Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Melbourne en experimentell polisstat – Coronakrisen används som drivkraft

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 september 2020
- NewsVoice redaktion
Polisövervåld i Victoria, Australien, 11 aug 2020. Privat video tillhandahållen av The Guardian.

NOTERAT. Alan Jones på Sky News Australia kommenterar ekonomen Sanjeev Sabhloks avhopp från finansdepartementet i delstaten Victoria, Australien. Sabhlok representerar en av många personer i etablissemanget som tar avstånd från coronarestriktioner som anses skada samhällen över hela planeten.

Sanjeev Sabhlok hävdar att Australien nu snabbt utvecklas till att bli en polisstat och att denna övergång till ett auktoritärt statsskick baseras på pseudovetenskap och överdriven statistik kring coronaviruset. Sabhlok skriver i en debattartikel i Financial Review att det enda rätta var att avgå från sin post eftersom hans arbetsplats inte tillåter fria åsikter.

Sanjeev Sabhlok, pressfoto
Sanjeev Sabhlok, pressfoto (Sabhlokcity.com)

“Last week I quit my job as an economist in the Victorian Department of Finance and Treasury so that I would be free to speak out against the state’s management of the COVID-19 infection.

I had made a number of criticisms of the state government on social media. The head of human relations at Treasury asked me to remove them. I considered deleting the few direct criticisms, but they wanted all indirect criticism removed too. I resigned on the same day, the only honourable course for a free citizen of Australian.”

Även Alan Jones som är en politisk kommentator på Sky News argumenterar i flera inslag på kanalen att coronarestriktionerna förstör Australiens ekonomi och kastar miljontals människor ner i privatekonomisk undergång.

“Sky News host Alan Jones says he has warned time and time again the political leaders who are the architects of this coronavirus response will not be able to escape the criticism that is now finding its way into the public place.”

Polisövervåld i Victoria, Australien, 11 aug 2020. Privat video tillhandahållen av The Guardian.
Polisövervåld i Victoria, Australien, 11 aug 2020. Privat video tillhandahållen av The Guardian.

I medierna rapporteras om hur hur polisen i Australien beter sig våldsamt mot medborgare som inte följer coronarestriktionerna. Staden Melbourne i delstaten Victoria har fått ett rykte om en särskilt grym poliskår.

Youtube valde att ta ner videon med Alan Jones från NewsVoice kanal inom loppet av 20 minuter efter publiceringen på Youtube. Detta skedde innan denna artikel hann publiceras. Istället la vi videon på plattformen Bitchute.

Youtube tog ner videon med motiveringen:

“Videon Alan Jones, Sky News: The World must Know the Truth – this virus is not a pandemic togs bort eftersom den bryter mot vår Riktlinjer för communityn” och varningen faller in under: “Policyer för spam, bedrägligt beteende och bedrägerier”.

Text: NewsVoice | Videokälla: Sky News

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq