NKS-skandalen – Hallengren den mest korrupta svenska sossen?

publicerad 1 juli 2020
- av Jan Norberg
Karolinska Universitetssjukhuset. Pressfoto: Carin Tellstrom
Karolinska Universitetssjukhuset. Pressfoto: Carin Tellstrom
Karolinska Universitetssjukhuset. Pressfoto: Carin Tellstrom

DEBATT. En av Sveriges bästa grävande journalister Rebecca Weidmo Uvell har med sin artikel: “Hallengren lät partikamrat utreda NKS” satt tänderna i den bland politiker utbredda korruptionen, i detta fall en profilerad sosse med statsrådsansvar. Hennes gräv handlar om Nya Karolinska Sjukhusets stora betydelse för sossarna i valet 2022.

NKS-rankning- Dump från Läkartindingen
Bild: NKS-rankning. Dump från Läkartindingen

Weidmo Uvell skriver:

“Är det då inte pikant att statsrådet Hallengren använt en partikamrat som just konsult till utredningen? Han heter Sven-Inge Nylund. Och han sitter för sossarna i just Region Stockholm, bland annat som ledamot i Locum AB.”

Det många i den stora tysta majoriteten inte förstår, eller orka sätta sig in i, är hur dessa svenska politiker spenderar skattebetalarnas pengar för att berika sina kompisar. Hallengrens kriminella verksamhet pågår i det tysta och utan att någon reagerar, man frågar sig osökt var den svenska mediekårens företrädare är när det gäller att agera som den tredje statsmakten med rätt att granska fifflande politikers verksamhet.

Det är så här det blir när svenska politiker numera också satt svensk mainstream media på avlöningslistan genom presstöd och andra bidrag som de uppbär mot att vara lojala mot svenska politiker. Kan det bli värre?

Tyvärr är Rebeccas avslöjande bara toppen av ett isberg, med insikter om hur det går till kan jag bara säga att Swecos verksamhet agerar som den värsta maffiaorganisationen då de villigt deltar i denna organiserade kriminella verksamhet, och de är inte ensamma om att agera som penningtvättare åt denna ljusskygga verksamhet.

Sverige som rättsstat har passerat alla lågvattenmärken och kan jämföras med Cosa Nostra-verksamheten på Sicilien eller andra grovt kriminella länder där socialisternas makthavare gynnar de sina samtidigt som ägnar sig åt förföljelser mot oliktänkande och kritiker av sin brottslighet.

Vansinnet tillåts pågå och svensk polis, åklagare och domstolsväsende ägnar sig åt beskyddarverksamhet av värsta kriminella slag när de inte ingriper mot denna sofistikerade brottslighet. Att gynna sig själva och sina vänner på skattebetalarnas bekostnad är ingenting som de vill skall komma fram och det är därför man mutar MSM med presstöd och andra bidragsformer för att de skall spela med i detta gigantiska bedrägeri.

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: NKS-skandalen
 • Peter, ta inte illa upp men jag hänger inte alls med vad du pratar om, du måste konkretisera dina synpunkter så att jag förstår hur de har koppling till artikeln.

  Jag medger utan att skämmas att du ibland för ett resonemang som, åtminstone delvis, går mig förbi.

  Artikeln handlar om ett korrupt beteende hos politiska makthavare, i detta fall sossar.

 • Är detta med avslöjad S-korruption ett motdrag mot kritiken mot Filippa Reinfeldt om att folk vill ha sjukvård för skattepengarna och inte svindyra konsultarvoden och dyra räkningar som blev fallet där så att dom blev tvungna att sparka massor av personal?
  Är sanningen kanske att dom är inkompetenta över hela politiska spektrum?
  Filippa citerades kalla Nya Karolinska för en Juvel.
  Nåt som man har för syns skull då 🙂 …
  Man kan säga att den privata sektorns lobbyism baseras på ekonomiskt kapital medan politikers nepotism även baseras på demokratiskt kapital.
  Det sistnämnda kräver en stor organisation av medlemmar i en förankrad politisk sekt medan det förstnämnda handlar om ekonomiska muskler.
  Och ekonomiska muskler är en del av ett samhälles materialistiska vitalitet medan i det politiska fallet är det mer som religiös makt eller som idrottssupporters.
  Skälet till att anglosaxerna dominerar världen tror jag är att dom tagit fasta på mer av det som rör att vinna hjärtan och hjärnor. Inte med ärlighet men med en målmedveten vilja att bemäktiga sig kontrollen över alla betydande intellektuella rörelser.
  Ja genom att redan från starten ta initiativet till dom så att dom aldrig fått utveckla sig självständigt.
  I Sverige har högern aldrig givit några såna antydningar som britternas eliter gjorde då dom (Alfred Milner, ledaren av deras Deep State) kallade sig socialister och brittiska imperialister utan att rodna. Och högern har här aldrig skapat nån motsvarighet till Fabian Society som var den ena armen av det brittiska imperiets kontroll av världen. ‘Aristokratiska socialdemokrater’.
  Jag uppmanar inte borgerliga att göra som anglosaxerna men jag uppmanar dom att bli medvetna om det manipulativa elementet hos deras utländska idoler eftersom det är en del av problemet med hur politiska radikaler får makt här. Tex allt som har med miljöfrågor att göra.

 • Jag är med som tar till som vid kallar “civilkurage” och belyser maktens “mörka korridorerna” som kan genomföra med “Vatikanen” och ” La Cosa Nostra”. I Sverige har det allmänna befolkning trott att man har blivit spårat av korruption och skandaler i jämförelse med länder som USA,Italien,mm och det inte sant bara att man har inte vill acceptera att här praktiserar man detta mot folkets tystnad mot ett sovande och falk trygghet som alla bidrar att betala, bara man ha det bra utan personlig konflikt. Det är fullt och säga eller mena eller peka på något av egen vilja, man vill vara i mängden och inte sticka ut, oavsett. Det skrämmer mig som har jobbat i 42 år av mitt liv och har betala skatt på skatt, se bara på el räkning, och sedan dessa goda folks representanter som politikerna är som vill visa oss deras “status” genom att betala deras lön som ex. Lena Hallengren på 140.000 i månad + fallskärms avtal om så behövs med full pension + andra tillägg betalas av skattepengar som jag och alla andra som aldrig kom upp som en 4/5 del av hennes lön och som är bidragande till dagens pension som även måste man betala skatt för. Detta är en mardröm för många gamla och framtids pensionärer som Staten tom känner glädje att dessa försvinner tack COVID-19 hjälp som blir mer pengar till statskassan så att dessa kan sitta ned i lugn och ro och planerar sin nästa löneförhöjning. Detta är sant, vi få skilja oss själva om hur det är och vi har idag i Sverige idag……det var vi som valde dessa som ” det utvalda folket” som kommer att driva oss till en förödmjukelsen genom att driva en politik som gynna dem själva och det minsta dem gör är att tänka om, hur vi mår och vad kan dem göra för folkets bästa. Sverige kommer att bli såld till högre och lägre makter som redan satt in sina klor på i strategiska positioner, med löften att dessa som har sålt sitt land, får en placering runt bordet. Ursäkta , om detta kan låta tragisk och tänk bara hur det Romerska Imperiet var och deras fall tack en mans klocka och på stöda ord som gick emot deras styre “Ju mer korrupt Staten är, flera nya lagar kommer till användning” Om man vill rädda det man älskar, måste man göra saker det man inte har gjort tidigare, detta ger oss möjlighet att vara tillsammans mot korruption, bedrägerier och falska information som man bli matade dagligen. Vi måste alla vara med och sjunga på samma ton och vers, för att kunna få melodin. Att sjunga var för sig är fint, med det blir aldrig en kör. Man kan aldrig rädda alla sjöstjärnor som hamnar på sanden efter en våg, men denna man väljer kasta tillbaka, finns hopp om framtiden!

 • Jan har tydligen blivit kvinnornas favorit här, idel lovord 🙂
  Möjligen att Jan i rollen som gästskribent representerar avvikaren från den typiska svenska försiktiga, diplomatiska mannen som villigt anpassar sig svassande efter feministernas propåer.

  • Kanske har du rätt Erik, men framför allt så vill jag hylla alla de kvinnor vilka likt Katarina Janouch, Rebecca Weidmo Uvell, Bitte Assarmo, mfl lägger ned hela sin själ i bekämpandet av den galenskap som pågår.

   Dessa kvinnor förtjänar allt beröm de kan få och som sig bör skall dessa kvinnor hyllas då de i dubbel bemärkelse går i bräschen för det feministiska modet som bara ankommer dem vilka törs utmana dagens extrema vänsterfeminism.

   Att jag skulle anpassa mig är en svårighet i sig, såsom den missanpassade individ jag är så har jag svårt att anpassa mig till en verklighet som blir alltmer bisarr för var dag som går.

   Men trägen vinner heter det ju.

 • Tack Jan för en rak och upplysande artikel. Efter 40 års förundran hur det fungerar i Sverige börjar hoppet återkomma, då det finns fortfarande rakryggade och hederliga människor. Dessvärre har hela hjärntvättning, eller är det hotet om personlig förföljelse, eller är det upptagenhet i sin egen lilla bubbla att det stora flertalet inte orkar reagerar?
  Bedrägeriet har varit sofistikerat, man har gett befolkningen, efter påminnelsen om hur bra det har blivit, då man ju har fått äta bark tidigare och nu lever visst ett stressig dock rätt bekväm liv samt propaganda med “vill ni förstöra folkhemmet?” så har man i det fördolda byggd upp väl fungerande maffia metoder där gynnarna sitter i varenda institution. Media är köpt som Jan rätt påpeka, och vi kan inte ens vägra att betala publik service då den automatisk dras i skatten, smart genomtänkt. Rättsväsendet och polisen är också korrupt , men säkerligen finns det människor i dessa organisationer som ser hur fel allt är, men knappast våga yttra sig, då de får exercerat hur man förfar med dem som vågar. Tyvärr tror jag att det blir först ett större uppvaknande här när varje individs plånbok drabbas märkbart. Men dem som ser behöver bara sprida ordet, till slut kommer vändningen.

  • Birgit det är inte mig du skall tacka, det är den eminenta grävjournalisten Rebecca Weidmo Uvell som skall “kreddas” för sitt jobb. Jag har bara hjälpt till att sprida den, det är så vi sanningssökande individer måste agera om en större krets skall få ta del av hur illa ställt det är i Sverige anno 2020.

   Att jag dessutom själv har en del insikter om hur den här typen av nepotism och vänskapskorruption går till gör mig så upprörd då den aldrig tycks ta stopp. Tvärtom så sover det svenska folket och matas ständigt med förvrängd nyhetsförmedling av MSM.

   Sk Bananrepubliker hymlar ju inte med sin korruption, något som hycklande 7-klöver politiker och MSM representanter i Sverige ständigt nedlåter sig till.

   Rättsrötan är så omfattande och djup att det inte finns något hopp om snar bättring. Tvärtom så är det vanligt folk som skall lära sig att hålla käften.

   Se bara på den gode Björn Backegårds försök att tysta mig via sina påverkansoperationer.

 • Italiens maffia camorran är rik på sopor, sossarna på vänskapskorruption. Borde inte fokus också ha riktats på ett av världens dyraste sjukhus, där konsulter av olika vandel blev smått förmögna. Att vårdens fotfolk var långt borta från detta gigantiska bygge, märktes först efteråt, med för trånga hissar, dålig ventilation mm.
  “Det dummaste våp som någonsin öppnat munnen, som var full av floskler, vackra ord utan substans, hon kommer att gå långt i politiken….” utbrast min syster när hon lyssnat på Lilla Hallengrenskan, då nybliven s-politiker som gästade en konferens för förskollärare och barnomsorgspersonal för över 20 år sedan. Tyvärr blev min syster sannspådd med råge.
  Rebecca Weidmo Uvell skall ha all heder, samt Jan Norberg med sina raka inlägg.

  • Harriet, så länge vi med vanligt folkvett och ett tydligt klarspråk aldrig ger upp så finns det möjligen lite hopp om att våra efterkommande generationer skall få uppleva en en svensk rättsstat värd namnet.

   Sverige skulle ju kunna sänka skatterna med astronomiska belopp och ändå utveckla en välfärd om vi finge bort nepotismen och vänskapskorruptionen inom politiken och alla myndigheter.

   Ett återvandringsprogram som återställer Sverige inom 5 år underlättar ju givetvis återställningen till ett Sverige som vi alla har byggt upp.

 • Till Björn Backengård mfl !!

  Jag vill bara i rent profylaktiskt syfte be er att ta denna debatt om ni anser att era inlägg handlar om sakfrågan och artikelns innehåll i övrigt.

  Har du inte hämtat dig från kräkreflexerna som mina tidigare inlägg tydligen åstadkommer så kan jag varmt rekommendera dig Björn B att spotta i nävarna och ta debatten istf att försöka trycka på i bakgrunden med syftet att stoppa min åsikts och yttrandefrihet.

  Jag tar debatt med vilken som helst av er!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *