Sverige kan fortfarande stoppa det gigantiska stödpaketet till EU

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 31 augusti 2020
- Jan Norberg
Magnus Stenlund, 2020. Foto: SwebbTV
Magnus Stenlund, 2020. Foto: SwebbTV
Magnus Stenlund, 2020. Foto: SwebbTV

DEBATT. Magnus Stenlund borde utses till Årets Svensk. Stenlund är en av mina nya idoler. Jag skulle vilja drista mig till att föreslå någon inom AfS eller att SD rekryterar honom som sin ekonomiske talesperson.

I en ny värld då sozzarna blivit förpassade till den historiska sophög där de hör hemma kommer killar som Magnus Stenlund att kliva fram och då är det en bra investering att ha Magnus som sin man i dessa frågor. Det finns nog inte många som skulle klara en debatt med Magnus. Han mosar alla EU-vänner.

Sensmoralen av Magnus resonemang är att Sveriges Riksdag faktiskt fortfarande har möjlighet att stoppa detta gigantiska stödpaket till EU. Varför skall Sverige vara med om detta gigantiska bedrägeri? Varför skall Sverige betala 190 miljarder kronor utan något tillbaka?

Coronakrisen skall inte användas som ursäkt för att rädda Euron och de tyska och franska banker vilka skulle gå omkull om detta stödpaket inte räddar dem. Det är en gigantisk förmögenhetsöverföring som kostar svenska skattebetalare enorma pengar och som skuldsätter Sverige för årtionden framåt. Varsågod säger vi till våra efterkommande generationer.

Sveriges Riksdag har nu bara ett beslut att fatta

Det återstår nu och se om den svenska Riksdagens alla partier kan ställa upp och försvara den folkliga viljan. Sveriges totala belåning är näst högst i världen, bara Japan är värre. Statsskuld i alla ära men räknar vi in den privata skuldsättningen samt den oerhörda och katastrofala kommunala skuldsättning.

Här har AfS en gratischans att driva sin ”Gå ur EU-kampanj”!!

Om Riksdagen Stefan Löfven och sozzarna fri lejd, trots att EU-nämnden initialt sagt nej och inte givit Löfven carte blanche, att skuldsätta Sverige för årtionden är det nog bara att packa väskorna och flytta ut ur denna sozzediktatur.

Deltag gärna i debatten genom att kommentera här nedan.

Text: Jan Norberg

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • @ Johnny Hansson 31 augusti, 2020 at 11:03
  “Vart ska man flytta? Finns det något land som inte är genomkorrumperade av EU?”

  @ Anna af Trampe 31 augusti, 2020 at 13:44
  “Du har slagit huvudet på spiken, Johnny Hansson. Det finns inget land att flytta till. Makthavare i östra Europa torde emellertid vara bättre på att kamouflera sina förehavanden medelst allestädes orerande om att de, till skillnad från makthavare i länder som Tyskland och Sverige, sätter den egna befolkningen först. Divide et impera utgör följaktligen ett effektivt modus operandi även i dag.”

  Till Johnny och Anna, det är en intressant fråga ni båda berör. Jag tror att väldigt många människor redan nu känner en stor vanmakt för vad som händer i Sverige och ser sig om efter en reträttplats för att slippa se och uppleva eländet på nära håll.

  Som jag uppfattat det så finns det två huvudsakliga linjer i detta, den första är att vi alla borde stanna och kämpa mot vansinnet. Den andra är att bättre fly än illa fäkta, dvs att så snart som möjligt flytta ut ur det hyperkriminella massmigrationshelvetet.

  Innan vi tar oss an de olika alternativen så måste vi nog blicka framåt vad som kan iscensättas av svenska politiker för att stoppa de vilka överväger en utflytt.

  Ett enkelt riksdagsbeslut om att slopa SINK-skatten gör det ekonomiskt likvärdigt att bli beskattad för svenska inkomster i Sverige jämfört med om man bosätter sig utomlands. I praktiken innebär det alla svenska inkomster oavsett var man bor skulle bli beskattade som om man bodde kvar i Sverige. Att betala 25% i SINK-skatt eller att betala upp till drygt 60% enligt normal svensk beskattning, beroende på hur mycket man tjänar, gör det givetvis mindre attraktivt att flytta utomlands.

  Det mer troliga scenariot är att man även fortsättningsvis kommer att tillåta flytt utomlands, men att man i samband med flytten blir beskattad för flytten av sina svenska tillgångar (företrädesvis banktillgodohavanden). En sådan flyttskatt har redan diskuterats inom Finansdepartementet.

  För det tredje måste måste alla vilka överväger att flytta ut från Sverige överväga den svenska kronans starkt försvagade ställning i relation till andra valutor. Flyttar man ut till ett land där man har Euro så har den svenska kronan tappat ca 20% i relation till Euron de senaste åren. I praktiken har du därmed tappat 20% i köpkraft, inte så kul att i praktiken få en extra “skatt” ovanpå de skatter du redan betalar till det pågående vansinnet i Sverige. Så välj land att flytta till med stor omsorg.

  Om vi tex tar Portugal där jag själv bor sedan lite drygt 5 år så är cost of living ca 30% lägre jämfört med Sverige. Självklart varierar cost of living beroende på var i Sverige du bor och till vart du i Portugal du flyttar. Redovisningen härnedan är väl inte 100#

  Summary of cost of living in Portugal
  Family of four estimated monthly costs: €2,787
  Single person estimated monthly costs: €1,410
  Portugal is the cheapest country in Western Europe (18 out of 18)
  Cost of living in Portugal is more expensive than in 57% of countries in the World (36 out of 81)

  Vill man dra detta resonemang ett varv extra så kan ju detta gigantiska stödpaket faktiskt vara ännu ett skäl att flytta till något av länderna som få del av dessa free of charge bidrag och förmånliga lån. Dvs dra nytta av det svenska storhetsvansinnet och bosätt dig i något av länderna som är förmånstagare i denna enorma EU-karusell.

  Min slutkläm, på ett mer ideologiskt plan, blir ju att om vi alla som är missnöjda med hur Sverige styrs flyttar ut så blir ju till slut Sverige endast befolkat med bidragstagare och var skall då Magdalena Andersson hitta sin skattebas, när de nyttiga idioterna inte längre betalar för kalaset?

  • Sedan har vi reavinstskattens på såld fastighet. Här kan man aldrig undkomma, men skjuta upp vid köp av ny dyrare fastighet. Flyttar du utomlands, går den delen förlorad.

 • @ Johnny Hansson 31 augusti, 2020 at 11:03
  “Vart ska man flytta? Finns det något land som inte är genomkorrumperade av EU?”

  @ Anna af Trampe 31 augusti, 2020 at 13:44
  “Du har slagit huvudet på spiken, Johnny Hansson. Det finns inget land att flytta till. Makthavare i östra Europa torde emellertid vara bättre på att kamouflera sina förehavanden medelst allestädes orerande om att de, till skillnad från makthavare i länder som Tyskland och Sverige, sätter den egna befolkningen först. Divide et impera utgör följaktligen ett effektivt modus operandi även i dag.”

  Till Johnny och Anna, det är en intressant fråga ni båda berör. Jag tror att väldigt många människor redan nu känner en stor vanmakt för vad som händer i Sverige och ser sig om efter en reträttplats för att slippa se och uppleva eländet på nära håll.

  Som jag uppfattat det så finns det två huvudsakliga linjer i detta, den första är att vi alla borde stanna och kämpa mot vansinnet. Den andra är att bättre fly än illa fäkta, dvs att så snart som möjligt flytta ut ur det hyperkriminella massmigrationshelvetet.

  Innan vi tar oss an de olika alternativen så måste vi nog blicka framåt vad som kan iscensättas av svenska politiker för att stoppa de vilka överväger en utflytt.

  Ett enkelt riksdagsbeslut om att slopa SINK-skatten gör det ekonomiskt likvärdigt att bli beskattad för svenska inkomster i Sverige jämfört med om man bosätter sig utomlands. I praktiken innebär det alla svenska inkomster oavsett var man bor skulle bli beskattade som om man bodde kvar i Sverige. Att betala 25% i SINK-skatt eller att betala upp till drygt 60% enligt normal svensk beskattning, beroende på hur mycket man tjänar, gör det givetvis mindre attraktivt att flytta utomlands.

  Det mer troliga scenariot är att man även fortsättningsvis kommer att tillåta flytt utomlands, men att man i samband med flytten blir beskattad för flytten av sina svenska tillgångar (företrädesvis banktillgodohavanden). En sådan flyttskatt har redan diskuterats inom Finansdepartementet.

  För det tredje måste måste alla vilka överväger att flytta ut från Sverige överväga den svenska kronans starkt försvagade ställning i relation till andra valutor. Flyttar man ut till ett land där man har Euro så har den svenska kronan tappat ca 20% i relation till Euron de senaste åren. I praktiken har du därmed tappat 20% i köpkraft, inte så kul att i praktiken få en extra “skatt” ovanpå de skatter du redan betalar till det pågående vansinnet i Sverige. Så välj land att flytta till med stor omsorg.

  Om vi tex tar Portugal där jag själv bor sedan lite drygt 5 år så är cost of living ca 30% lägre jämfört med Sverige. Självklart varierar cost of living beroende på var i Sverige du bor och till vart du i Portugal du flyttar. Redovisningen härnedan är väl inte 100#

  Summary of cost of living in Portugal
  Family of four estimated monthly costs: €2,787
  Single person estimated monthly costs: €1,410
  Portugal is the cheapest country in Western Europe (18 out of 18)
  Cost of living in Portugal is more expensive than in 57% of countries in the World (36 out of 81)

  Vill man dra detta resonemang ett varv extra så kan ju detta gigantiska stödpaket faktiskt vara ännu ett skäl att flytta till något av länderna som få del av dessa free of charge bidrag och förmånliga lån. Dvs dra nytta av det svenska storhetsvansinnet och bosätt dig i något av länderna som är förmånstagare i denna enorma EU-karusell.

  Min slutkläm, på ett mer ideologiskt plan, blir ju att om vi alla som är missnöjda med hur Sverige styrs flyttar ut så blir ju till slut Sverige endast befolkat med bidragstagare och var skall då Magdalena Andersson hitta sin skattebas, när de nyttiga idioterna inte längre betalar för kalaset?

  • Sedan har vi reavinstskattens på såld fastighet. Här kan man aldrig undkomma, men skjuta upp vid köp av ny dyrare fastighet. Flyttar du utomlands, går den delen förlorad.

 • Vilken kille! Magnus Stenlund, såna medborgare ska vi ha ,oavsett, som vill ha väl för landet och inte köra huvud i sanden och låter bakdelen ut i det fria som våran regering gör. Sossarna håller på att köra landet i botten, med alla bidrag till alla möjliga personer och organisationer och länder, som agera som någon slags “Frälsningsarmén” av idioter som sätter sitt eget land i skuld för att andra ska kunna “skorna sig” på våran bekostnad. Det är dags och låna Donald Trumps motto ” Gör Sverige störst” och tacka till varje skatt bidragande medborgare till hjälte och inte sätta honom i skuld när staten tar lån och vill att andra ska betala. Det måste vara fel. Går ur EU det bara kostar och ger ingenting tillbaka, ju, vi ger 100 tal miljarder och vi får, kanske en i bidrag, när man ha egna pengar. Man behöver eller man ska inte ge bort det vi behöver själva till vården, skolor, polisen, pensionärer, idrott, militärer,mm. det ska dessa pengar gå till och som vi alltid har behov utav, men ni offra “den feta kalven” för en hand full av sand.

 • Då till nästa fråga: Kommer det att bli värre? Naturligtvis kommer det att bli värre.
  Bankernas språk, när tumskruvarna trycks åt är våld. Och det är våld liknade det som de riktiga Ryssarna fick erfara. För Bolshevikerna var inte styrda av några Ryssar. De riktiga Ryssarna var “De Vita” inte “De Röda”. Och varför är det så svårt att hitta den rätta dokumentationen av denna “Revolution”.Vem, vilken grupp av “människor” styr den överväldigande delen av vår media?
  Har man Banker och Media i alla former så kan man styra i medvind ganska länge. MEN snart går denna skuta äntligen på grund och räfst och rättarting tar sin början och vi är en av den värsta sorten för vi har företag som “verkar utan att synas”. Och deras verksamhet har kommit under mikroskopet.
  Har jag lyckats återigen med att inte få denna kommentar återgiven Torbjörn?

 • Håller med dig Carina. Får vi ingen ordning på penningsystemet så är vi lika blåsta som vi varit de senaste hundra åren. Hitler genomförde ett nytt system som reste Tyskland ut ur ruinenerna. Och detta kunde inte bankirerna tolerera. Han attackerade Sovjet 3 veckor innan Tyskland skulle attackeras av Sovjet.Så Hitler tog Stalin med “brallorna nere” och räddade därmed i stort sett hela Europa från Stalins skräckregemente. Men se hur det gick? Numera ses Hitler som den värsta skurken av alla. När det i själva verket var han som såg vilka som styrde vår ekonomi och gjorde vad han kunde för att avveckla detta tyranni med vår globala ekonomi. Se: The Greatest Story NEVER Told. Och “Europa The Last Battle”.
  Jag tror inte att Torbjörn Sassersson törs låta denna kommentar passera?

 • Vilken kille! Magnus Stenlund, såna medborgare ska vi ha ,oavsett, som vill ha väl för landet och inte köra huvud i sanden och låter bakdelen ut i det fria som våran regering gör. Sossarna håller på att köra landet i botten, med alla bidrag till alla möjliga personer och organisationer och länder, som agera som någon slags “Frälsningsarmén” av idioter som sätter sitt eget land i skuld för att andra ska kunna “skorna sig” på våran bekostnad. Det är dags och låna Donald Trumps motto ” Gör Sverige störst” och tacka till varje skatt bidragande medborgare till hjälte och inte sätta honom i skuld när staten tar lån och vill att andra ska betala. Det måste vara fel. Går ur EU det bara kostar och ger ingenting tillbaka, ju, vi ger 100 tal miljarder och vi får, kanske en i bidrag, när man ha egna pengar. Man behöver eller man ska inte ge bort det vi behöver själva till vården, skolor, polisen, pensionärer, idrott, militärer,mm. det ska dessa pengar gå till och som vi alltid har behov utav, men ni offra “den feta kalven” för en hand full av sand.

 • Då till nästa fråga: Kommer det att bli värre? Naturligtvis kommer det att bli värre.
  Bankernas språk, när tumskruvarna trycks åt är våld. Och det är våld liknade det som de riktiga Ryssarna fick erfara. För Bolshevikerna var inte styrda av några Ryssar. De riktiga Ryssarna var “De Vita” inte “De Röda”. Och varför är det så svårt att hitta den rätta dokumentationen av denna “Revolution”.Vem, vilken grupp av “människor” styr den överväldigande delen av vår media?
  Har man Banker och Media i alla former så kan man styra i medvind ganska länge. MEN snart går denna skuta äntligen på grund och räfst och rättarting tar sin början och vi är en av den värsta sorten för vi har företag som “verkar utan att synas”. Och deras verksamhet har kommit under mikroskopet.
  Har jag lyckats återigen med att inte få denna kommentar återgiven Torbjörn?

 • Håller med dig Carina. Får vi ingen ordning på penningsystemet så är vi lika blåsta som vi varit de senaste hundra åren. Hitler genomförde ett nytt system som reste Tyskland ut ur ruinenerna. Och detta kunde inte bankirerna tolerera. Han attackerade Sovjet 3 veckor innan Tyskland skulle attackeras av Sovjet.Så Hitler tog Stalin med “brallorna nere” och räddade därmed i stort sett hela Europa från Stalins skräckregemente. Men se hur det gick? Numera ses Hitler som den värsta skurken av alla. När det i själva verket var han som såg vilka som styrde vår ekonomi och gjorde vad han kunde för att avveckla detta tyranni med vår globala ekonomi. Se: The Greatest Story NEVER Told. Och “Europa The Last Battle”.
  Jag tror inte att Torbjörn Sassersson törs låta denna kommentar passera?

 • Det är ju synd att det inte är ett val emellan, så att folk helt enkelt kunde strunta i att rösta. Det borde vara det mest effektiva påtryckningsmedlet. Dock tror ju folket på föreliggande skendemokrati istället för på de verkliga tyrannerna, ibland representerade av Bilderberggruppen. Såsom framtiden verkar rulla ut sig så blir det kanske inga allmänna val i framtiden, så vi förlorar snart makten att underlåta att rösta, tyvärr.

  SD kommer att tillåtas att vinna eftersom staten behöver en syndabock när korthuset rämnar än värre. De borde då reformera penningsystemet så att en verklig förändring kan komma till stånd som totalt sparkar benen av parasiterna. Dessvärre gjorde Hitlers riksbankschef Hjalmar Shacht en sådan havravink, och vi kan ju säkert lite till mans föreställa oss att dessa paralleller skulle kommuniceras högljutt.

 • Detta är bedrövligt men jag anser att sannolikheten att man blockerar EU-uppgörelsen som skuldsätter svenska skattebetalare utan att stärka sydeuropas konkurrenskraft, är nära 0% givet politikernas nuvarande lojaliteter, tyvärr.

  • Du har slagit huvudet på spiken, Johnny Hansson. Det finns inget land att flytta till. Makthavare i östra Europa torde emellertid vara bättre på att kamouflera sina förehavanden medelst allestädes orerande om att de, till skillnad från makthavare i länder som Tyskland och Sverige, sätter den egna befolkningen först. Divide et impera utgör följaktligen ett effektivt modus operandi även i dag.

 • Det är ju synd att det inte är ett val emellan, så att folk helt enkelt kunde strunta i att rösta. Det borde vara det mest effektiva påtryckningsmedlet. Dock tror ju folket på föreliggande skendemokrati istället för på de verkliga tyrannerna, ibland representerade av Bilderberggruppen. Såsom framtiden verkar rulla ut sig så blir det kanske inga allmänna val i framtiden, så vi förlorar snart makten att underlåta att rösta, tyvärr.

  SD kommer att tillåtas att vinna eftersom staten behöver en syndabock när korthuset rämnar än värre. De borde då reformera penningsystemet så att en verklig förändring kan komma till stånd som totalt sparkar benen av parasiterna. Dessvärre gjorde Hitlers riksbankschef Hjalmar Shacht en sådan havravink, och vi kan ju säkert lite till mans föreställa oss att dessa paralleller skulle kommuniceras högljutt.

 • Detta är bedrövligt men jag anser att sannolikheten att man blockerar EU-uppgörelsen som skuldsätter svenska skattebetalare utan att stärka sydeuropas konkurrenskraft, är nära 0% givet politikernas nuvarande lojaliteter, tyvärr.

  • Du har slagit huvudet på spiken, Johnny Hansson. Det finns inget land att flytta till. Makthavare i östra Europa torde emellertid vara bättre på att kamouflera sina förehavanden medelst allestädes orerande om att de, till skillnad från makthavare i länder som Tyskland och Sverige, sätter den egna befolkningen först. Divide et impera utgör följaktligen ett effektivt modus operandi även i dag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *