Arabiska partiet: Svenskar som inte gillar integration bör lämna landet

publicerad 1 september 2020
- av NewsVoice
Familj på flygplats. Foto och licens: Crestock.com
Familj på flygplats. Foto och licens: Crestock.com
Fiktiv bild: Lycklig svensk familj lämnar Sverige med generöst utvandringsbidrag. Foto och licens: Crestock.com

NOTERAT. Document.se som är den svenska versionen av Document.no, en norsk nättidning som uppges ha 600,000 unika läsare i månaden intervjuade Arabiska partiets sekreterare. Denne vill att svenskar som är kritiska till mångfald ska säga upp sitt svenska medborgarskap och lämna Sverige.

Flera besökare på Arabiska partiets Facebook-sida hånar partiet och det finns inga bevis för att det ligger mer än en handfull personer bakom initiativet. Det kanske bara finns en person i partiet och Facebook-sidan har just nu endast cirka 400 följare. Inte desto mindre intervjuade Document.se den enda person som gett sig till känna i partiet, Krar Al-hamede, en man i Malmö, enligt Hitta.se

Det politiska utspelet postades på Arabiska partiets Facebook-sida, vilket gav en del reaktioner. Document.se kontaktade Krar Al-hamede som accepterade intervjun, men senare kallade den för vinklad utan att förklara hur. Al-hamede uppger att utspelet ska tolkas som ett seriöst förslag för att uppnå större integration och ett modernt Sverige.

Arabiska partiet om intervjun i Document. Skärmdump från Facebook-sida.
Arabiska partiet om intervjun i Document. Skärmdump från Facebook-sida.

I intervjun framkommer att Arabiska partiet nu lanserat en linje som går ut på att alla svenskar som är kritiska till invandringen bör erbjudas generös ekonomisk ersättning om de frivilligt lämnar Sverige. Det ska enligt Al-hamede leda till en mer effektiv integration och även ena landet.

"Passar inte mångkultur kan samhället hjälpa till med utvandring. Vi vill utforma ett utvandringsprojekt och ingå i avtal med länder som kan vara intressanta för svenskar, exempelvis Polen, Thailand, Nya Zeeland eller andra homogena och mindre religiösa länder, säger Al-hamede.

"Vi ser att många svenskar och pensionärer skulle vilja flytta men de har inte råd, vi kommer att hjälpa dem."

Krar Al-hamede tror att förslaget kommer att välkomnas bland både svenskar och invandrare.

"De som ställer sig bakom den nuvarande utvecklingen i landet är självklart välkomna att stanna. Vi verkar inte för att arabisera Sverige, vi vill tvärtom ta ansvar för vad som händer. Araber är en stor minoritet just nu."

"Många är trötta på splittringen i landet och vi vill bygga ett nytt samhälle på moderna grunder", säger Krar Al-hamede.

Arabiska partiet går längre än så. Man vill inte begränsa möjligheten till utvandring endast för etniska svenskar, även invandrare som inte vill integrera sig ska få möjligheten att lämna Sverige.

"Det uttalade målet är att skapa ett modernt, sekulärt och mångfaldsbejakande Sverige, genom att helt enkelt hjälpa alla som inte delar partiets visioner och värderingar att lämna landet", skriver Document.

Document.se frågar avslutningsvis varför partiet i första hand inte kämpar för att påverka arabers hemländer i önskad riktning.

"Vi är många som inte har valt att växa upp i Sverige, många invandrare är födda i Sverige och känner ingen gemenskap. Vi vill ändra på utvecklingen och göra att alla i samhället skall känna delaktighet och gemenskap".

"För oss finns inget att hämta i våra hemländer, vi känner oss inte hemma där, vi är knappt välkomna, för vi har förändrats i förhållande till de kulturer som råder där."

Arabiska partiet vill att det ska registreras hos Valmyndigheten för att kunna delta i  riksdagsvalet år 2022.

Text: NewsVoice