Rätt näring till hjärnan ger bättre koncentration och minne

0
891
Rätt näring till hjärnan. Foto: David Matos. Licens: Unsplash.com
Rätt näring till hjärnan. Foto: David Matos. Licens: Unsplash.com

Bättre koncentration och minne kan öka våra chanser att få ett bättre yrkesliv och lägga grunden för en bra livskvalitet. Därför kan rätt näring för hjärnan göra betydande skillnad för att få en bättre vardag och att du lyckas bättre i livet.

Text: Birthe Storaker | Översättning: Madeleine Lidman

Vår moderna livsstil utsätter både kroppen och hjärnan för mycket stress och hög belastning. Dessutom andas vi ytligt och rör oss för lite. Energin omdirigeras för att hantera behovet av avgiftning och resultatet blir en negativ påverkan på de aktiva organen i kroppen, som hjärna, hjärta och muskler. Det kan göra att vi känner oss ohälsosamma, utmattade och det kan ge kognitiva utmaningar. Vi kan också utveckla autoimmuna störningar, hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Avlägsna giftiga ämnen

Avgiftning betyder i praktiken att avlägsna giftiga ämnen från kroppen. Kroppen avgiftar sig själv hela tiden och det gör hjärnan också, men på grund av att vi exponeras för näringsfattig och inflammationsfrämjande mat, alkohol, tobak, mediciner och främmande ämnen som tungmetaller, kemikalier och mikroorganismer, kan vårt naturliga avgiftningssystem bli överbelastat. Det finns giftiga ämnen i allt från kaffe och mat som inte är ekologiska, till skönhetsprodukter och tvättmedel. Kroppen klarar helt enkelt inte att göra sig av med avfallsämnen.

Ohälsosamma metaboliter kan ackumuleras och så småningom utlösa en mitokondriell dysfunktion, metabolismbrister, immunotoxicitet och resulterande neuroinflammation.

Hur kan du få hjärnan att fungera på bästa sätt? Det första steget för att avgifta hjärnan…

Läs hela artikeln på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här