Apple Card – Lanserar Apple sitt kreditkort i Sverige 2020?

publicerad 25 september 2020
- Extern skribent
Apple Card. Produktbild: Apple Inc
Apple card shopping. Foto: Freestocks: Unsplash.com
Apple card shopping. Foto: Freestocks Licens: Unsplash.com

I augusti förra året bekräftade Apple ryktena om att de var på väg in på kreditkortsmarknaden, genom lanseringen av Apple Card.  Kortet finns fortfarande bara tillgängligt i USA, men att Apple Card skulle stanna vid att vara exklusivt för just den amerikanska marknaden är det inte många som tror på. En internationell lansering bör således bara vara en tidsfråga. Kanske är det dags för en svensk lansering redan i år?

Apple Card – En ny typ av kreditkort

På sedvanligt Apple-manér har man valt att gå sin egen väg när det kommer till hur kortet ser ut och fungerar, och på många sätt är Apple Card faktiskt en nytolkning av kreditkortet. Förutom särskilt anpassade förmåner så har mycket fokus lagts på att ta kreditkortet från en fysisk till en digital produkt.

Redan idag använder många svenska iPhone-ägare en funktion som är tätt sammankopplad med Apple Card, nämligen att lägga till sina betal- och kreditkort i Wallet-appen. Detta möjliggör enkel betalning med den smarta telefonen eller armbandsklockan genom Apple Pay.

De fysiska korten behöver således i princip aldrig lämna sin trygga plats i plånboken, eller skrivbordslådan för den delen. Ett annat starkt argument för att sköta kortbetalningarna genom Wallet är också säkerhetsaspekten; ditt eget fingeravtryck eller ansikte ersätter pinkoden.

Apple Card. Produktbild: Apple Inc
Apple Card. Produktbild: Apple Inc

Säkert kort i titanium

Även om Apple Card är anpassat till framtiden med helt digitala betalningar, så är det ju trots allt inte möjligt att betala med Apple Pay precis överallt ännu. Dessutom tänkte Apple givetvis inte missa chansen att få designa ett kreditkort som bara de kan. Och den som gillar Apples designspråk lär inte besviken.

Det vita, laserutskurna titaniumkortet sticker ut med sin minimalistiska design. Endast kortinnehavarens namn och Apples logotyp pryder framsidan av kortet, som till skillnad mot andra kreditkort alltså saknar kortnummer. Även detta är ett led i Apples säkerhetstänk, då avsaknaden av nummer på kortet omöjliggör att kortet kan användas om det hamnar i orätta händer.

Unika förmåner med Apple Card

För amerikanska innehavare av Apple Card är kortet rikt på förmåner, och vi kan bara hoppas att samma unika fördelar följer med över atlanten när kortet väl lanseras för oss svenskar.

Till att börja med är kortet helt avgiftsfritt, vilket betyder avsaknad av årsavgift, avsaknad av extra avgifter och avsaknad av betalavgifter – även utomlands. Kortet är med andra ord helt avgiftsfritt i begreppets sanna bemärkelse.

Utöver det lovar Apple en av de lägsta räntorna på köp av alla kortutgivare, och när du betalar digitalt med Apple Pay får du en generös cashback på 2 procent av priset, och 3 procent tillbaka hos vissa samarbetspartners. Pengarna sätts tillbaka direkt på kortet, och du håller enkelt koll på dina utgifter och din cashback genom appen på din telefon. Appen är också användbar när det kommer till att lägga upp avbetalningsplaner, då den kan räkna ut den förmånligaste räntan för dig.

Apple-älskare kan dessutom glädjas åt räntefria betalningar när kortet används för att köpa produkter som exempelvis Mac, iPhone och Apple TV.

Det kliar säkerligen i fingrarna hos många svenskar just nu, men vi blir tvungna att ge oss till tåls ännu ett tag innan vi kan lägga vantarna på Apples kreditkort. Vill du vara säker på att vara först på bollen så hittar du mer information om Apple Card på Kreditkortlistan.se, där du också kan jämföra och ansöka om andra grymma kreditkort som finns tillgängliga i Sverige redan idag.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq