Vill liberaler och demokrater i USA ha Soros privatiserade “One World Police Force”?

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 juni 2020
- Torbjörn Sassersson red.
George Soros - Foto: Georgesoros.com

DEBATT. Tucker Carlsson på Fox News varnar för att liberalerna och demokraterna vill avveckla och ersätta polisen i USA. Ett exempel är Brian Fallon som är Hillary Clintons pressekreterare. Han vill stoppa finansieringen av polisen och i New York och Mineapolis ska polisen antingen decimeras eller bytas ut, men vad ska ta polisens plats?

Steve Fletcher som har en position i Minneapolis stadsfullmäktige skriver på Twitter att han och hans kollegor vill upplösa Minneapolis Police Department och ersätta den med en allmänhetsanpassad och ickevåldsorienterad säkerhetskapacitet (community-oriented, non-violent public safety capacity). Frågan är vad det handlar om för “kapacitet” som ska upprätthålla lag och ordning om polisstyrkan ersätts.

Tucker Carlsson tar upp att LA Police Commission i Los Angeles vill dra tillbaka 150 miljoner dollar av finansiering till polisen i Los Angeles. Det är mer än 10% av polisens totala budget och det politiska utspelet kommer samma vecka som LA upplever de värsta upploppen på 30 år.

I New York har 48 demokrater signerat ett öppet brev där man kräver en nedskärning på en miljard dollar till polisstyrkan NYPD (New York). Anledningen till nedskärningarna uppges vara att polisen som helhet är rasistisk, men Carlsson nämner en gallup-undersökning som visar att 53% av amerikanska medborgare har högt förtroende för polisen att jämföra med andra myndigheter som amerikaner generellt har lägre förtroende för.

Carlsson menar att det handlar om något annat som är i görningen i USA, en utveckling som sker simultant över hela landet och som drivs av liberaler och demokrater efter polismordet på en enskild man, George Floyd.

En solklar målsättning för liberaler och demokrater är att bli av med Trump, men mycket mer tycks stå på spel, anser Carlsson.

George Soros - Pressfoto: Georgesoros.com
Bild: George Soros – Pressfoto: Georgesoros.com

“One World Police Force”

Tucker Carlsson spekulerar i vad som skulle hända om polisväsendet avvecklas i USA. Kriminaliteten skulle naturligtvis ta över, men Carlsson tar inte upp vad en ickevåldsorienterad säkerhetskapacitet egentligen kan vara.

Svaret kan vara att liberaler och demokrater vill ha en privatisering av polisväsendet över hela landet, vilket innebär att det nuvarande polisväsendet ersätts av privata säkerhetsstyrkor. Den oberoende journalisten Celia Farber som intervjuade en amerikansk polisman från NYPD i New York strax valet i USA 2016 uppger exakt det.

Farber berättar i ett reportage för NewsVoice om en aggressiv proteströrelse med ”professionella” demonstranter, som enligt polismän i tjänst, är finansierade av miljardären George Soros, som vill ersätta den ordinarie polisstyrkan i USA.

Polismannen säger till Farber:

”Soros har sina planer på att ta över polisstyrkan och ersätta den med sin egen, någon slags – One World Police Force – som de kan kontrollera, efter att de avvecklat polisväsendet.”

Läs hela artikeln: Celia Farber: Efter Trumps valseger Del 1 – Uppror, George Soros och en osynlig ekonomi

Text: Torbjörn Sassersson

 

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Med kontroversiellt inom vården menar jag sådant som är falsarium från Big Pharma och där hoppas jag företag kommer att gå i graven och vi får skapa nya jobb till dem som livnärt sig på att förgifta sina medmänniskor.

 • Jag håller med dig Torbjörn.
  Det viktigaste att belysa är den miljöförstöring som pågår med 5G och geoengineering, GMO, skövlandet av jordens resurser.
  Att vi inte är självförsörjande. Att vi säljer vapen.
  Att vi inte har en sjukvård som botar. De som vill vaccinera sig ska betala vad det kostar. Staten ska inte bekosta sådant som är kontroversiellt inom vården.
  Folkvalda ska inte delta i Bilderbergsgruppen eller Trilaterala kommissionen.
  Partierna kan bilda samlingsregering tills de har rett upp röran de skapat och rensat ut de som styr i myndigheterna och rättsväsendet.
  Ett råd av kloka människor som bevakar regeringen. Men det svåra är att få ett fungerande råd utan korruption.
  Ett litet antal människor demonstrerade mot 5G idag i Stockholm och Göteborg. Vi måste bli fler som gör det och på fler ställen och vi som är vakna för det som håller på att ske måste bombadera fulmedia med krav.
  Av respekt för människors rädsla (detta harmlösa virus ) kan vi gå ut i små grupper till viktiga platser om och om igen.
  Men vi behöver bygga en organisation som får detta att fungera och det snabbt.
  Vi ska väl kunna bygga något nytt och bra och glömma höger eller vänster.

 • Det är sannolikt inte någon egen mjukis-polis som globalisterna vill ha, även om de givetvis väljer att presentera det så för icke ont anande demokrater, som de sannolikt tänker använda för att implementera den totalitära staten. Slutresultatet är förmodligen en ganska brutal paramilitär styrka som de själva vill kontrollera.

  Det slutgiltiga syftet är med största sannolikhet politisk repression och totalitärt världsherravälde i något som ev. kan liknas vid filmen Hunger Games.

  Jag översätter steg för steg Sion vises protokoll från engelska till svenska, protokoll som först framstår som en sanslös konspirationsteori, men i betraktelse av verklighetens psykopati och karaktären på psykopatin så stämmer denna “konspirationsteori” in nästan helt.

  Existerar det extrema sekter och extremt galna manipulativa psykopater? Ja. Det är ingen konspirationsteori. Skulle det kunna finnas galna människor som följer dessa eller liknande protokoll i hemlighet? Naturligtvis finns det sådana tokstollar. I ljuset av Trilaterala kommissionens och Bilderberggruppens hemlighållna möten och protokoll, så framstår den etablerade fulmedia-teorin, om att inget är fuffens, snarare som en en ytterst naiv teori.

  • Sion vises protokoll är ingen konspirationsteori utan bevisligen en ren förfalskning. Den är skapad av en underrättelsetjänst för att den lättpåverkade ska tro att det finns en stor judisk konspiration.

   Du kan investera din tid i viktigare saker i framtiden. Var mer vaken och skeptisk så slipper du falla i enkla fällor igen.

   • Synd att du glömde presentera dessa “bevis” för att protokollen är en förfalskning , men det kanske du kan ställa till rätta nu när jag har påmint dig. När du gjort det kanske vi kan gå vidare med att försöka utröna vem som är mest “lättpåverkad” , “vaken” , “skeptisk” osv.

    • Till varje person som vill försöka avgöra deras äkthet kan jag enbart rekommendera att läsa protokollen öppet och skeptiskt. Något mer vetenskapligt än det kan man inte göra.

     Wikipedias och Sven Spegels storvulna påståenden om att de ÄR “en ren förfalskning” haltar grovt i ljuset av vad som har skett och vad som sker i samhället, anser jag SOM ÖPPET OCH SKEPTISKT har analyserat över hälften av protokollen.

     • Tror nog att erfarna och utbildade historiker kan göra en lite vassare analys än vad en hobbypolitiker/tangentbordskrigare är kapabel till.

      Men visst stoppa huvudet i sanden och fortsätt med ditt arbete. Keep up the good work 🙂

     • Det var ett väldigt enfaldigt svar på min uppmaning om bevis i frågan. Google har ingen aning om huruvida nämnda protokoll är en förfalskning eller ej. Däremot bistår de med ett utbud av “källor” som anser sig ha bevis för än det ena , än det andra.

      Hur ska jag veta vilken jag ska tro på ? Kan du skriva ett svar och berätta hur du tänkte när du bestämde dig för vilken tes du skulle anamma , för du måste väl också ha upptäckt att det fanns “bevis” som pekade i bägge riktningarna ?

 • Jan Norberg, Kenneth Thorberg

  Jag kan hålla med om att tiden är inne för utredare, journalister, visslare, insiders, medborgare att faktiskt visa eller ta reda på hur aktörer med makt (syftar på överstatliga krafter, korridorsbeslut, gubbklubb-arrangemang etc) styr upp hela populationer, samhällsutveckling och övergripande policybeslut.

  Vi har inte längre tid att spekulera eller vara otydliga. Allt måste ut i ljuset nu innan vi knyts ihop i en gigantisk säck där ingen vill vara.

  Men för att komma dit måste de som samlar in och presenterar denna information vara gjorda av rätta virket och är man inte gjord av rätta virket får man se till att bli det genom att börja agera.

  • Är helt med dig. Nu är det dags att avaktivera snooze-funktionen och göra något drastiskt IRL. Jag är öppen för förslag på vad som kan genomföras och för den som känner sig manad lämnar jag min e-mail.
   kenneth.thorberg@live.se

 • Den som sitter fast i det traditionella höger/vänster-tänket är hopplöst efter i samhällsutvecklingen , tvärtom är det denna hjärntvätt som gör att människor inte genomskådar vad det är för krafter som styr densamma.
  Jag skrev för nåt år sen en artikel i ämnet som inte har blivit mindre aktuell med tiden.
  https://newsvoice.se/2019/04/hoger-vanster-helhetsbild/

  Vill också göra red. uppmärksam på att detta påstådda mord på George Floyd med största sannolikhet , som så väldigt mycket annat i mediaflödet , är arrangerat av de “krafter” jag talar om. Helt enkelt ännu en fejkad händelse med påföljande protester som en del av planen. Polisen och offret har jobbat samtidigt på samma nattklubb :
  https://www.youtube.com/watch?v=sgKOH9ZPCaQ

  Högvis med tegelstenar utplacerade längs protestvägarna. Och Bill Gates är tydligen delägare i företaget som tillverkar dem. Det finns inga ursäkter kvar för att inte vakna upp.
  https://www.youtube.com/watch?v=J8hFnTGF2ZI

  • Ännu en kommentar där Thorberg envist vägrar tala klarspråk och ta tydlig ställning, läsaren lämnas att tyda vad kommentaren egentligen vill säga. Det verkar vara ett slags intellektuellt snobberi att försöka framställa sig som uttolkare av det outtalade.

   Tala klarspråk och ta tydlig ställning är uppenbarligen inget Kenneth Thorberg är någon varm vän av.

   För att konkretisera min kritik till denna kommentar, “Vill också göra red. uppmärksam på att detta påstådda mord på George Floyd med största sannolikhet , som så väldigt mycket annat i mediaflödet , är arrangerat av de ”krafter” jag talar om.”

   Vilka krafter då Thorberg ?????

   Och hur skulle det faktum att de båda arbetat på samma nattklubb ha spelat in??

   Den något långsökta kopplingen mellan tegelstenar och Bill Gates kräver också en närmare förklaring Thorberg, men det är du väl för “fin” för att kommentera.

   Kvasiintellektuella och fisförnäma uttolkare vilka tror sig sitta på sanningen och som uttrycker sig sig som om de vore orakel, bör avkrävas närmare förklaringar.

   • Jag är inte förvånad över att just du är så nollställd när det gäller att försöka ta till dig sammanhang som är främmande för dig. Du lever kvar i föreställningen att världen är uppdelad i svart o vitt , vänster o höger, och eftersom det blir för komplicerat att förstå sig på den nya spelplanen (ny för dig alltså)så hugger du på allt som pekar ditåt.

    Du får nog se det som så att mina inlägg ,tillika länkar , riktar sig till människor som faktiskt är intresserade av att ta till sig ny information och med hjälp av länkarna dra egna slutsatser. En människa man måste leda hela vägen in i mål har ändå sällan förstått vad som har hänt.

    Jag har för länge sen förstått att det inte går att lära dig något du inte redan vet. Så därför , för att tala klarspråk , mina inlägg riktar sig inte till dig.

 • Nyheter Idag (5 jun 2020): Efter kravallerna: Minneapolis lovar att lägga ned polisen

  “Staden Minneapolis, där kravallerna i USA började efter att George Floyd dog under ett polisingripande, lovar nu att lägga ned sin poliskår. Kåren ska ersättas med en ”transformativ ny modell för offentlig säkerhet” enligt stadsfullmäktiges ordförande Lisa Bender.”

  https://nyheteridag.se/plus/efter-kravallerna-minneapolis-lovar-att-lagga-ned-polisen/

 • Du skrev: “Det är högerkrafter som ligger bakom globaliseringen. De har nästlats sig in i vänsterpartierna och styrt så du tror att det är vänsterns påhitt.”

  Intressant tanke. Det kan också vara så att kraften som smugit in sin agenda använder både vänstern och högern. Om en sådan kraft är Soros så vet vi redan att han är superkapitalist, men är han vänster eller höger? Svaret är, antar jag, ingen av dessa två. Vänstern och högern för en superkapitalist är bara två kasperdockor.

  Återigen, läs boken “The Grand Chessboard. American Primacy and its Geostrategic Imperatives” av Zbigniew Brzezinski den geopolitiska arkitekt som var en av flera aktörer som styrde geopolitiken under flera decennier innan han gick bort 2017.

  George Soros föddes 1930 i Ungern och Zbigniew Brzezinski 1928 i Polen. Jag antar att de träffades en del.

 • Det är väl inte konstigt att flertalet är tysta. Den enda information som når fram till dem är etablissemangets . Och då menar jag all kultur inte bara dagspressen och presskonferenserna om corona som pågår nu.

  Det är högerkrafter som ligger bakom globaliseringen. De har nästlats sig in i vänsterpartierna och styrt så du tror att det är vänsterns påhitt.

  • @Maj Rehnberg
   Din information når fram till oss alla här på Newsvoice. Etablissemangets info når nästan inte fram till mig, eftersom jag bojkottar deras plattformar och avslöjar deras lögner när jag får tillfälle. Du och din information är viktigare för mig.

   Jag tror du har rätt, Maj. Det är högerkrafter som ligger bakom globaliseringen, men det är en viss skillnad på globalisthögern och nationalisthögern. Den senare må vara högervriden, med sin önska om platt skatt, men de är inga folkförrädare.

   Majoriteten av politikeradeln i vårt land, även SD, har nu sålt sig till globalisthögern. Nationalisthögern är enbart mikropartiet AfS. Vänsternationalismen är i realiteten (p.g.a. 4%-spärren) enbart det valsamverkande Vetenskapliga partiet … än så länge.

   Vad gäller infiltrationen så verkar det också vara en logisk förklaring, från din sida Maj, både vad gäller media-inducerad masshysteri via fulmedier som har infiltrerat folks hjärnor, men sannolikt även andra högeragenter med uppgiften att förstärka detta inom vänsterpartierna, i syfte att vilseleda vänsterpartierna så att de blir fullkomligt omöjliga att rösta på för folket.

   Uteslutningen av Amineh Kakabaveh ur V och Soffan Hermansson ur S är indikationer på att du har rätt.

 • Jag såg också Tucker Carlssons analys och logiken i dina spekulationer är absolut plausibla, med sina 260 MILJARDER behöver George Soros “bara” skapa en debatt om den ordinarie polisens misstag då och då för att alla kriminella organisationer skall hörsamma detta budskap om en privatiserad och av globalister styrd poliskår.

  Den ständigt återkommande frågan är varför så många människor låter sig manipuleras av dessa globalister, tidigare var ju storföretag och internationell finanselit vänsterns främsta motståndare. Nu springer vänsterdårarna villigt deras ärenden, ta bara Extintion Rebellion, Antifa/Afa, Klimat Greta, mfl.

  Har den breda tysta majoriteten helt slutat tänka??

 • Trump är inte fiende till tanken om en privat polisstyrka tränad av hans kompisar Israelerna. Och sen en privatarme på det. Diktaturen i ett nötskal.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *