David Massi: Varför ska vi i Sverige bry oss om dråpet/mordet på George Floyd?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juni 2020
- NewsVoice redaktion
Försvarsadvokat David Massi i dec 2019. Foto: eget verk

Försvarsadvokat David Massi anser att omständigheterna vid mordet på George Floyd tydligt pekar på ett likgiltighetsuppsåt utifrån ett svenskt juridiskt perspektiv. Det betyder att en domstol i Sverige skulle döma polismannen Derek Chauvin för mord.

”Under förra veckan spreds videon på det hänsynslösa dödandet av George Floyd. Den uppmärksammade händelsen har lett till demonstrationer och upplopp runt om i USA och händelsen har fått en global spridning. I veckans avsnitt av advokatsnack analyseras händelsen ur ett svenskt perspektiv. Hur skulle en svensk domstol döma i fallet? Vilken betydelse kan fallet få för oss här i Sverige?”David Massi, Advokatsnack

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq