Ogräs är hälsosamt!

0
9
Rita Korsmo gör medicin på maskros, brännässla och kirskål. Foto: Berit Kvifte, TV Helse Norge
Rita Korsmo gör medicin på maskros, brännässla och kirskål. Foto: Berit Kvifte, TV Helse Norge

Även om jag har grävt halvvägs till Kina varje vår, så kommer jag inte åt rotsystemet hos kirskålen som spridit sig i trädgården, men i år ska jag prova något nytt! Jag kommer att bli bästa vän med min mångåriga fiende i trädgården. Min slogan har ändrats till: If you can’t beat them – eat them!

Text: Berit Kvifte |Översättning: Madeleine Lidman

Kirskålspaj, kirskålssoppa, kirskål i salladen och torkad till te. Det lät helt otänkbart tills jag träffade Rita Korsmo i Stokke i Vestfold, i Norge. Den damen älskar helt enkelt allt det som vi andra drar upp med rötterna. Brännässlor, maskrosor och kirskål, ingår i hennes dagliga kost och ger både energi och hälsa till henne samt människorna i en mils omkrets runtomkring!

Läs hela artikeln i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.