Information om hälsa censureras – hitta direkt till de bästa hälsohemsidorna

publicerad 29 september 2020
- Gästskribent

DEBATT & LÄNKTIPS. Censuren på internet mot dem som ifrågasätter etablissemanget ökar. “Olydiga” prenumeranter stängs av ifrån Facebook, Twitter och YouTube medan Google blockerar sökresultat som riskerar att rasera mainstream medias version av verkligheten. Hårdast drabbat är förmodligen området hälsa. Därför är det numera nödvändigt att känna till adresserna till olika hemsidor som ger värdefull information i ämnet.

Sammanställning: Per Melin

Här presenteras ett antal engelskspråkiga och svenska hälsohemsidor lämpliga att utforska och använda som motvikt till mainstreammedias vilseledande rapporteringar. Prenumerera på nyhetsbrev ifrån de hemsidor som du tycker verkar intressanta och använd framgent den här artikeln som en nyckel till ärlig information om hälsa på internet. Sprid gärna materialet vidare.

Engelskspråkiga hemsidor om hälsa

Brittany Auerbach, pressfoto

Brittany Auerbach alias Montreal Healthy Girl

Wevolve.io

Kanadensiskan Brittany Auerbach ger fungerande, lättanvända råd om hur man kan uppnå hälsa utan biverkningar. Läkemedelsindustrin uppfattar henne som ett stort hot. Hon har utsatts för olika former av smutskastning och allvarliga trakasserier i mainstreammedia, på internet och i sin roll som praktiserande naturläkare. Auerbach var svårt sjuk under barndomen och upp i vuxen ålder, men lyckades göra sig själv frisk med hjälp av naturmedicin.

ArcanumSkolan 2024

Läs mer: Så här stärker du ditt immunförsvar mot virus

Brittany Auerbach lägger nästan aldrig ut ny information längre på YouTube och Brighteon. Där finns dock ett antal videor att titta på som alla är mycket intressanta:

Alliance for Natural Health, International

Anhinternational.org

 Rob Verkerk - privat foto
Rob Verkerk – privat foto

Balanserad och mycket pålitlig engelsk hälsohemsida. Publicerar texter och lägger upp videor om bland annat mat, ekologiskt jordbruk, näringsämnen, vacciner och ofarliga alternativ till läkemedelsindustrins/skolmedicinens behandlingar. Startad av Rob Verkerk. En annan framträdande medarbetare på ANH är Meleni Aldridge, praktiserande i komplementär och holistisk medicin. Rob Verkerk jobbar på Alliance for Natural Health i England.

Rob Verkerk har under 2020 återkommande lyft fram Sverige som ett föredöme när det gäller corona/COVID. Detta eftersom vårt lands Folkhälsomyndighet trots hårda påtryckningar har vägrat både “lockdown” och rekommendationer om allmän användning av ansiktsmask. Till skillnad från Folkhälsomyndigheten säger Verkerk dock bestämt nej till vacciner. Han förespråkar istället naturliga medicinska metoder som stärker motståndskraften mot sjukdomar och saknar biverkningar.

Alliance for Natural Health, USA

Anh-usa.org

Samma trovärdighet som hos den engelska systerorganisationen Alliance for Natural Health. Startad av engelsmannen Rob Verkerk, men belägen i USA. Leds av juristen och experten på bland annat miljölagar Gretchen duBeau.

GreenMedInfo

Greenmedinfo.com

Grundad av Sayer Ji. Hemsidan redovisar på ett lättillgängligt sätt forskningsresultat inom området hälsa. Detta har varit till stor hjälp för bland annat forskare, läkare och konsumenter. Sayer Ji och Greenmedinfo stör läkemedelsindustrins och livsmedelsindustrins agenda och utsätts ofta för censur på internet. Använd dig av “Research tools” uppe till vänster på hemsidan för att enkelt hitta vad du söker.

The Healthy Home Economist

Thehealthyhomeeconomist.com

The Healthy Home Economist innehåller en mängd bra information om hälsa. Grundaren Sarah Pope riktar bland annat in sig på traditionell kosthållning, traditionella medicinska metoder och en naturvänlig livsstil. I sina artiklar och videor presenterar hon inte sällan information som ger ganska unika perspektiv på olika hälsofrågor. Pope är ovanligt kräsen när det gäller kosttillskott.

Dr Mercola

Dr MercolaMercola.com

Doktor Joseph Mercola och hans team jobbar oförtröttligt med att informera sina läsare om både äldre och den absolut senaste forskningen inom området hälsa. Dr Mercola är världens mest lästa hälsohemsida och en stor vagel i ögat på dem som styr läkemedelsindustrin och livsmedelsindustrin. Av den anledningen har han utsatts för smutskastning i mainstreammedia och hård censur ifrån bland annat Google.

Dr Jockers

Drjockers.com

Dr Jockers ger läsaren välunderbyggda, djuplodande och intressanta artiklar om hälsa.  Doktor David Jockers är utbildad naturläkare, näringsterapeut och kiropraktor samt mycket väl insatt i den medicinska forskningen.  I sina videor och poddradio diskuterar han hälsofrågor med olika hälsoexperter. Jockers har en klinik i USA där han tar emot och behandlar människor ifrån hela världen.

The Weston A. Price Foundation

Westonaprice.org

Den kanadensiske tandläkaren Weston A. Price upptäckte på 1930-talet, att människor som levde i kulturer där man fortfarande åt traditionell mat inklusive högkvalitativa animalier var mycket friskare än människor som åt den nya industrimaten. Livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin har ända sedan dess försökt begrava denna kunskap, medan The Weston A. Price Foundation har tagit som sin uppgift att bevara och föra ut den till allmänheten.

WAPF flödar över av information bland annat om vilken mat som får barn att utvecklas optimalt och människor i allmänhet att hålla sig friska. Man är också mycket noga med att matproduktion skall vara etiskt försvarbar och snäll mot naturen.

Dr Berg

Drberg.com

Doktor Eric Berg har hjälpt många människor till bättre hälsa. Han lägger regelbundet upp korta informationsvideor om hur man kan bli och hålla sig frisk med naturliga medicinska metoder som inte ger biverkningar. Dr Berg var tidigt ute med att sticka hål på lögn- och skrämselpropagandan om corona/COVID.

Sustainable Dish, Diana Rogers

Sustainabledish.com

Ethical Omnivore 

Sustainable Dish och Ethical Omnivore förklarar varför det är viktigt att vi människor äter naturligt odlad och uppfödd mat, inklusive kött och andra animalier ifrån friska djur som har behandlats väl. Man presenterar den forskning och redogör för de erfarenheter som visar att detta gynnar både hälsa och miljö.

Dr Axe

Draxe.com

Här finns en mängd bra information om hur man kan uppnå hälsa. Doktor Josh Axe går inte i direkt närkamp med läkemedelsindustrin genom att till exempel kritisera vacciner, men rekommenderar en mängd olika naturliga medicinska metoder som är effektiva utan att ge biverkningar. Han förespråkar bland annat användandet av essentiella oljor som en väg till ökad livskvalitet.

Orthomolecular.org

Orthomolecular.org

Informerar om hur man förebygger och botar sjukdom med hjälp av näringsämnen. Är väl insatta i forskningen och ligger alltid långt framme i rapporteringen om hur man kan främja sin hälsa med hjälp av kosttillskott.

Dr John Bergman

Drjohnbergman.com

Efter en svår bilolycka i unga år började Dr John Bergman att sätta sig in i kroppens läkningsprocesser. Idag är han en osedvanligt välutbildad och erfaren kiropraktor som med sina texter, föreläsningar och kiropraktik i USA hjälper människor till bättre hälsa.

Dr Rashid Buttar

Drbuttar.com

Advancedmedicine.com

Driver en medicinsk klinik där han botar sjukdomar med hjälp av både enkla och avancerade behandlingsmetoder som läkemedelsindustrin inte tillåter inom skolmedicinen. Doktor Rashid Buttar förekommer mycket på internet i intervjuer och informationsvideor. Han är kritisk till vacciner, men säger sig vara inte “anti-vaccines” utan “anti-stupidity”.

Kelly Brogan

Kellybroganmd.com

Psykiatrikern som genomskådade läkemedelsindustrin/skolmedicinen och vidareutbildade sig i bland annat holistisk integrativ medicin och till lärare i kundalini-yoga. Hjälper människor till fysisk och psykisk hälsa utan att använda sig av skadliga psykofarmaka och andra läkemedelsindustrikemikalier. Kelly Brogan har skrivit ett antal böcker i ämnet hälsa.

Dr Brownstein

Drbrownstein.com

Dr Brownstein började tidigt att använda sig av effektiva naturliga medicinska metoder utan biverkningar i sin yrkesutövning som läkare. Redan 1993 ordinerade han inhalering av väteperoxid mot infektion i lungorna, en behandling som även är ytterst verksam mot corona/COVID.

The Truth About Cancer

Thetruthaboutcancer.com

Ty Bollinger, pressfoto
Ty Bollinger, pressfoto

Hemsidan drivs av makarna Ty och Charlene Bollinger som bland annat har producerat de omfattande och mycket välgjorda videoserierna The Truth About Cancer och The Truth About Vaccines. Dessa har spelat en viktig roll världen över för människors ökade förståelse av hur man uppnår hälsa med naturliga, ofarliga medicinska metoder, utan läkemedelsindustrins/skolmedicinens skadliga ingrepp.

Makarna Bollinger började tidigt att sätta sig in i och genomskåda läkemedelsindustrins/skolmedicinens lögner om cancer. Detta sedan flera av deras familjemedlemmar hade blivit skadade och avlidit till följd av skolmedicinens destruktiva cancerbehandlingar.

The HighWire

Thehighwire.com

Huvudsakligen inriktad på frågan om vacciner. The Highwire har starkt bidragit till att allt fler människor ifrågasätter hur vettigt och vetenskapligt välgrundat det egentligen är att låta sig vaccineras. Vacciner innehåller DNA och annat cellmaterial ifrån aborterade foster och djur, tungmetaller, aluminium, virus, bakterier, mögel, svamp, antibiotika och en lång rad skadliga kemikalier. Hemsidan är obekväm för läkemedelsindustrin/skolmedicinen och blev därför nyligen avstängd ifrån YouTube.

Programledaren Del Bigtree jobbade tidigare bakom kameran med konventionella hälsoprogram för bland andra CBS, men sade upp sig efter att ha genomskådat läkemedelsindustrins/skolmedicinens bedrägeri och dess starka inflytande på rapporteringen i mainstreammedia. Bigtree har bland annat producerat den Andrew Wakefield-regisserade dokumentären Vaxxed, om människor som skadats av vacciner. Han är vän till och har samarbetat med Robert F Kennedy, Jr i vaccinfrågan.

Children´s Health Defense

Childrenshealthdefense.org

Robert F. Kennedy Jr. Photo: Own work. License: Wikimedia Commons,CC BY-SA 4.0
Robert F. Kennedy Jr. Photo: Own work. License: Wikimedia Commons,CC BY-SA 4.0

The Children’s Health Defense Team jobbar för att stoppa den epidemi av sjuklighet som idag drabbar världens barn. Man vill eliminera dess orsaker, ställa de ansvariga till svars och se till att övergreppen aldrig upprepas.

Startades av bland andra Robert F Kennedy, Jr, son till politikern Robert F Kennedy som mördades 1968 och brorson till president John F Kennedy som mördades 1963. Robert F Kennedy, Jr framstår i vår oroliga och ödesmättade tid alltmer som en av de viktigaste aktivisterna för människans rätt att bestämma över den egna hälsan.

Robert F Kennedy Jr in Berlin 28 aug 2020 https://www.youtube.com/watch?v=wM7NLlWZD5I&feature=emb_logo

Dr Sherri Tenpenny

Sherri Tenpenny, privat foto
Sherri Tenpenny, privat foto

Drtenpenny.com

Doktor Sherri Tenpenny har gjort ovärderliga insatser när det gäller att avslöja läkemedelsindustrins vaccinbedrägeri och förödande korrumperande av den amerikanska folkhälsomyndigheten Centers for Disease Control and prevention (CDC). Hon har lusläst fler vaccinstudier än de flesta och förekommer i många intervjuer på internet om vacciner och vaccinrelaterade frågor.

Dr Suzanne Humphries

Drsuzanne.net

Sherri Tenpennys adept på området vacciner och en gigant när det gäller upplysningen om hälsofarorna med och ineffektiviteten hos vacciner. Doktor Suzanne Humphries har också haft en viktigt roll i att informera allmänheten om hur man kan skydda sig mot virus och bakterier och förebygga vaccinskador med hjälp av C-vitamin. Hon är uttalat vaccinskeptisk och har utsatts för allvarliga hot och förföljelse.

I sin bok Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and the Forgotten History beskriver Humphries hur läkemedelsindustrin/skolmedicinen lyckades lura på mänskligheten vacciner genom att förfalska den medicinska historien.

Natural News – Mike Adams

Mike AdamsNaturalnews.com

På Mike “The Health Ranger” Adams hemsida Natural News blandas mer eller mindre kontroversiella politiska åsikter och inte sällan omotiverad skrämselpropaganda med ofta mycket intressanta artiklar och prat om hur man bäst uppnår hälsa och klarar sig ifrån att bli skadad, lemlästad och dö av läkemedelsindustrins skolmedicin. Adams driver ett eget laboratorium och har flera gånger avslöjat oegentligheter med kosttillskott och mat.

Natural Health 365

Naturalhealth365.com

Rapporterar så gott som uteslutande om hälsa, ibland med en viss politisk udd. Startades av Mike “The Health Ranger” Adams ett tag innan denne började uttala sig alltmer aggressivt i politiska frågor på Natural News. Drivs av Jonathan Landsman.


Svenska hemsidor om hälsa

2000-Talets Vetenskap

2000tv.se

2000-Talets Vetenskap startades 1996 och är fortfarande huvudsakligen en papperstidning som kommer ut i fyra nummer per år. Dess artiklar handlar bland annat om ekologisk mat, kosttillskott, effektiva alternativmedicinska metoder, vittnesmål ifrån människor som har blivit hjälpta av alternativmedicin, makthavare som missköter sig inom svensk hälso- och sjukvård samt politiska konspirationer. Man betonar vikten av vetenskaplighet och att till skillnad ifrån läkemedelsindustrin/skolmedicinen se människan som en helhet.

Vaccin.me

Linda Karlström om HPV-vaccinVaccin.me

Vaccin.me har ökat svenskarnas kunskaper om och förståelse av varför vacciner inte är vare sig säkra eller effektiva. Chefredaktören Linda Karlström är en duktig föredragshållare och skarp debattör. Medarbetaren Maria Ahlm har gedigen utbildning och stor erfarenhet, inom området hälsa.

Sanna Ehdin

Sanna Ehdin och Daniel Ehdin 2017 – Pressfoto

Ekoappen.se

Ehdin.com

Filosofie doktor och immunolog Sanna Ehdin är en svensk pionjär inom området hälsa. Hon var ute tidigt med boken Den självläkande människan som släpptes redan 2001 och har sedan dess skrivit en rad böcker och hållit uppskattade föreläsningar. Peter Wilhelmsson som bland annat är näringsexpert och författare till ett antal böcker om hälsa är en av dem som bidrar med artiklar till Ekoappen.

TV Hälsa

TV-helse.se

Norskägd hälsosajt på svenska inriktad på bland annat läkande kost, kosttillskott, örter och kryddor samt fysisk och mental aktivitet, som medel för att på naturlig väg uppnå och behålla en god hälsa.

Zarah Öberg

Zarahssida.se

Naturläkare med mycket omfattande kunskaper om hälsa. Zarah skriver på sin egen hemsida zarahssida.se och gästskriver på Kurera.se. Hennes intresse för ämnet hälsa väcktes i och med att hon som ung vid flera tillfällen drabbades av stroke.

Alma Nova

Anna Böhlmark. Foto: Ingemar Ljungqvist
Anna Böhlmark. Foto: Ingemar Ljungqvist

Almanova.eu

Kommunikationsvetaren, filmaren, polyglotten och redaktören Anna Böhlmarks Alma Nova tar ett helhetsgrepp på ämnet hälsa. Tidskriftens utgångspunkt är att människan behöver ses ur ett holistiskt perspektiv för att balans och välmående skall kunna uppnås. Även den svenske hälsoprofilen Ingemar Ljungqvist och Strålskyddsstiftelsens Mona Nilsson skriver för Alma Nova.

NHF Sverige

Thenhf.se

Michael Zazzio - Foto: 2op.se
Michael Zazzio – Foto: 2op.se

National Health Federation Sverige kämpar för att människor själva skall få välja vilka metoder de vill använda sig av i sin strävan att uppnå hälsa och hålla sig friska. Styrelsemedlemmarna Scott Tips, Sara Boo och Michael Zazzio skriver om och är aktivister bland annat inom områdena vacciner, Codex Alimentarius (WHO) förbudsverksamhet mot nyttig mat och verksamma kosttillskott, den ökande användningen av kemikalier i jordbruket och i maten samt hälsofarorna med den moderna informationsteknologins skadliga frekvenser.

Nuvarande folkhälsominister Anders Tegnell medger [i intervju med Michael Zazzio] att kolloidalt silver fungerar https://newsvoice.se/2014/10/folkhalsomyndigheten-erkanner-att-kolloidalt-silver-fungerar-mot-virus/

Annika Dahlqvist

Annikadahlqvist.com

Annika Dahlqvist - Pressfoto
Annika Dahlqvist – Pressfoto

Sveriges mest förföljda och trakasserade läkare. Annika Dahlqvist avslöjar livsmedelsindustrins, läkemedelsindustrins/skolmedicinens och berörda svenska myndigheters lögner om kost och medicin.

I mitten av 2000-talet upptäckte Annika Dahlqvist tillsammans med sin dotter att man med hjälp av en kost fattig på energi ifrån kolhydrater men rik på energi ifrån nyttiga fetter kan motverka och bota fetma och typ 2-diabetes. När hon började lära ut detta till sina patienter startade svenska myndigheter och media ett drev mot Dahlqvist som höll på att kosta henne livet.

Efter att under 2020 ha givit välunderbyggda råd om hur man kan skydda sig mot och bota corona/Covid-19, utsattes Annika Dahlqvist återigen för trakasserier ifrån myndighets- och mediehåll. Hon valde då att avsäga sig sin läkarlegitimation.

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Man kan nästan undra om Per Melin själv censurerar hälsohemsidor eftersom han har valt att utelämna tidningen 2000-Talets Vetenskap, som är Sveriges mest utmanande och utan jämförelse största ideella alternativmedicinska tidskrift med 25 år på nacken. På hemsidan kan du bland annat hitta ett arkiv med tusentals erfarenheter av hälsa samt ett register över alternativa kliniker över hela Sverige där du kan söka på sjukdomar och metoder. Hemsidan är http://www.2000tv.se.

 • Livräddande information på högsta nivå – men du borde börjat med de svenska bloggarna, anser jag – och du har missat Lars Berns oerhört viktiga hälsoblogg (som visserligen skriver om mer än hälsa, exempelvis politik):
  https://anthropocene.live/

  Tack, Per, i övrigt, för din stora omtanke med denna sammanställning!

 • Bra sida tack, men NI har glömt 2000-talets vetenskap där även Michael Zazzio skriver och är mycket aktiv, är själv medlem där och i Alma Nova med flera.
  Själv uppfödd i Malmö äldsta Hälsokost butik har jag sedan förkovrat mig hela livet, driver ännu Företag nu som 79 åring sedan jag som 65 åring hade början till Gula fläcken. Aktivsyn.se där jag tillsammans med experter tog Fram Klarin Perfekt för att rädda synen på äldre och diabetiker. Den bredaste mest kompletta produkten med Blåbärsextrakt i. Med ett holistiskt tänk. Idag har jag själv perfekt syn.
  Här en film från 2000-talets Vetenskap som spelades in för ett par år sedan i deras lokaler helt spontant.
  https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=oGwpYBv-_FQ&feature=youtu.be
  PDF med komplett information om Klarin Perfekt
  Vi har ytterlige 13 unika produkter alla Med GMP certifikat.
  https://www.aktivsyn.se/images/aktiv_folder_A4_6s.pdf
  Vi kommer att skapa ett nyhetsbrev intresserade kan sätta upp sig på en intresse lista:
  Info@aktivsyn.se
  Välkomna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *