Vill liberaler och demokrater i USA ha Soros privatiserade “One World Police Force”?

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 juni 2020
- Torbjörn Sassersson
George Soros - Foto: Georgesoros.com

DEBATT. Tucker Carlsson på Fox News varnar för att liberalerna och demokraterna vill avveckla och ersätta polisen i USA. Ett exempel är Brian Fallon som är Hillary Clintons pressekreterare. Han vill stoppa finansieringen av polisen och i New York och Mineapolis ska polisen antingen decimeras eller bytas ut, men vad ska ta polisens plats?

Steve Fletcher som har en position i Minneapolis stadsfullmäktige skriver på Twitter att han och hans kollegor vill upplösa Minneapolis Police Department och ersätta den med en allmänhetsanpassad och ickevåldsorienterad säkerhetskapacitet (community-oriented, non-violent public safety capacity). Frågan är vad det handlar om för “kapacitet” som ska upprätthålla lag och ordning om polisstyrkan ersätts.

Tucker Carlsson tar upp att LA Police Commission i Los Angeles vill dra tillbaka 150 miljoner dollar av finansiering till polisen i Los Angeles. Det är mer än 10% av polisens totala budget och det politiska utspelet kommer samma vecka som LA upplever de värsta upploppen på 30 år.

I New York har 48 demokrater signerat ett öppet brev där man kräver en nedskärning på en miljard dollar till polisstyrkan NYPD (New York). Anledningen till nedskärningarna uppges vara att polisen som helhet är rasistisk, men Carlsson nämner en gallup-undersökning som visar att 53% av amerikanska medborgare har högt förtroende för polisen att jämföra med andra myndigheter som amerikaner generellt har lägre förtroende för.

Carlsson menar att det handlar om något annat som är i görningen i USA, en utveckling som sker simultant över hela landet och som drivs av liberaler och demokrater efter polismordet på en enskild man, George Floyd.

En solklar målsättning för liberaler och demokrater är att bli av med Trump, men mycket mer tycks stå på spel, anser Carlsson.

George Soros - Pressfoto: Georgesoros.com
Bild: George Soros – Pressfoto: Georgesoros.com

“One World Police Force”

Tucker Carlsson spekulerar i vad som skulle hända om polisväsendet avvecklas i USA. Kriminaliteten skulle naturligtvis ta över, men Carlsson tar inte upp vad en ickevåldsorienterad säkerhetskapacitet egentligen kan vara.

Svaret kan vara att liberaler och demokrater vill ha en privatisering av polisväsendet över hela landet, vilket innebär att det nuvarande polisväsendet ersätts av privata säkerhetsstyrkor. Den oberoende journalisten Celia Farber som intervjuade en amerikansk polisman från NYPD i New York strax valet i USA 2016 uppger exakt det.

Farber berättar i ett reportage för NewsVoice om en aggressiv proteströrelse med ”professionella” demonstranter, som enligt polismän i tjänst, är finansierade av miljardären George Soros, som vill ersätta den ordinarie polisstyrkan i USA.

Polismannen säger till Farber:

”Soros har sina planer på att ta över polisstyrkan och ersätta den med sin egen, någon slags – One World Police Force – som de kan kontrollera, efter att de avvecklat polisväsendet.”

Läs hela artikeln: Celia Farber: Efter Trumps valseger Del 1 – Uppror, George Soros och en osynlig ekonomi

Text: Torbjörn Sassersson

 

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq