BRÅ:s gängvåldsstatistik är självklart förmildrad – Det är värre

publicerad 16 september 2020
- av Jan Norberg
BRÅ: Dödligt våld 2005-2017
BRÅ:s gängvåldsstatistik: Dödligt våld 2005-2017
Dödligt våld i Sverige 2005-2017. Statistik från BRÅ.

INSIDER & DEBATT. Den oförtröttlige Pettersson kommenterar i en artikel BRÅ:s gängvåldsstatistik. Man kan tänka sig under vilken vånda BRÅ tvingats offentliggöra denna statistik. Vad skall deras socialistiska ”hussar” säga nu då?

Påpekandet i Petterssons artikel om att M under ledning av landsförrädaren Fredrik Reinfeldt under 2011 gjorde upp med MP är dock inte helt sant. M gjorde i hemlighet upp med MP redan innan valet 2010. Tyvärr kan jag inte avslöja källan för detta då de står mig alltför nära, men jag garanterar att det är sant.

Det är dock 100% korrekt att M innan valet 2010 framförde en lång rad åsikter som lät hyggliga, men som enbart var lögner avsedda att få röster som annars hade hamnat hos SD, också den informationen är 100 % valid.

Hur någon tidigare moderat (sug i dig debattör Samuel af Ugglas) fortfarande ens kan överväga att rösta på M är inget annat än det fulländade självbedrägeriet. Att M trots detta ligger runt 20 % strecket har sin förklaring i att man sällan eller aldrig (precis som alla socialister) ger upp sin tidigare livslögn.

Till alla de vilka vägrar ta in fakta så vill jag påpeka att BRÅ:s gängvåldsstatistik inte är helt trovärdig då siffrorna på sannolika grunder är ännu värre.

Bra jobbat av den gode Pettersson!

Text: Jan Norberg


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Martin Gustavsson – Vetenskapliga partiet 17 september, 2020 at 03:12

  Men Martin lille så du tar i, akta så inte livstycket spricker, skriv egna artiklar så att du därmed balanserar utbudet i Newsvoice flöde av olika infallsvinklar.

  Det är alltid lätt och sitta på läktaren och via kommentarsfälten bedöma andras uppfattningar. Som vanligt är du inte särskilt uttömmande i din kritik, det blir mest svepande attacker från molnfri höjd utan konkret innehåll.

  Denna drapa som i sak berör dödligt våld i den kriminella miljön mellan 2005 och 2017 hittade jag i en artikel hos Petterssons blogg. Jag ville göra ett tillägg vad avser landsförrädaren Reinfeldts uppgörelse med MP, därför speglar kanske inte rubriksättningen den text som artikeln innehåller.

  Min tanke var dock att läsarna skulle klicka sig till Petterssons artikel, men det är väl för mycket begärt av dig Martin att du förmår dig att göra det.

  När det så gäller Samuel af Ugglas så vill jag upplysningsvis uppmärksamma dig på att jag i just den här artikeln ger honom en lite känga då det gäller hans vurm för Moderaterna.

  Jag kan bara le åt dina infama påhopp utan närmare preciseringar.

 • @Redaktören
  Osanningen som har fått härja fritt på Newsvoice, genom att repetitivt kalla extrem marknadskapitalism för socialism, leder härmed till total bojkott av Newsvoice, som härmed anses vara fejkade nyheter. Detta beror på tillåtelsen av otyglad lögn framförd av Norberg och Ugglas.

  Denna bojkott drabbar alla bra skribenter och kommentatorer som försöker hålla sig till ämnet och evident sanning också. Jag beklagar det, men någon gång måste man sätta ned foten, när redaktören och vettlösa skribenter, i maskopi, ignorerar evident sanning.

  • Örjan, det ligger faktiskt något i din kritik av rubrikval. Jag ber för egen och NV:s räkning om ursäkt för att innehållet inte helt korrekt speglar rubrikvalet.

 • Dessvärre saknas siffror “för det antal fall av dödligt våld vid konflikter i den kriminella miljön” som är att hänföra till åren 2018, 2019 och åtminstone halva 2020. Tur för BRÅ förstås, åtminstone om vi skall döma av styrkan i missnöjet hos publikum, liksom även bland några inom systemets ramar, som synes utrustade med viss ledsyn.
  Processägaren av vital statistik, Jerzy Sarnecki, plägar väl fortfarande hävda att de dödliga våldet var värre förr, men hans röst tillmäts måhända inte samma betydelse längre. Vi har kommit sååå mycket längre, nu, när vi dessutom har lärt oss hantera betydligt högre dödstal, storleksordningen 5 800, i samband med vårens virussjukdom, som drog fram som en virvelvind på äldreboenden och nästan kunde liknas vid en modern form av ättestupa.
  Det är förvisso inte bara gängvåldet som borde räknas in. Där är det mest “unga män” mellan 10-20 års ålder vi har att handskas med. Därtill har vi ju bland de vuxna att beakta hedersvåldet i form av t ex “fall från hög balkong”, som ju naturligtvis inte kan uteslutas, att ha varit ett olycklig fall vid putsning av parabolantenn.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *