David Massi: Varför ska vi i Sverige bry oss om dråpet/mordet på George Floyd?

4
766

Försvarsadvokat David Massi anser att omständigheterna vid mordet på George Floyd tydligt pekar på ett likgiltighetsuppsåt utifrån ett svenskt juridiskt perspektiv. Det betyder att en domstol i Sverige skulle döma polismannen Derek Chauvin för mord.

”Under förra veckan spreds videon på det hänsynslösa dödandet av George Floyd. Den uppmärksammade händelsen har lett till demonstrationer och upplopp runt om i USA och händelsen har fått en global spridning. I veckans avsnitt av advokatsnack analyseras händelsen ur ett svenskt perspektiv. Hur skulle en svensk domstol döma i fallet? Vilken betydelse kan fallet få för oss här i Sverige?”David Massi, Advokatsnack

Text: NewsVoice

Relaterat

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. George Floyd kvävdes till döds av en brutal mördare.

  George Floyd dog kvävningsdöden.

  Många svenska pensionärer, som förvägras adekvat behandling, dör ytterst plågsamt och långsamt.

  Dygn efter dygn, med enorm andnöd – hur i helvete kan någon godkänna det?

  • Enkelt, enl. all socialistisk ideologi var GF en ung presumtiv skattebetalare, därför denna uppståndelse utöver alla logiska gränser. Vi gamlingar är ju en belastning för det socialistiska kollektivet och bör snarast avskrivas för att politikerna skall kunna lyfta sina ohemula gager från utplundrade skattepengar.
   Mer komplicerad är inte frågan.
   Svenska folket kommer garanterat att upptäcka det för eller senare

 2. [Meddelande: Glöm inte att vi enbart släpper igenom kommentarer med riktiga för- och efternamn samt tillhörande fungerande e-postadress.
  Din kommnar har ej postats. Läs mer om varför. / Redaktionen]

 3. Varför är inte David Massi lika intresserat av mordet på Thomas Lindh här i Sverige som mörkas i media?

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här