117,000 personer, rekord i antal beviljade uppehållstillstånd 2019

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 3 augusti 2020
- Jan Norberg
Justitieminister Morgan Johansson, Almedalen 2018. Foto: Politikerveckan (Flickr.com). Licens: CC BY-SA 2.0
Justitieminister Morgan Johansson, Almedalen 2018. Foto: Politikerveckan (Flickr.com). Licens: CC BY-SA 2.0
Justitieminister Morgan Johansson, Almedalen 2018. Foto: Politikerveckan (Flickr.com). Licens: CC BY-SA 2.0

DEBATT. I Sverige försöker migrantkramarna göra allt i sin makt för att spela ned antalet för hur många som ansöker om asyl på senare tid. Det problematiska med dessa påståenden är att de är 100% falska. Fattar inte sossarna att svenska folket har tillgång till Migrationsverket egen statistik?

Text: Jan Norberg

När sossarna nu inför #valet2022 försöker sätta agendan och fortsätta lura det svenska folket så är detta om något fake news i kolossalformat. Personligen anser jag att dessa lögner kvalificerar för att ställa ledande riksdagspolitiker inför Riksrätt. Brottet kan rubriceras som brott mot mänskligheten, den svenska mänskligheten vill säga.

Det mest bedrägliga med dessa fake news är ju att en majoritet av den svenska befolkningen faktiskt tror på Morgan Johanssons mycket allvarliga lögner, dvs att antalet asylsökande och därmed antalet migranter till Sverige är en liten rännil numera jämfört med toppåret 2015. Varför svenskar litar på lögnare som Morgan Johansson, Stefan Löfven, Annie Lööf, mfl är en fråga som inte många utanför Sveriges gränser förstår, men så blir det kanske när en hel befolkning hjärntvättats under många årtionden.

Det riktigt allvarliga är att strömmen in i Sverige fortsätter att med oförminskad kraft påverka landet Sveriges möjligheter att överleva som nation, enligt mitt förmenande är det redan för sent att göra något åt då inflödet fortsätter med samma kraft som det gjort under många år. Bäva månde svenska skattebetalare.

Uppehållstillstånd 2019

Inflödet av asylansökningar under 2019 stannade vid 214,000 personer, under handläggningstiden av deras ansökningar belastar alltså en bedövande majoritet av dessa de svenska välfärdssystemen. Efter rekordlånga handläggningstider får ju trots allt en del av dessa lycksökare avslag på sin ansökan, något som inte med automatik innebär respass ut ur Sverige. Tvärtom så fortsätter vansinnet med ideliga överklagningar, något som föder en hel skrälldus av omoraliska brännvinsadvokater vilka bistår lycksökarna på skattebetalarnas bekostnad.

Efter flertalet år, när det inte längre går att överklaga, så försvinner dessa lycksökare under jord och lever på kriminalitet av olika slag. Skandalerna duggar tätt av olika bedrägerier vilka är satta i system med hjälp av dessa brännvinsadvokater.

Megalån och megaskulder

Stefan Löfvens senaste debackel, att vara med i den gigantiska skuldsättningen som i regi av EU skall dela ut bidrag till länder som tex Grekland, Italien, Spanien och Frankrike, var den definitiva spiken i kistan. Nu är rollen för Sverige som suverän nation helt eliminerad. Cirka 4000 miljarder SEK i bidrag plus c:a 3500 miljarder i lån gör att Sverige skickar runt 175 miljarder från svenska skattebetalare till länder med väsentligt lägre skattetryck, lägre pensionsålder, väsentligt högre statsskulder, osv.

Var dessa pengar skall tas ifrån har det inte pratats så mycket om då EU hela tiden hänvisat till att detta rör sig om att ta upp gemensamma lån på solidarisk basis. Vad det i realiteten handlar om är att många EU länder är bankrutta och då mycket av deras tidigare skuldsättningar har skett med hjälp av lån från tyska och franska banker så är det dessa banker som globalisterna nu vill rädda. EU som federalistiskt experiment är på väg att realiseras med en mycket mörk horisont för alla inblandade.

Tips: Namnupprop för att stoppa de gigantiska stödpaketen

När stater börjar trycka ut mer pengar i ett korrupt och bankrutt system ökar inflationen och ekonomins sönderfall kommer som ett brev på posten, dvs det kommer, men det tar lite olika lång tid. I stället för att ta tag i skuldsatta staters dåliga ekonomi så trycker man bara lite mer pengar och skjuter upp problemen på samma sätt som man alltid gjort. Kanske skulle EU:s politiker titta på TV-programmet Skuldfällan och lära sig hantera pengar och ekonomi?

Avslutningsvis vill jag varmt rekommendera Hans Jenseviks mycket pedagogiska förklaringar i videon: ”12 minuter med Hans om läget i Sverige”.

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Mycket intressant inlägg Hr Norberg. Jensevik har en hel del kul kommentarer om till exempel bidragen till fd ministern från Irak med sitt godkända bidragsprojekt. Som fd handlare inom begagnad tungutrustning till sydamerika under 1990-talet ser jag många möjligheter till att vända globalistprojekten upp och ner. Vi blev stoppade av exv Volvo Lastvagnar som aldrig kunde sälja en enda bil under åren i Peru då vi opererade där. http://www.jar2.com/Files/Anonymous/2006koka.pdf

  • Jan Rosbäck, du tycks ha levt ett “spännande” liv med upplevelser som för många, inkl mig själv, endast återfinns i deckarromaner.

   Nu är ju iofs din berättelse klart off topic för denna artikel men jag inser att min syn på obskyra sk brännvinsadvokater sannolikt triggade dig att delge oss andra dina tidigare upplevelser.

   Din berättelse skulle dock ha tjänat på att skrivas med lite mer logik och stringens. Textmassan och de bifogade dokumenten är svåra att tränga sig in i, av det skälet avstår jag i från att ha någon bestämd uppfattning i sakfrågan.

   Men din historia skulle sannolikt kunna bli en artikelserie hos Newsvoice varför jag rekommenderar dig att kontakta Torbjörn Sassersson.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *