Vilka lärdomar kan vi dra av coronapandemin?

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 23 september 2020
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson

KRÖNIKA. Ganska snart stod det klart att SARS-CoV-2 inte var något mördarvirus, utan kan klassificeras som ett mellanting mellan en lindrig och en allvarlig influensavåg. På falska grunder piskade WHO upp hotet – precis som med den beskedliga svininfluensan 2009 – och utlyste en pandemi. Håll då i minnet att jätteorganisationen finansieras till 80 procent av sponsorer, i huvudsak från läkemedels- och vaccinföretag.

Enligt förre statsepidemiologen Johan Giesecke finns det bara två åtgärder för att hindra smittspridning som har vetenskaplig grund:

”att tvätta händerna och social distansering, dvs. hålla avståndet. Att stänga gränser, som vidtagits av många regeringar är t.ex. meningslöst och saknar vetenskaplig grund. Att stänga skolor var också fullständigt meningslöst ur vetenskaplig synpunkt”.

Politiskt korrekt “vetenskap”

Så varför stängde då Folkhälsomyndigheten helt obegripligt alla gymnasier och universitet? Obegripligt är också att Norge, Danmark och Finland stängde gränserna mot Sverige. Nu är det annat ljud i skällan – Sveriges metod anses som föredömlig.

Det var meningsfullt att lita på medborgarnas ansvarskänsla, att satsa på information och upplysning. Ingen panik, inga ångestscenarier och lockdown, inga hot om böter och massiva inskränkningar av människors rörelsefrihet. Mike Ryan, chef för WHO:s program för hälsokatastrofer, betecknade Sveriges hantering av coronaviruset som ”föredömlig”, men kritiken från framförallt den tyska pressen var hård när man baktalade den svenska metoden:

 • ”Oöverskådliga följder – 10 procents dödlighet” (Focus 17.04.20).
 • ”Coronaviruset i Sverige rusar landet raka vägen mot katastrofen” (RND 21.04.20).

Lockdown var i själva verket ett gigantiskt misstag. Den 10 mars befann sig hela Italien i karantän. 60 miljoner människor i husarrest, gatorna tomma och öde. Spanien, Frankrike, Polen, Irland med flera agerade på samma sätt.

Bok: ”Falsklarm om corona?” – Forskare varnar för drakoniska motåtgärder

Munskydd då?

Det finns ingen evidens för att symptomfria personer utan hosta och feber sprider smittan. Enkla munskydd stoppar dessutom inte, och kan inte stoppa viruset. Ickemedicinska munskydd har mycket låg filtreringseffektivitet.

Coronavirusets storlek är 160 nanometer, eller 0,16 mikrometer. Storleken på ”porerna” i enkla bomullsmunskydd är 0,3 mikrometer. Viruset tar sig igenom konventionella munskydd eller skyddsmasker av tyg lika lätt som genom ett öppet fönster. Ingen tycker om att bära mask och det är förvånansvärt hur mycket mediernas hjärntvätt av befolkningen har åstadkommit. ”Om det är obligatoriskt och alla gör likadant så är det också meningsfullt”, resonerar mannen på gatan. Varför kunde människorna då inte lika gärna bära en röd pappersnäsa?

Varför svek våra politiker när de stängde ner hela samhället? Enligt Johan Giesecke vill politikerna visa handlings- och dådkraft.

”Mitt bästa exempel är att trottoarerna i en del asiatiska stater besprutades med klorin, vilket är helt verkningslöst, men visar att staten och myndigheterna gör någonting”.

Men man ska inte vara naiv. Vetenskapen är lika korrumperad som politiken. EU ställer upp med 10 miljoner euro för forskning på corona. Alla som vill forska kan söka om anslag. Snart kommer vi att få en massa onödig information om SARS-CoV-2 som kommer att lämna bidrag även till utvecklingen av ett vaccin som, enligt Bill Gates, påstås ”ska rädda världens befolkning”.

Text: Christer Nilsson, författare med medicinhistoria som specialitet


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • För att belysa hur verkligheten ser ut kan jag berätta att jag skrev ut ett recept på Hydroxikloroquin för att testa om man kan få ut preparatet. I Sverige säljs detta preparat som rheumamedicin , kan ju vara möjligt att det är också en indikation men sedan decennier är det en medicin som man har tagit som malariaprofylax. Apoteket vägrade att lämna ut medicinen med hänvisning att jag måste vara specialist inom Rheumatologi för att få ut medicinen. Då jag ifrågasatte det hela och frågade vem som hade blockerat detta, fick jag besked att jag kunde söka privat dispens hos läkemedelsverket. Se där , här har vi en korrupt kedja avslöjat.

 • Ett par andra lärdomar vi kan dra är även att:

  • “de” som krävde isolering och nedstängning ville ha det av eget, ekonomiskt intresse – i annat fall hade de inte satt munkavel och stämpeln konspitationsteorier på de teorier som byggdes på fakta;
  • “de” förbjöd således att information spreds över världen om HUR de holistiska läkarna klarade alla sina patienter från att hamna i behov av syre och respirator;
  • “de” tystade ned att immunförsvaret bl.a. kan stärkas med hjälp av höga doser med C- och D-vitamin, jod och zink – och undanhöll att alla som vill stärka sitt immunförsvar bör göra det för att skydda sig (lika viktigt som att använda säkerhetsbälte i bilen, cykelhjälm på cykeln etc.);
  • “de” tystade ned att de som insjuknat kunde räddas från att hamna i respirator med hjälp av gammal hederlig Malaria medicin (som alla resenärer har intagit var gång de åker till länder där malariamyggor finns) i kombination med hög C-vitamindos minst 1ggr/tim och hög dos av D-vitamin i kombination med jod och zink – de skrämde skiten ur folket och sa att den medicinen var farlig (trolig orsak: patentet har gått ut så de tjänar inga pengar på just den medicinen) + att de förbjöd vanliga läkare att förskriva malaria-medicin (trots att den visat sig vara en livräddande medicin i kombination med övriga vitaminer/mineraler)

 • Jag har inget horn i sidan till Christer Nilsson, men skriver man en artikel så får man räkna med att bli ifrågasatt.
  Hans rubrik är ” Vilka lärdomar kan vi dra av coronapandemin ?”

  Vad ska vi göra med de lärdomarna i den här diktaturen som vi lever i. Det kommer inte att nå fram till mina barn och deras respektive. Eller mina vänner. Jag är rädd för vad mina barnbarn ska utsättas för. Det gör de redan. Det är precis som Rockefeller och de andra har planerat.
  Det talar ni inte om som en lärdom, varför ?

  Kom med fakta i stället för att tjata om galoscher och förvirring.

  • Bra. Självklart ska vi kunna kritisera och ställa frågor. Det är så vi lär oss nytt och utvecklar våra perspektiv. De som inte klarar granskning kanske har tunt på fötterna. Jag tror dock att Nilsson har bra skor på fötterna. Debatten och diskussionerna fortsätter.

 • @ Maj Rehnberg 23 september, 2020 at 15:13

  [x]

  När en seriös kille som Christer Nilsson vill göra en sammanfattning av läget och därför publicerar en artikel som han lagt ned en del jobb på och för att vi andra skall kunna fundera lite extra, då är du genast framme och skjuter budbäraren endast därför att du har ett horn i sidan på honom sedan tidigare.

  Kliv ur dina socialistiska och bittra klassgaloscher och skriv en artikel själv där du på ett strukturerat sätt framför vad just du vill ha sagt, men det är du väl alltför förvirrad för att kunna åstadkomma.

  Jag vill i alla fall för egen del framföra mitt tack till Christer Nilsson!!!

 • SARS och svininfluensaviruset var väl förövningar för den här bluffpandemin. Förberedelser för att få alla okunniga att tro att vaccination är räddningen. De får oss till och med att acceptera att det ska vara biverkningar.

  Ni anammar väl skolmedicinen som är oligarkernas främsta redskap ? Visst är det väl så att ni tittar snett på alternativa vetenskapliga mediciner ? Så ni har inte sett åt vart det barkar. Har ni stått upp för amalgamskadade eller elöverkänsliga ?
  Skulle inte tro det, som vi fick kämpa för att få er namnunderskrift för ett amalgamförbud.

  Våra myndigheters silkesvantar beror på att vi är så väluppfostrade och att vi litar på dem.
  För italienare och fransmän behövdes chockartade åtgärder.
  Nu har det förresten börjat talas om att krogägare ska få böter och det dillas om munskydd i kollektivtrafiken.

  Det enda stället som någon har blivit sjuk och dött på är sjukhus och äldreboende.
  Visst sjuka har det varit i samhället som det alltid är, möjligtvis har det varit lite mindre smittor därför att folk har varit mindre snuskiga.

  Folket drar aldrig några lärdomar för då skulle världen se annorlunda ut.

  Din specialitet Christer Nilsson är medicinhistoria. Då kanske du kan tala om för mig hur det gick till när vi fick lagarna som förbjuder alternativa att behandla cancer och barn under 8 år ?

  Har du och ni andra som kommenterar någon åsikt om SVTs vaccinationspropaganda ?

  • Maj Rehnberg verkar vilse i pannkakan. Mest bisarrt förvirrad och
   klagande i största allmänhet. “Ni tittar snett på alternativa vetenskapliga mediciner”,
   påstår du. Vilka är “NI”? Jag gör det sannerligen inte. “Ni har inte sett vartåt det barkar”,
   fortsätter du jämrande. Vilka är “Ni” nu igen? Jo, det är just det jag “sett” när jag skrev
   krönikan som du tydligen inte förstått något av. Jag bygger texten på den nya boken
   Falsklarm om corona? Läs den så kanske du börjar förstå något. Den presenteras
   utförligt av Torbjörn S. här intill krönikan.

   • Jag förstår. Det gjorde jag från dag ett av den här bluffpandemin. Boken har jag läst och de personerna som skrivit den protesterar och visar på konstigheterna med denna smitta. Men dock så är de involverade i skolmedicinen och går som katten kring het gröt för de vill inte erkänna sina andra missdåd.

    Ni är du och de andra som skriver och kommenterar på Newsvoice.
    Om ni dragit slutsatser från tidigare övergrepp av myndigheterna hade vi inte suttit i den här coronaskiten.

 • Man skulle kanske skapa begreppet akut IQ, där IQ visas sjunka till reaktivt beteende p.g.a. skräck. Vilken momentan IQ har en panikrädd person? Zero!! Ta ett nytt exempel, en Ålandsbåt får en “black-out” och kör upp på land, På TV intervjuas personer som berättar om skräcken. Men vad då? Båten står ju på “land”. Där ser man hur lätt förnuftet försvinner, när det endast behövs en lugn betraktelse av situationen.

 • Vilka lärdomar kan folket utläsa av den så kallade ”pandemin”?
  Att politiker för utplundrade skattepengar gärna låter sig manipuleras av okontrollerbar statistik presenterad av oavsättliga till lika skattefinansierade ”tjänstemän”
  Undrar mest hur svenska folket kommer att reagera när bluffen väl avslöjats.
  Demaskerade med blicken stirrande i marken och med ursäkter hämtade ur universum.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *