Gärningsmännen tänkte begrava dem levande – Löfven tiger

26
6595
Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet
Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

DEBATT. Pojkarna misshandlades och rånades hela natten på kyrkogården. Nu kommer det även fram att gärningsmännen tänkte begrava dem levande. Pojkarna var svenskar. Gärningsmännen hade utländsk bakgrund.

Christopher Jarnvall - chefred Nyhetsbyran.se
Christopher Jarnvall – chefred Nyhetsbyran.se

Text: Christopher Jarnvall, NB Nyhetsbyrån

Det var ett rent hatbrott. Enkla byten. Snälla killar som sannolikt redan på dagis fick lära sig att man inte slår tillbaka. Man springer till fröken och söker hjälp om någon är dum. Sådana har vi blivit. Snälla, generösa och välmenande. Ängsliga, konflikträdda och veka. Och rötäggen utnyttjar det. De är inte tacksamma – de ser det som svaghet. De ser lätta byten. Och naturligtvis: På sociala media är nysvenskar med bakgrund i Iran eller Turkiet lika arga som vi andra. Självfallet. Alla anständiga människor upprörs över sådana brott.

Aftonbladet: ”Utsattes för tio timmar lång tortyrnatt”

Aftonbladet: ”Uppgifter: Pojkarna grävdes ner levande – i en jordgrop”

En flykting från Iran konstaterade upprörd på Facebook, att rötäggen ”tackar” för sin fristad med att råna och misshandla, att det finns miljoner iranier, som tacksamma hade tagit emot den plats i Sverige som de båda brottslingarna istället fick.

Misstänkta för rån och kissförnedring. Polisens foto
Misstänkta för rån och kissförnedring. Polisens foto, 2020

Vi ser mönstret: Den fysiskt starke ger sig på den svage. Vi har sett det växa fram. Vintern och våren har varit fulla av vittnesmål kring gäng av utländska brottslingar som ger sig på ensamma offer – ofta etniska svenskar – och misshandlar, rånar och förnedrar dem.

Det här är ett stort, stort bekymmer. Rädda och ledsna anhöriga vet inte vad de skall ta sig till. Den tiden är lyckligtvis förbi då uppbåd tog lagen i egna händer. Nu litar vi på samhället. På polisen.

 • Men vad gör vi när inte polis och rättsväsende fungerar längre?
 • När utredningar läggs ned på löpande band?
 • När absolut inget händer med gärningsmännen?
 • När de som borde vara inlåsta istället kan härja fritt en lördagnatt och misshandla ett par svenska tonårskillar?

Och från statsmakten är det dödstyst. Löfven, som gick i taket för några år sedan när en smörgåsgrill tände på en källarmoské, är dödstyst. Inte en kommentar.

Han sade heller inget när en tolvårig liten flicka var ute med sin hund en natt och mejades ned i en gänguppgörelse. Han sade inget i våras när rötäggen från ”orten” kissade på sina offer. Han tiger även nu, efter brotten på Norra kyrkogården i Solna.

SVT: Fem dagar sedan 12-åringen sköts – ännu ingen gripen: ”Blivit ett ghetto”

GP: Efter rånet – kissade på offret

Han borde säga något – för väldigt många människor börjar bli väldigt oroliga och arga. De vet inte längre hur de skall kunna skydda sina barn. En desperat och fruktansvärd vanmakt griper omkring sig.

Polariseringen och signalen är tydlig: Detta är inte Löfvens – statsministerns, sosseledarens – angelägenhet, så han håller tyst. Han inser säkert problemet, men alltför mycket står på spel för partiet om han börjar låta som en sverigedemokrat.

Så Sveriges statsminister håller därför tyst och duckar för den utveckling han inte såg komma. Han hoppas mot bättre vetande, att det blåser över och blir bättre, men en brinnande smörgåsgrill kunde han yla om!

Och vi vanliga dödliga skattebetalare fortsätter att oroa oss för barnen och funderar på hur vi kan skydda dem, när samhällskontraktet nu är brutet.

Text: Christopher Jarnvall, NB Nyhetsbyrån


 • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

26 KOMMENTARER

 1. Jag har alltid trott på rättvisan, men när man belöna, bagatelliserar underminera ett straff som ska vara så rättvis så möjligt mot brottet som man har gjort sig skyldigt till, då träder fram nästan i varje individ som blir eller blev utsatt för våld ett förväntan att lagen skall träda fram och markerar att ett fel har begåtts och en straff blir resultat och förövarens handlings. Men så har inte varit fallet i nästan 99 av 100 fall dvs att lagen uppmuntra till att fortsätta i denna våldsspiralen som många utnyttja beroende på hans/hon låga åldern, etnisk bakgrund, religion, tradition mm som gör att dessa dispenseras och inte få sin rättmätiga straff.

  Detta kommer att orsaka, väldigt snart, en eget hantering om saken genom att ta lagen i egna händer, ja, vi har nått detta gränsen, sedan länge, och som så småningom kommer att träda i kraft.

  Mänskligheten och råttor kan samlevnad i åratal utan incidenter, men sätt aldrig en råtta mot en vägg, den kommer att göra allt för att få sin frihet. Ja, jag tror att svenska folkets ilska kommer att rinna över och som kommer att orsaka en våg av enskilda eller i grupper som kommer att gå emot vad staten anser har rätt till ,när det är helt galet, och ”ta lagen i egna händer” som kommer att utlösa ett raseri av samma mängd och styrka som bilbränder, skjutande, mobbing mm mot dessa krafter som vill illa av medborgarna. Det är inte fråga om tiden, det är fråga om när. Man måste sluta och mata ”galna hundar” som biter dig varje gång som dessa få mat.

  Vi har tagit in i landet många människor, som inga länder vill ha, och pga deras falska identitet som vill vara här ”i paradiset” och som blir ett farsot som växer, om ingenting görs, som kan tar sig in och ut hur dem vill, med landets regeringens välsignelser.

  Vi håller på att nå och vara en av dem mest korrumperade landet i världen i modern tid, som låter sig köpa av hemliga avtal och löftet med länder som vi bidrar att försörja dessa och strunta i sina egna medborgare, som drivs med pengar och status och trampa i lagarna under sina fötter på en demokratisk sätt som likna mer och mer ett diktatur med en ny fasad, som massmedia bidrar till att gömma för att inte avslöja vilka som står bakom. Det är skillnad mellan länder, det är sant, men deras tänkande och agerande är det masskopian sin i mellan. Vi måste, och det är på tiden, att tar vara på våran ”Civilkurage” och säga hur vi vill ha och vad skåpet ska stå!.

  • Jag har också alltid trott på rättvisan, men jag tror inte på det svenska rättsväsendet, vars representanter kommer att få möta rättvisan.

  • Ska vi kunna försvara oss mot våldet och döden får vi beväpna oss med vapen. Det är så det kommer att bli till slut då anakin sätter in. Våra politiker kommer inte att agera för oss. Skälet är att alla myndigheter, alla politiker, alla fackföreningar, polis och rättsväsende är korrupta ända in i benet. Våld måste bekämpas med våld. Pannkakor och varm korv och samtal funkar inte mot depraverade individer.

 2. För svenska folket duger tydligen endast socialistiska floskler. Att man plundrar svenska folket på LIV och EGENDOM är i dessa sammanhang rätt oväsentligt, eller hur?
  Ansvaret är i dagsläget Ulf Kristersson och Andreas Norlén som inte kan ta sig samman och avpollettera Löfvengänget.

 3. Tack Jarnvall för artikeln och Bautista för Din klarsynta kommentar!
  Egentligen behöver inget mer sägas.
  Tyvärr har handhjärtan, allas lika värde doktrinen konkurrerat ut verkligheten från dagis-förskola upp till universitet och högskola. Fakta baserad undervisning kan tolkas som rasism, när kultur, traditioner och religion från utomeuropeiska migranter synliggörs.
  Godtrogna svenskar i alla åldrar är ett lätt och föraktat byte. Vänsterliberaler spänner bara upp sitt skyddande identitetsparaply över brottslingarna, vars onda gärningar bortförklaras med allt större volym, medan statsministerns tränar in nya ”tillsammans” floskler från sina talskrivare.

 4. När började vi lita på samhället? Var det när polisen började attackeras och det blev straffbart för dem att försvara sig?

 5. Jag tror inte alls att våra politiker inser att det är ett problem.
  De driver en agenda och det här har förberetts under decennier.
  De körde igång det ordentligt i och med privatiseringen.

  Jag är bussförare så jag ska visa hur det går till i den branschen. 1986 lärde jag mig köra buss och hur jag skulle bemöta resenärerna. Efter valet 1994 så skulle det utbildas ideligen. Nu ska vi gå 5 kurser under en femårsperiod. Arbetsgivaren får plocka lite som de vill inom ett antal kurser. Visst det är bra att öva sig släcka bränder , ge första hjälp. Och sådana kurser hade vi också ibland, innan detta system infördes.

  Nu har man smugit in propaganda i utbildningarna. Det första jag reagerade på var det påstådda att CO2 orsakar klimatförändringar. Fastän det var en debatt om det har myndigheterna bestämt vad som är sanning.
  Det stora flertalet litar på myndigheterna och sväljer det här.

  Den senaste kursen jag gått handlade om hot och våld och då visade läraren en löjlig film där en blatte trakasserade två poliser.
  Läraren frågade vad vi tyckte, det var tyst länge, ingen sa något men så sa en av killarna att polisen klarat av situationen bra. Och läraren höll med. Då sa jag tvärtom, att det var skit, det ska vara otrevligt när polisen kommer, in med slöddret till häktet. Jag sa också att rättsväsendet borde förändras. Man sitter i häktet tills man fått en dom.
  Men det här var fel svar. Jaha du tycker så och det har du rätt att göra sa han och såg skitsur ut.
  Ingen av kollegerna stöttade mig. En av dem sa efter lektionen att han tyckte jag hade rätt. Det gjorde mig inte glad, visar bara hur fega svenskar är.

  För att företagen ska få anbuden måste de gå med på myndigheternas direktiv att ha vissa utbildningar och att sätta in dyr datorutrustning i alla bussar som ska mäta att vi kör så att det blir så lite utsläpp som möjligt.

  Jag körde grönt innan det var uppfunnit för jag vill inte att passagerarna ska göra illa sig.
  Det här är också ett sätt att indoktrinera oss till att det är fara på färde med klimatförändringar.

  När fakepandemin startade gick det ut direktiv till oss att vi inom företaget inte fick yttra något som gick emot myndigheternas rekommendationer.

  Gunnar Sandelin har ju skrivit hur han behandlats och hur en av hans kolleger skriver det ” rätta ” för att han ska ha ett jobb.
  I samband med privatiseringen så ”rensade ” politikerna ut personalen inom TV och radio.
  Främst för att inte det skulle vara för många som man skulle kontrollera.

  Politikerna/myndigheterna har också arrangerat terrordåd för att skrämma oss. Då accepterar vi att det införs olika kontrollsystem av oss.

  Massinvandringen är ju bara ytterligare ett sätt att ta bort våra ögon från vad som verkligen pågår med att genomföra den här agendan.
  Hur vet jag att inte det är fake det som beskrivs i artikeln ?

  Ni som som lägger ner så mycket krut på invandringen och påstådd islamisering varför säger ni inget om att man sprider ut ämnen från flygplan över oss eller ifrågasätter vad HAARP anläggningen används till ?
  Nu är det en orkan i USA. Har de skapat den med alla HAARP stationerna ?

  Det viktigaste är att avslöja att alla politikerna ljuger. SD säger inget om Chemtrails eller HAARP eller att pandemin är en bluff , vad jag har hört ?
  Jag misstänker att de är ett verktyg i globalisternas händer.

  • Varför är det så många orkaner i Amerika? Varför inte i Afrika eller Australien? Funderat på detta länge, någon som vet?

  • Jag måste ge dig all cred för att du förstått vidden av bedrägeriet vi utsätts för , på alla möjliga plan. OCH att du också förstått vad som är viktigast att fokusera på.

 6. ”.. vanliga dödliga skattebetalare..” ”…när samhällskontraktet nu är brutet”.

  Hmm, ekvationen går ej ihop. Är kontraktet brutet betalar man väl inte skatt för fortsatt legitim terror?

  • Du kanske tycker jag anmärker på petitesser när jag säger att det ska vara ” Nu jävlar är det nog” i stället. Men det är faktiskt en jävla (!) skillnad.

 7. @ Maj Rehnberg
  Tack för det! Det var mycket på en gång Maj, ord och inga visor! Det du skriver har drabbat många yrkeskategorier alldeles för länge. Det behövs en ny ordning i Sverige (och inte bara där!). Det verkar inte finnas några ärliga människor hos våra nuvarande myndigheter, inom politiken, sjukvården, inom skolväsendet, på högskolor/universtet, etc. – för att inte tala om gammelmedia! Ett fungerande samhälle behöver människor som besitter en god skopa sunt förnuft och ansvarskänsla – och inte minst en förmåga till förståelse och medkänsla.

  Tack också för andra mycket ’talande’ kommentarer. Vi behöver inte våld, ’förgiftade’ sinnen, bestrålning, syntetisk mat o’ dryck osv. Vi behöver en hälsosam omgivning – helst ekologist ’allt’!

  Vi lever i en förändringens tid – jag nu med förhoppningen att det ska komma att innebära en bättre framtid för allas våra barn och barnbarn, djur o’ natur. Det hela världen behöver är mer förståelse och kärlek.

  Mvh, en svenska i förskingringen 🙂

 8. För en gång skull stämmer Ugglas påstående nästan om socialism. Den här gången ljög inte den notoriske lögnaren Ugglas. Marknadsliberalen Löfven vränger sig faktiskt med socialistiska påståenden som han rimligen inte kan mena i realiteten, eftersom han skapar motsatsen genom JÖK:en.

  Orden Löfven använder är ibland ”floskler” i ordets verkliga mening, ibland inte. Ibland betyder faktiskt orden han använder något för riktiga socialister och för framtidens generationer och förhoppningsvis kommer Ugglas själva att överleva det otrygga samhälle som både Löfven och han själv vill skapa, som de marknadsliberaler de är.

  Men om ni inte tror mig så fråga Löfven om han är en marknadsliberal eller en socialist!
  Vad han än säger så är han i min mening lika blå som en smurf, men jag är naturligtvis inte objektiv, eftersom jag ligger vänster om V socialpolitiskt, p.g.a. de där vetenskapliga metastudierna och min vilja att göra det bästa för framtidens generationer.

  Marknadsliberalismen gör samhället mer ojämlikt och ojämlikhet leder till högre mordfrekvens, enligt vetenskapliga metastudier, d.v.s. ett otryggt samhälle med ökade inslag av våld.

  Människor med psykopatisk läggning triggas givetvis igång lättare i ett samhälle som blir allt mer psykopatiskt och då kan det gå så här ibland. 1+1=2 Alla som röstar för det marknadsliberala 8-partiet är givetvis indirekt medskyldiga.

 9. Vem är Stefan Löfven? Hur växte han upp? Lilla Stefan sattes på Nybodahemmet. Det är bara att ta del av vittnesmålen från detta beryktade barnhem:

  “Personalen var fullständigt känslokall”…“Jag blev inlåst i en cell”

  https://www.battrestadsdel.se/hagersten-liljeholmen/hagersten/jag-blev-inlast-en-cell/

  ”Det var förtäckta pedofilövergrepp på småtjejerna på flickavdelningen. Det skedde så gott som alltid när det duschades/…/Flickor som institutionsplacerades var ett mellanting mellan hora och kriminell. Eller rättare sagt den bild som gavs oss blev den självbild vi sedan bar med oss”.

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/7lp4Wo/i-dag-vagar-jag-se-overgreppen

  Stefan har i bästa fall bevittnat, eller ännu värre själv drabbats. Tror ni inte att detta har en viss betydelse för hans tystnad? Jag vet inte. Nu var han inte placerad där så lång tid (ca tio månader) då han adopterades tidigt. Här får man ta hjälp av attachmentteorin (John Bowlby 1907 – 1990) som i korthet belyser ett litet barns förluster och separationers tidigt i livet samt vad detta kan leda till.

  Enligt teorin går alla barn igenom de tre första stadierna:

  1.) Odiskriminerande anknytningsbeteende – 1 till 3 månaders ålder. Nyfödda barn gråter, ljudar och ler mot alla för att få uppmärksamhet och omhändertagande. I första fasen är det viktigaste att bli omhändertagen, inte primärt av vem. Barnet ha i så tidig ålder inte utvecklas någon relationen till just sina biologiska föräldrar – där av namnet: odiskriminerande anknytningsökandet. Får barnet inte den omvårdnad som alla nyfödda behöver uppstår protest. Barnet skriker och skriker för att just påkalla uppmärksamhet. Kanske vi kan se det i Stefans tidigare utspel där han ideligen går ut i media med ordet: ”Detta är oacceptabelt” om och om igen. Har svårt att tänka mig att personalen på Nybodahemmet uppmärksammade lilla Stefan här.

  2.) Diskriminerande anknytningsbeteende – från ca 3 månaders ålder börjar barn rikta sitt anknytningsbeteende mer mot familjära/återkommande omhändertagare eller vårdnadshavare än mot främlingar – anknytningen sker till återkommande vuxna men inte till främlingar. Även här har jag svårt att tänka mig att Stefan hade någon specifik återkommande vårdnadshavare. Om detta andra stadium inte uppfylls, reagerar barnet med förtvivlan.

  3.) Specifikt anknytningsbeteende – När barnet kommer till 7–8 månaders ålder utvecklar det en meningsfull anknytning till speciella vårdnadshavare. Vårdnadshavarna blir en säker grund för barnet och bidrar till barnets upptäckande och undersökande av miljön samt ger barnet en trygghet att rikta sig mot. Detta är starten till barnets egna tänkande, att det utvecklar sitt eget sinne för relation och samband och genom samhörighet och närhet. Återigen, har svårt att tänka mig att personalen på Nybodahemmet uppmärksammade lilla Stefan här. Uppfylls inte denna tredje fas reagerar barnet med likgiltighet. Och där är nu bitarna kanske faller på plats – Stefans tystnad kan vara ett utslag av just detta – likgiltighet inför sitt egen lidanden så väl som för andras.

  Nu ska det i sanningens namn också sägas att barn kan reparera en del av detta om de omhändertas av kärleksfulla föräldrar. Nevertheless, kan denna teori möjligen öka förståelsen kring Stefans tystnad?

  • Se den grupp som valt honom som orsak! Har den gruppen räknad med den sagda effekten?
   Hur som helst när väl marxismen om vunnit, kommer alla dessa agenter att ställas mot muren av sina ”egna”.
   De är förbrukade tillgångar.

  • Erik, (likgiltigheten inför sitt eget, lidande, såväl som för andras), då förstår man, hur han aldrig, kan känna empati, för han har aldrig, fått kärlek, under sina första levnadsår, may,merkel,macron, alla barnlösa. RoffeBoffe

 10. Kanske en lyssning till mr Grenell f.d. US-ambassadörens till Tyskland tal vid RNC kan ge en ledtråd till agendan.

 11. Dags att kräva svar från regeringen varför deras skyddslingar är så farliga för svenska folker som försörjer dem?

 12. SD biter den hand som föder dom. Detta visste jag inte men det var droppen….Nästa val blir det Afs för min del. Kan inte välja ett parti som är så skitnödigt PK och skraja att bli förknippade med alternativmedia. SD är alldeles för bekväma som opposition. Det finns skäl att angripa regeringen varje dag för det katastrofala läget men dom tycks vara nöjda med sina privilegier som överbetalda politiker.
  https://www.svegot.se/2018/07/23/det-ar-sa-har-sd-har-agerat-i-flera-ar/

 13. @Denny
  Jag misstänker att SD:s ledning har gjort en hemlig deal med fulmedia. Fulmediernas största rädsla är alternativmedierna så SD:s beteende är naturligtvis fullt logiskt. AfS är, precis som SD, nationalkapitalister. Precis som SD kommer kapitalisterna i AfS, med största sannolikhet, att sälja ut sin patriotism till fulmedia när det väl gäller, om det någonsin kommer gälla, för AfS är, precis som de flesta småpartier fullkomligt oförmögna att valsamverka med andra partier. I AfS fall är naturligtvis den okänsliga retoriken deras allra största problem. Endast NMR är väl en tänkbar partner.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här