat och direkt stimulerat till dessa illdådares framfart, men frågan kvarstår: varför? Vad vill denna självutnämnda ”filantrop”?

Soros finansiella stöd och uppmaningar till samhällsomstörtande verksamheter med hjälp av vänsterextrema aktivister måste rimligen ha ett syfte, om denne 90-årige dåre inte enbart är helt vansinnig.

Röster höjs på flera håll i USA att George Soros skall arresteras för sin medverkan i det pågående vansinnet. De analyser som jag studerat den senaste tiden hävdar också att detta är en del i globalisternas samlade försök att hindra Donald Trump från att bli omvald. Mycket tyder på att det ligger en del i detta, alla MSM-kanaler eldar på kraftigt för att dessa Antifa-upplopp inte skall ebba ut och självdö.

En del källor pekar också på att det finns ett mönster som vid en första anblick är väl dolt, nu när Donald Trump verkligen trycker på för att kunna återstarta den amerikanska ekonomin så struntar dessa globalistlakejer fullständigt i de pandemirisker som tidigare varit så viktiga att följa. Vari ligger logiken i detta då man samlas i stora folkmassor för att plundra, slåss och tända eld på annans egendom?

Trump är måhända en i många avseenden annorlunda karaktär, men han är defintivt ingen som underordnar sig globalisternas målsättningar. Han är ingen marionett åt dessa särintressen då han sätter USA främst. Därför måste han stoppas till varje pris och globalisternas tillvägagångssätt verkar inte ha några moraliska betänkligheter att uttnyttja olika vänsterextrema och våldsbenägna organisationer typ Extintion Rebellion, Antifa/AFA, Klimat-Greta, Expo och många andra kriminella nätverk. Samtliga av dessa vänsterextrema och våldsbenägna rörelser låter sig villigt korrumperas av globalister om de får pengar att driva på för sina samhällsförstörande syften.

Deras framfart kan dock bara fortsätta om de lyckas lura en bredare allmännhet att deras uppsåt och syften är goda, jag har dock mycket svårt och inse vad som är de goda syftena med tex Antifa/AFA.

Är allmänheten grundligt lurade, eller är de bara så omåttligt korkade att de inte ser igenom detta spel för att globalisterna skall nå sina drömmars mål om globalt herravälde där vi som individer blir lydiga redskap för deras makt och profithunger?

Text: Jan Norberg

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Du har nog en bra punkt i vad du säger, men efter att se hur indoktrinerad ungdomarna är idag så är hoppet minimalt. Vi måste ändra skolreformen att fokusera på dom ämnen som har betydelse för att förstå vad som driver utvecklingen framåt och vilken framtid vi vill ha, teknik matematik kemi biologi etc, inte genus filosofi att alla är lika , vi är ej lika och vi måste lära dom små att acceptera detta. Inte att pojke och flicka inte finns, se i barnböcker vad som tas upp. Inte precis spara och slösa.
  Phhuu

 • Noterbart är att de flesta och mest våldsamma upploppen skett i demokratiskt styrda delstater, svaret från lokala politiker dessa stater har varit att avveckla polisväsendet eller dränera dem på pengar.

  I Nancy Pelosis Phase 4 förslag ingår bland mycket annat stolligt jättestora bidrag till just demokratiska stater där budgetunderskotten är spektakulära. Dvs den federala regeringen skall skicka skattebetalarnas pengar så dessa dekomkrater kan fortsätta sin vansinniga vänsterpolitik.

  I praktiken kräver alltså demokraterna att få sin undermåliga vänsterpolitik finansierad av republikanerna, en skatteöverföring från de delstater som skött sin ekonomi till de demokratiska stater vilka helt misslyckats.

  Noterbart är också att EU nu efter Coronakrisen kräver att alla stater solidariskt skall låna upp ca 8000 MILJARDER för att sedan dela ut 75 % av dessa pengar som bidrag (resten som långfristiga lån) till de länder vilka haft de största problemen pga Corona virusets härjningar.

  Som av en händelse går majoriteten av dessa bidrag till länder med vänster regeringar, och i vanligt ordning skall andra länder villkorslöst och på det sk solidariska altaret skicka pengar till dem vilka inte kan hantera sina resp ekonomier.

  Ger Stefan Löfvén efter för EU:s påtryckningar så är det bara för svenska skattebetalare att öppna plånboken ännu en gång.

  Sverige måste gå ut ur EU nu !!!

 • Här har vi ett svar på frågan vad Antifa vill, de vill skapa en så kallad “flux state”, ett land i ovisshet, men enligt dem själva en autonom zon och sedan då? Polisstationen som övergivits kallar de för “regimstyrkor”.

  RT (June 9,2020): Anarchists & ‘antifa’ occupy Seattle police station abandoned by ‘regime’ forces, set up ‘Capitol Hill Autonomous Zone’

  “After police in Seattle, Washington retreated from the Capitol Hill neighborhood, protesters took over the abandoned ‘regime’ precinct and erected barricades to mark an ‘autonomous zone’ for several blocks around it.

  Six blocks of downtown Seattle have been declared the ‘Free Capitol Hill Zone’ or ‘Capitol Hill Autonomous Zone’ (CHAZ), according to area activists that have taken control of Seattle PD’s East Precinct, on 12th Avenue and E. Pine Street.”

  https://www.rt.com/usa/491347-seattle-autonomous-zone-police/

 • Det finns dom som kan hantera Antifa. Läste ni vad som hände i Placerville,Ca för några dar sen. Antifa meddelade sin ankomst och hotade med misshandel om någon försökte hindra dom. Hells Angels i Kalifornien antog utmaningen. Åkte till stan och spöade upp varenda kommunist och slängde ut dom från stan. Dom stack direkt. Inte ofta man får anledning att berömma Hells Angels.

 • Fascismen är finanskapitalets öppna terror mot suveräna stater och där blir nu AFA och Soros också de facto terrorister i själva staten, precis som USA:s och Israel:s regimer är det i andra stater.

  Den som inte inser att Trump underordnar sig globalisternas målsättningar har inte öppnat ögonen. Israels regim har aldrig fått mer stöd än vad de fått av Trump. Han sätter Israel främst och det militärindustriella komplexet, inte 99% av USA:s folk.

  Det finns inget som vi bör kalla “vänster” med Soros. Det är en trickster som spekulerade sönder svenska kronan i egen vinning, samt har lurat/mutat svensk vänster och höger att bli för massmigrationen av reaktionära sekterister, som naturligtvis inte hör hemma i ett sekulariserat samhälle alls.

  Sekteristerna ser särskilt ned på frihetlig socialism. Importen av dem är följaktligen inget “vänster” eller “liberalt” alls. De är fascister. Dessa sekterister har Soros gynnat. Varför? Sannolikt för att skapa konflikt, eftersom han och hans anhang lever på konflikt.

  För att åstadkomma konflikten som gynnar deras egna intressen kommer de utnyttja vilka naiva organisationer som helst, genom infiltration och mutbrott, allt från NMR till AFA, som får uppgiften att framstå som ondskan, allt medan politikeradeln som bekämpar dem får framstå som godheten, fastän de är lydiga redskap för Soros och annat anhangs makt och profithunger.

  Och 99,9999% röstar för det i realiteten. Det är synnerligen bisarrt.

  • Det mest bisarra är väl inte problemen du belyser utan att du fortfarande tror att en litet lokalt mikroparti ska vara lösningen och ändra hela världsordningen.

   Skulle vara intressant att höra hur du innerst inne resonerar kring den frågan.

   • Om mitt eller andra mindre partier kommer lösa de här problemen beror, helt evident, på hur vi går vidare och vad som sker i framtiden.

    Jag är väl medveten om 4%-spärren och en hel mängd partier med ringa storlek. Därför går Vetenskapliga partiet till val genom Valsamverkanspartiet, samt pekar även på folkets ansvar, d.v.s. att stödja små valsamverkande partier, med uppmärksamhet och länkningar, så att de faktiskt växer.

    Idag röstar folket ca 99,9999% på exakt de Nato/EU-vurmande politiker som skapar de problem som de gnäller på, eller så kastar de bort sina röster på mikropartier som saknar samarbetsförmåga. Detta löser FAKTISKT INTE problemet med Soros och anhanget. Man måste försöka vara intelligentare än så!

    Det vi behöver är nya små partier som förstår att de måste valsamverka för att kunna ersätta den korrumperade skiten.

    • Men du måste väl ändå inse att det inte är möjligt att skrapa ihop en tillräckligt stor mängd småpartier som drar åt samma håll för att ha någon påverkan.
     Sanningen är nog närmare att det inte ens finns den mängden småpartier oavsett om de är villiga att samverka eller har samma politiska syn.
     De data jag kan hitta visar att övriga röster står för 1.07% (+0,46% om man även räknar FI).
     Hur ska du vända och vrida på dessa röster för att de ska överstiga 4%, för dessa mikro/hobby-partier lär inte stjäla några större mängder röster från etablerade partier? Snarare kanibalisera på varandra.
     Du kan kanske räkna med att skrapa ihop några hundra röster på sin höjd om du fullt ut lyckas med din vision. Realistiskt sett ser nog verkligheten lite bistrare ut.

 • Jan Norbergs återkomst som skribent glädjer många, att här sätta ljus på Antifa och AFA behövs, när statsminister Löfven uttrycker sin förståelse för vänsteraktivisters frustration efter Georg Floyds död och Sjösteds supporter vill skicka svenskt bistånd, kanske lite omväxling till alla diktatorer. Löfven tillägger lite lamt att det hade varit bättre med virtuella protester än denna demonstration i huvudstaden den 3 juni, när dessa aktivister bojkottar “coronas” avstånds rekommendationer. Men den unga knäböjande poliskvinnan, som glatt praktiserade polisutbildningens fäbless för genus, klass och etnicitet blev deras stora glädje. Kanske blir det den nya given till alla inkvoterade kvinnor, att böja knä för pöbeln, när pondus och musklstyrka brister.

 • Detta sägs vara ett färskt uttalande från Open Society Foundations (OSF) där organisationen förnekar att de finansierar de nu eskalerande protesterna i bla USA:

  “Facebook, Twitter, and other social media platforms are being used to spread the now familiar and thoroughly debunked conspiracy theory that George Soros and the Open Society Foundations are paying people to protest, in this case over the murder of George Floyd. We are appalled by this attempt to delegitimize the genuine outpouring of anger and concern from people in the U.S. and around the world.”

  Men dementin har litet värde eftersom det redan är ett faktum att OSF finansierar en rad organisationer som driver de ideer som vissa demonstranter har. OSF driver naturligtvis inte våldhandlingar utan just ideer, men vilka sedan omsätts till våld av tex Antifa.

  • @Torbjörn
   Om OSF finansierar de här organisationerna och Soros nu gör detta samhällsomstörtande utspel så ser jag faktiskt inte skillnaden. De har delegitimerat sig själva som odemokratiska, lika mycket som fulmedia gör det när de ljuger dygnet runt och Trump ständigt gör det.

   De som är legitima alternativ mörkas. Jag talar om människor som Tulsi Gabbard, Jill Stein och Ron Paul. Mer fokus på de goda fredliga alternativen gör givetvis även alternativa kanaler allt mer legitima som en värdefulla nyhetskanaler.

   Reaktivt fokus på fulmedialt konfliktskapande gynnar inte världsfred.

 • Jan har rätt i att de politiska globalisterna som arbetar internationellt i internatinella organisationer nog gärna använder Antifa för att ställa till bekymmer för personer och regeringar som inte går i deras ledband. Troligen finns ett internatnationellt Antifa-nätverk med viss ledning, som dessa personer kan arbete genom. Ett problem för Antifa i det avseendet är att de nationellt verkande sympatisörerna till politisk globalism är både borgerliga och socialister, men där de borgerliga nationella politiska globalisterna inte är förtjusta i Antifa. Men så länge dess udd är riktad mot en gemensam fiende – som i USA Trump – protesterar de inte. Men när Antifa senare angriper rent borgerliga och frihetliga mål, blir d ssa “borgerliga” bekymrade.

  • Med all respekt för Dan Ahlmarks texter samt även den gamle moderaten “Janne”. Bägge har något gemensamt, och där är närmast deras fobiska rädsla eller ska vi säga beröringskräck samt kompakta tystnad inför erfarenheten, etniciteten, utbildningen samt kompetensen som redogörs här rörande marxismen och den judiska identiteten: https://poddtoppen.se/podcast/1275145718/radio-cui-bono/50rcb-lasse-wilhelmson-berattar-om-varldens-stora-problem-och-dess-orsaker

   Kom igen nu ni äldre herrar med alla er fantastiska verbala förmåga.

   Låt mig gissa: Er tystnad blir totalt.

   • Erik , nu förutsätter du andra människors speciellt oss äldre att vi har någon skräck för att ändra nuvarande läge,situation, Kanske inte, vi har med våran livserfarenhet funnit att endast genom att leva & arbeta, sett hur saker repeterar sig själv men nu med mer vridning till socialist, bolsjevikisk agenda. Om man är emot att eget arbete skall löna sig då är man plötsligt rasist borgare etc.
    Nu skall man förstöra Svenska samhället och och förmodligen bygga upp något totalitärt som skall drivas av Lenin liknade mördare.
    Framtiden är ljus för AFA, Soros och andra verktyg som går i globaliseringens tjänst. Hübinette , Aschberg ,och expo inte att glömma
    Och du Erik du blir äldre själv,

 • En bra analys , man kanske kan fråga Aschberg varifrån han får sina pengar till EXPO som sedan kanaliseras ut till diverse samhällsomstörtare??

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *