Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Kinesisk forskare dr Li-Meng Yan uppger att coronaviruset skapades i Wuhan-laboratorium

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 september 2020
- Torbjörn Sassersson
Li-Meng Yan, 12 sep 2020. Foto: eget verk
Li-Meng Yan, 12 sep 2020. Foto: eget verk
Li-Meng Yan, 12 sep 2020. Foto: eget verk

KONTROVERS. Virologen dr Li-Meng Yan hävdar att coronaviruset SARS CoV-2 skapades i ett laboratorium i Wuhan. Yan tvingades fly från Hong Kong eftersom hon riskerade att fängslas i Kina. En nobelpristagare i fysiologi har samma uppfattning, det är skapat i ett lab.

Se intervjun här med Li-Meng Yan

Dr Li-Meng Yan är medicine doktor och PhD anställd vid University of Hong Kong School of Public Health som är ett WHO-referenslab. Yan arbetade där tillsammans med ledande experter inom virologi. På laboratoriet genomförde Li-Meng Yan en undersökning på coronaviruset.


Hon fann att viruset är mycket mutagent och att det framställts vid ett militärt laboratorium kontrollerat av kinesiska Folkets befrielsearmé (FBA), det officiella namnet på Folkrepubliken Kinas militära styrkor.


Dr Li-Meng Yangs upptäckt mörkas

Hon uppger alltså att viruset inte kommer från en marknad i Wuhan och inte heller från naturen. Däremot skapades det nya coronaviruset med två virusstammar (ZXC21 och ZC45) från fladdermöss. Li-Meng Ya säger att hon hämtar uppgifter från CDC China, lokala läkare samt studier i virologi och immunologi.

Li-Meng Yan befinner sig nu på skyddad adress i USA där hon i samarbete med amerikanska forskare tar fram en rapport som snart ska publiceras. Den sägs bevisa att SARS CoV-2 skapades i ett laboratorium. Varje virus har ett fingeravtryck i DNA:t som bevisar härkomst, säger hon.

När Li-Meng Yan redovisade sina fynd för WHO och hennes chef i Hong Kong uppmanades hon att vara tyst och “inte korsa den röda linjen”. Under hot om repressalier flydde Yan från Hong Kong till USA i april 2020. Hon kände sig manad att få ut fakta och offrade därför vänner och familj i hemlandet. I Kina iscensätts nu en omfattande destruktiv rykteshanteringskampanj för att smutsa Li-Meng Yans namn.

Nobelpristagare bakom HIV: SARS CoV-2 skapades i ett lab

Luc Montagnier uppger i ett fransk TV-program och i dokumentären Plandemic 2 att skickliga molekylärbiologer skapade SARS CoV-2. Luc Montagnier är en fransk forskare vid Institut Pasteur. Montagnier fick 2008 tillsammans med två kollegor nobelpriset i fysiologi för upptäckten av HIV-viruset.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq