Arabiska partiet: Svenskar som inte gillar integration bör lämna landet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 september 2020
- NewsVoice redaktion
Familj på flygplats. Foto och licens: Crestock.com
Familj på flygplats. Foto och licens: Crestock.com
Fiktiv bild: Lycklig svensk familj lämnar Sverige med generöst utvandringsbidrag. Foto och licens: Crestock.com

NOTERAT. Document.se som är den svenska versionen av Document.no, en norsk nättidning som uppges ha 600,000 unika läsare i månaden intervjuade Arabiska partiets sekreterare. Denne vill att svenskar som är kritiska till mångfald ska säga upp sitt svenska medborgarskap och lämna Sverige.

Flera besökare på Arabiska partiets Facebook-sida hånar partiet och det finns inga bevis för att det ligger mer än en handfull personer bakom initiativet. Det kanske bara finns en person i partiet och Facebook-sidan har just nu endast cirka 400 följare. Inte desto mindre intervjuade Document.se den enda person som gett sig till känna i partiet, Krar Al-hamede, en man i Malmö, enligt Hitta.se

Det politiska utspelet postades på Arabiska partiets Facebook-sida, vilket gav en del reaktioner. Document.se kontaktade Krar Al-hamede som accepterade intervjun, men senare kallade den för vinklad utan att förklara hur. Al-hamede uppger att utspelet ska tolkas som ett seriöst förslag för att uppnå större integration och ett modernt Sverige.

Arabiska partiet om intervjun i Document. Skärmdump från Facebook-sida.
Arabiska partiet om intervjun i Document. Skärmdump från Facebook-sida.

I intervjun framkommer att Arabiska partiet nu lanserat en linje som går ut på att alla svenskar som är kritiska till invandringen bör erbjudas generös ekonomisk ersättning om de frivilligt lämnar Sverige. Det ska enligt Al-hamede leda till en mer effektiv integration och även ena landet.

“Passar inte mångkultur kan samhället hjälpa till med utvandring. Vi vill utforma ett utvandringsprojekt och ingå i avtal med länder som kan vara intressanta för svenskar, exempelvis Polen, Thailand, Nya Zeeland eller andra homogena och mindre religiösa länder, säger Al-hamede.

“Vi ser att många svenskar och pensionärer skulle vilja flytta men de har inte råd, vi kommer att hjälpa dem.”

Krar Al-hamede tror att förslaget kommer att välkomnas bland både svenskar och invandrare.

“De som ställer sig bakom den nuvarande utvecklingen i landet är självklart välkomna att stanna. Vi verkar inte för att arabisera Sverige, vi vill tvärtom ta ansvar för vad som händer. Araber är en stor minoritet just nu.”

“Många är trötta på splittringen i landet och vi vill bygga ett nytt samhälle på moderna grunder”, säger Krar Al-hamede.

Arabiska partiet går längre än så. Man vill inte begränsa möjligheten till utvandring endast för etniska svenskar, även invandrare som inte vill integrera sig ska få möjligheten att lämna Sverige.

“Det uttalade målet är att skapa ett modernt, sekulärt och mångfaldsbejakande Sverige, genom att helt enkelt hjälpa alla som inte delar partiets visioner och värderingar att lämna landet”, skriver Document.

Document.se frågar avslutningsvis varför partiet i första hand inte kämpar för att påverka arabers hemländer i önskad riktning.

“Vi är många som inte har valt att växa upp i Sverige, många invandrare är födda i Sverige och känner ingen gemenskap. Vi vill ändra på utvecklingen och göra att alla i samhället skall känna delaktighet och gemenskap”.

“För oss finns inget att hämta i våra hemländer, vi känner oss inte hemma där, vi är knappt välkomna, för vi har förändrats i förhållande till de kulturer som råder där.”

Arabiska partiet vill att det ska registreras hos Valmyndigheten för att kunna delta i  riksdagsvalet år 2022.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Araber är inte alltid muslimer och muslimer är inte alltid araber. Utvecklingen går dessutom framåt. Vi arier går heller inte runt och kallar oss arier. Det skulle uppfattas som trångsynt rasism.

  Sekterismen är ovetenskaplig och vi lever i ett allt mer vetenskapligt samhälle där kunskap är lätt tillgängligt. Så var det nog inte när en get knaprade i sig strofer ur koranen i ökenlandskap överbetat av getter.

  Det är araber som inte har asylrätt och inte vill assimileras som ska ut ur Sverige och tillbaka till Arabien, anser jag. Men det är klart att de som öppnade gränsen på vid gavel, segregerade araberna och strösslade pengar över dem är ansvariga för att det har bildats ett arabparti, i arktiskt klimat, långt borta från Arabien.

  Bankmaffian och fulmedia skrattar säkert gott åt alla dumma svenskar som har röstat för “mångkultur” i tre decennier. Klart att det skulle bli så här.

 • Jag tycker, som dem själva tycker, att det Arabiska Partiet har glömt att dem kom till oss självmant, annars få ni visa inbjudnings brev? och som många av er kom hit barfota eller i eran kamelsandaler, att ni inte hyser tacksamhet för det ni har fått från oss och som ni vill inte acceptera och kunna anpassa er till landets sedel. Som nu “kräver” att vi ska flytta på oss för att ni ska ta över, ni sakna verkligheten grund som drivs av eran arkaiska traditioner fyllda med fanatism och förakt till andra som inte tror som ni. Ni är en farsot för landet med alla eran krav i alla möjliga miljöer som bara suger ut det goda, 85% av er minst, utan att göra en handtag och hjälpa till att bygga landet det ni har kommit och inte var här för att förstöra ,se tillbaka på var ni kommer ifrån som ligger för det mesta i ruiner eller i en okontrollerad social eländet som många av er har bidraget till och som inte har blivit accepterad i era egna länder, är det inte så?. Ni har och det visas på vad ni kräver idag av svenska folket, att ni är korrupta och fyllda av hat mot andra som inte dela eran “sjuka livssyn” med avund på andra väletablerade samhälle. Ni påminner mig, det jag vet om gräshoppor som flytta från land till land och äter deras resurser och sedan gå vidare, känner ni igen er? med eran sort kanske vill stanna. Jag rekommendera att ni gå tillbaka där ni kom ifrån, antagligen ni hade bättre, och sluta och kräva av andra för att ni vill ha, vad andra har genom att jobba hela sitt liv. Om man ser hur ni “reagera” på att man bränner “en bok”, men vad ni har orsakat till samhället och andra människors egendom är inte viktigt?
  Jag tror att ni sakna det mest elementära grunder på hur samhället är byggt och så skulle vara fallet att ni skulle tar över skulle ni göra av samhället en “demokratisk diktatur” i dess like med alla eran ideologier och fanatism i eran kultur som vill under tvång kuva människor under eran sandaler. Gå vidare, ni. Vi vill inte länge mata “galna hundar” som biter handen på den som mata er.

 • Nya partier kommer ofta med radikala eller konservativa banbrytande idéer som går mot strömmen. Vägen in till inflyttande är lång och svår. Titta bara på SD, vars väljarbas ursprungligen var etniska svenskar (största gruppen i Sverige) och ändå har det gått så trögt och tagit så lång tid och fortfarande är partiet utan något betydande inflytande.

  Annat var ju inte att vänta; den massiva invandringen till Sverige kommer för eller senare att resultera i nya partier som bättre representerar dessa gruppers intressen. Dom som vurmar för massininvandring borde också inse att samhället på alla plan kommer att genomgå massiva oåterkalleliga förändringar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *