Övervakningssamhället erövrar ditt liv – Coronakrisen är bränslet

publicerad 23 september 2020
- Kerstin Unger-Salén
Bild: Kallocain, med undertiteln Roman från 2000-talet, är en dagboksroman från 1940 av Karin Boye. Foto: SVT Play, Öppna arkivet

KRÖNIKA. De som tror att än finns det tid att stoppa ett mardrömsscenario där mänskligheten blir offer för Storebrorssyndromet, bör tänka om. Det är en växande lukrativ industri där även Sverigeägda företag hjälper Kina med otillbörlig övervakning som bryter mot mänskliga rättigheter, berättar Amnesty International.

Kerstin Unger-Salén, september 2020. Foto: eget verk
Kerstin Unger-Salén, september 2020. Foto: eget verk

Drömmen att få världen vaccinerad mot Covid-19 kommer att möjliggöra att man samtidigt får “patienten” uppkopplad till ett internetmoln (cloud computing), där diverse data om hälsotillstånd och mycket annat kan läsas av. Eftersom det tycks verka för så kallad angelägen samhällsnytta, som att ta reda på om du har influensa eller Covid-19, eller om du är smittad, men rör dig fritt på gatan eller i din bil, eller tog ut för mycket pengar på ditt bankkonto, eller tog dig andra friheter som inte gagnar samhällets intressen, kommer det alltid finnas godtagbara argument för att inskränka människors frihet.

En insprutningsbar, hydrogelbiosensor, är det senaste inom nanoteknologi. Istället för att gör ett implantat av ett chip kan man injicera denna hydrogel så att den blir ett med vår egen kroppsvävnad. Sedan medföljer ett litet “riskorn” instoppad under huden som samlar data. “Ditt riskorn” blir uppkopplat mot en gigantisk datacentral och måhända kommer AI-system avgöra vilka direktiv och signaler som ska sändas till gemene man samtidigt som innehavaren är lyckligen omedveten om vad som pågår.

Science Direct: Tailored hydrogels for biosensor applications

Bild: Kallocain, med undertiteln Roman från 2000-talet, är en dagboksroman från 1940 av Karin Boye. Foto: SVT Play, Öppna arkivet
Bild: Kallocain, med undertiteln “Roman från 2000-talet”, skriven 1940 av Karin Boye. Foto: SVT Play, Öppna arkivet

Nu behöver vi aldrig mer vara oroliga om vi skulle vara asymptomatiska och trots detta vara sjuka. Innan vi känner av någonting kan man med hjälp av biosensorn ha total kontroll över hur vi/jag, den presumtiva patienten mår, varpå vi omedelbart blir inkallade att påbörja behandling, medicinering och vaccinering och naturligtvis, för samhällets bästa, kan vi anmodas begränsa vår frihet om det anses lämpligt.

ArcanumSkolan 2024

Företaget Profusa i partnerskap med amerikanska Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), har redan skapat denna efterlängtade injicerbara biosensor som alltså kan spåra närvaron av en infektion i vår kropp. Så skönt, inget ansvar för vad jag bör tänka eller känna och inte heller oro för hur behandlingen ska ske. Allt kommer att tas hand om, och mycket mer därtill…

Defense One: A Military-Funded Biosensor Could Be the Future of Pandemic Detection

Bill Gates med vaccinspruta. Foto: Jean-Marc Ferr för FN i Geneve. Licens: CC BY-NC-ND 2.0
Bill Gates med vaccinspruta. Foto: Jean-Marc Ferr för FN i Geneve. Licens: CC BY-NC-ND 2.0, FN:s Flickr.com-foton

Planet Bill Gates

Bill Gates och hans gelikar har fått än mer snurr på hjulen. Världens största scoop med världsomspännande vaccinering mot Covid-19 kombinerat med detta lilla miniriskorn som injiceras och samtidigt kopplar upp oss, är Bill Gates magnifika idé och han är nästan framme vid målsnöret. Hans “generositet” och “filantropiska” ambitioner har sällan varit så inkomstbringande. Inte heller har rikedom och information begränsats till så få händer. Klirret av pengar lockar. Med det lilla ”riskornet”, är kontrollen närmast total.


Teknologiska tyranniets vänner har gjort en ohelig allians med människors prekära situation och använder coronaviruset för att uppfylla George Orwells vision presenterad i boken 1984, skriven 1949.


Amerikansk dominans inom artificiell intelligens

USA som en gång i tiden ansetts ett föredöme för demokrati, går i bräschen för en massövervakning, driven av artificiell intelligens. Bara för att vi ska förstå hur nära förestående ett genombrott i övervakning är, vill jag berätta följande: Förra året i USA gav deras regeringskommission ett uppdrag att man skulle anta en AI-driven massövervakning långt bortom något som använts i de flesta andra länder. Anledningen var att säkerställa en amerikansk dominans inom området artificiell Intelligens. En oro för att USA:s dominans håller på att gå förlorad genomsyrar åtskilliga amerikanska militärdokument och think tank-rapporter.

Defense.gov: Joint Vision 2020 Emphasizes Full-spectrum Dominance

Nu har emellertid många hinder snabbt undanröjts på ett förunderligt sätt. Det som tidigare förhindrat ett genomförande (av massövervakning) har blivit möjligt genom att göra sken av att vilja bekämpa coronaviruset, men låt er inte bedras. Huvudfokus ligger på att säkerställa en dominans och att kunna upprätthålla ett teknologiskt försprång. Vi människor kommer i andra hand. Pengar ska alstras genom den sk fjärde industrirevolutionen och den trådlösa 5G-tekniken, med alla sina strålande antenner i varje hushörna, ska möjliggöra den. Det handlar inte om att förbättra människors liv. Det handlar om maktmissbruk i sitt görande.


Utbredd övervakning av samhällets invånare och generell vaccinering, även av barn, mot Covid-19, är en del av mästerplanen. Tvångsvaccinering lurar i kulisserna. Varför barn som inte normalt drabbas av Covid-19 ska vaccineras är en gåta. De kan väl smitta?


Även du måste protestera

En förbättrad kommunikation mellan tingen (Internet of Things, “IoT”) är det som AI och 5G verkligen handlar om. Det ska få än mer pengar att rulla in och kommer att leda till att vanliga arbetsmyror måste springa fortare i ekorrhjulet, jobba mer för att ha råd att hänga med i köpkarusellen av alla dessa ”oumbärliga” prylar som följer i den nya teknologins fotspår. Vi behöver dem faktiskt inte, för de kommer bara göra att vi får än mindre tid att leva våra egna liv. Bli varse och säg ifrån.

Text: Kerstin Unger-Salén

Referenser

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Corona-spektaklet var en lämplig avledningsmanöver för 5G-utbyggnaden, som skett bakom ryggen på folket.

   Kontroll och övervakning – precis som på nazi-tiden, som vi länge trodde var en svunnen era.

 • Det pågår redan en ny påverkansoperation i denna förljugna värld. Matproduktion känner alla till om inte så är det dags att få upp ögonen för denna mycket allvarliga påverkansoperation som pågår i det tysta, nja en sanning med modifikation. Alla har vi väl hört talas om alla grisar, och om hur plågsamt det är för djuren att födas in i slakthusen för att bli vår mat. Då är det ju bättre och mycket mer lönsammare med konstgjort kött enligt de som kontrollerar oss?!
  Se denna video så förstår ni vad jag menar.

  https://www.youtube.com/watch?v=mNl1nGEl5K4

 • Om vi enades om att säga nej till påtvingandet av ofrivillig övervakning och vaccinering och krävde avskaffandet av godtyckliga så kallade regler för vårt eget “bästa”, om vi bara gjorde gemensam sak och samlades i en jättedemonstration och uttryckte att vi vägrar så skulle det, om vi vore tillräckligt många, bli mycket svårt att trycka ned detta motstånd utan vapenmakt och det tror jag inte de tar till om det är för många som säger nej!!!

 • Etablissemanget sitter på sina piedestaler och blickar ner på folket, skrattande åt våra diskussioner om hur livshotande problem ska lösas. Det är precis hit de föst oss, och vare sig regeringar, domstolar eller myndighetsrepresentanter i övrigt skulle lyfta ett finger för att motverka sina herrar – bankirerna, vilka kontrollerar världen både i öst och väst.
  Det finns bara två aktioner som skulle förändra något och båda avser underlåtenhet, d v s att inte bekräfta tjuv- och lögnstaternas glädje att få räkna eller uppskatta meningslösa valsedlar, samt att sätta en skiftnyckel i ställverket, d v s underlåta att med surt ihoptjänade kronor springa till bankirerna och betala deras bedrägligt utställda krediter.
  Själva valdeltagandet (med legitimering än så länge) är viktigare för dem att konstatera eftersom det bekräftar eller förkastar statens legitimitet, än vilka som fått flest röster eftersom det sistnämnda dels i förskott säkerställt att alla partier inte ifrågasätter väsentligheter utan endast, i sammanhanget, småfrågor. Dels genom att säkerställa önskat resultat i efterskott, genom rent bedrägeri. Inte så märkligt att de såsom i KUS inlägg ropar “gotsha!”.

 • Jag har hittills aldrig funnit ngt som tyder på att Kinas övervakning är ngt ‘otillörligt’ . Eller att det är för mkt av det.
  Ta tex deras sociala kreditsystem som i någon mån straffar dom som plagierar eller på annat vis fuskar med studiemeriter forskning etc.
  Vill ni hellre ha fuskläkare att ta hand om er på sjuikhusen eller att forskare håller på med fake science?
  Fusket med högskoleproven gick till rättegång här som ni vet.
  I västs finansvärld pågår storskalig brottslighet och knarket flödar pga det.
  Hittills straffas bara dom som inte lyder imperialisterna.
  Glöm Kina dom är inget hot. Det är i väst hotet finns ty västs centraliserade makt över världens råvaror är bräcklig och beror av att alla berörda länder hålls nere så att dom inte kan ta tillvara sina egna intressen.
  Kinas övervakning handlar om att rensa bort korruption och annat och därmed få samhället att fungera bättre.
  Väst däremot använder teknologin delvis för att tyrannisera oss.

   • Jag fattar att du försöker vara ironisk men dessvärre ligger din andra satsdel nära sanningen och förklaringen är att britternas koncept är att dominera genom att hålla uppstickare nere.
    City of London samlar världens råvarujättar (såg siffran 5000 storföretag nämnas) och kontrollen över dessa är bräcklig.
    Därför har britterna klarsynt sett till att ta kontrollen över Usa sen 100 år.
    Och lyckats neutralisera rivalerna genom att spela ut dem mot varandra. Förhoppningsvis går Tyskland inte i fällan nästa gång.

    Det är möjligt att Trumps period har avvikit en aning från det hittillsvarande mönstret men ännu har inget träsk rensats.

  • Peter Grafström

   Du skriver:

   “Ta tex deras sociala kreditsystem som i någon mån straffar dom som plagierar eller på annat vis fuskar med studiemeriter forskning etc.”

   Någon åker ned i poäng, och sedan kan han eller hon inte köpa biljett till vissa tåg eller flyg. Det kan betyda svåra följder för en enskild. Ett straff alltså.

   Vi hade trott att även i Kina blir det en domstol liknande våra som tar hand om MISSTANKE om plagiering eller MISSTANKE om fusk med studiemeriter. Gör de inte så? Hos oss PRÖVAS saken, och det finns försvarsadvokat.

   Man undrar verkligen varför det inte räcker med domstolar utan att det också skapas detta sociala kreditsystem.

   • Jag har ingen aning om hur det görs men varför tror du inte att det finns något som är likvärdigt med ett domstolsförfarande?
    En meritokratisk elit och deras egna barn skulle ju drabbas om det fanns en godtycklig tillämpning av regelverket.

 • En orgaanisation som kräver att vi ska ha rätt at välja om vi vill bli vaccinerade eller inte. även avkräva att vaccinproducenten ansvarar för ev. konsekvenser, hälsomässigt. Och det gör de inte. vem betalar när ett vaccin skadar personen? Allltid skattebetalaren som betallar, även i detta fallet.

 • RT (22 Sep, 2020): Boris Johnson’s new restrictions are destructive, senseless and may be indefinite. A freedom-loving nation? Don’t make me laugh

  “The UK prime minister has, in his infinite wisdom, decided to impose a raft of new restrictions to avoid another lockdown after the first one was such a resounding success. These measures are shameful. ”

  https://www.rt.com/op-ed/501421-boris-johnson-covid19-new-restrictions/

  Artikel av Guy Birchall, British journalist covering current affairs, politics and free speech issues. Recently published in The Sun and Spiked Online.

  • Ann Marie, jag skulle bara vilja ändra lite på rubriken:
   “Vår rättighet att vägra vaccination!

   Det handlar ju – för många människor – inte om att konsekvent vägra vaccin, utan om rätten för var och en av oss att själva välja om vi vill bli vaccinerade, eller inte.

   I denna rörelse behöver vi hävda varje människas rätt att – utan någon som helst inskränkning av vår frihet – ta ställning till om vi själva, våra barn – och andra som är i vår vård, exempelvis gamla människor och husdjur – ska vaccineras eller inte.

   Jag hoppas att någon som läser det här, som har initiativkraft och bra kontakter, tar upp detta utmärkta förslag av Ann Marie och realiserar det!

 • Vi kan säga ifrån genom att avkräva regeringen garantier att 5G inte är hälsovådligt eller kommer att missbrukas till massövervakning. Även mobilisera folk att aldrig gå med på tvångsvaccinering, informera sig om vad Astra Zeneca Covid vaccinet innehåller, om det använder sig av RNA teknik, om denna nya teknik genetiskt modifierar vissa av vår gener? Avkräv att regeringsmedlemmar går i bräschen och först låter vaccinera sig och vänta ett år tills man ser hur det går för dem. Sjukvårdspersonal och läkare måste ha rätt att säga nej till Covid vaccinering och ha rätt att rapportera om allvarliga konsekvenser som de ev. upptäcker.
  Ställ frågor och begär en förklaring varför vacciner går fria från ansvar och varför läkemedelsbolagen inte behöver ersätta dem som får allvarliga sjukdomstillstånd som följd. Fråga regeringen vem som betalde dem som blev narkolepsioffer efter svininfluensa vaccinet. Fråga regeringen vem som försäkrar folk mot sjukdom som skapas av högre frekvens 5G strålning.Alla försäkringsbolag har nämligen klart uttalat att de inte kommer försäkra mot trådlös strålning och ev.skadestånd.Än mindre effekter från 5G strålning. Folk måste börja organisera sig och göra uppror. Skriv till regeringen. Skriv artiklar och informera. Tack.

 • Hur ska man säga ifrån ?
  Skapa en organisation som samlar alla mot vanstyret och som kommer att synas överallt ?

  TEXT TA FRÅN JOHN D. ROCKEFELLER MASONISKA KREED – #JohnDRockefeller #MasonicCreed #Frimurare #illuminati #WakeUp

  Vi kommer att hålla deras liv korta och deras sinnen svaga samtidigt som vi låtsas göra motsatsen. Vi kommer att använda vår kunskap om vetenskap och teknik på subtila sätt så att de aldrig ser vad som händer. Vi kommer att använda mjukmetaller, åldrande acceleratorer( kronisk inflammation)och lugnande medel i mat och vatten samt i luften. De kommer att täckas av gifter vart de än vänder sig.
  Vi kommer att fokusera vår uppmärksamhet på pengar och materialvaror så att de aldrig får kontakt med sitt inre jag. Vi kommer att distrahera dem med otukt, yttre nöjen, så att de aldrig blir en med allas enighet. Deras sinnen tillhör oss, och de kommer att göra som vi säger. Om de vägrar hittar vi sätt att genomföra teknik som förändrar sinnet i deras liv.

  Vi kommer att använda rädsla som vårt vapen. Vi kommer att etablera deras regeringar och vi kommer att etablera opposition inom dem. Vi kommer äga båda sidor. Vi kommer alltid att dölja vårt mål, men vi kommer att fortsätta vår plan. De kommer att göra jobbet för oss, och vi kommer att blomstra från deras slit.

  Våra familjer kommer aldrig att blandas med sina. Vårt blod måste vara rent (för det är det). Vi kommer att få dem att döda varandra när de motsätter sig oss.

  Vi håller dem åtskilda från enighet genom dogm och religion. Vi kommer att kontrollera alla aspekter av deras liv och berätta vad de ska tänka och hur. Vi kommer att vägleda dem vänligt och låta dem tro att de leder sig själva.

  Vi kommer att starta fientlighet bland dem genom våra fraktioner. När ett ljus lyser bland dem släcker vi det genom hån eller död, vilket passar oss bäst. Vi ska få dem att slita sönder sina hjärtan och döda sina egna barn. Vi kommer att åstadkomma detta med hat som vår allierade, ilska som vår vän. Hat kommer helt förblinda dem och de kommer aldrig att se att vi i deras konflikter kommer att vara deras ledare.
  De kommer att vara upptagna med att döda varandra. De kommer att bada i sitt eget blod och döda sina grannar, så länge vi ser att de är emot oss.

  Vi kommer att dra stor nytta av detta, för de kommer inte att se oss, för de kan inte se oss. Vi kommer fortsätta att blomstra från deras krig och deras död. Vi kommer att upprepa detta tills vårt ultimata mål har uppnåtts. Vi kommer fortsätta att få dem att leva i rädsla och ilska, vi kommer att ge dem bilder och ljud. Vi kommer att använda alla verktyg vi har för att uppnå detta. Verktygen kommer att tillhandahållas av deras arbete. Vi kommer få dem att hata sig själva och sina grannar.

  Vi kommer alltid att dölja den gudomliga sanningen för dem, att vi alla är en. Att han aldrig får veta! De får aldrig veta att färg är en illusion, de måste alltid tro att de inte är lika. Droppe för droppe, kommer vi att avancera till vårt mål. Vi kommer att ta över deras marker, resurser och rikedom för att utöva kontroll över dem. Vi kommer lura dem att acceptera lagar som stjäl den lilla frihet de har. Vi kommer att sätta upp ett penningsystem som kommer att stänga ner dem för alltid, hålla dem och deras barn i skuld.

  När vi förbjuder dem tillsammans kommer vi att anklaga dem för mord och presentera en annan berättelse för världen eftersom vi kommer äga all media. Vi kommer att använda media för att kontrollera informationsflödet och deras känslor till vår fördel. När de reser sig mot oss kommer vi att krossa dem som insekter, för de är mindre än så. De kommer att vara hjälplösa att göra något åt det

  • Enormt viktig text, Maj!

   Vi upplever nu med allt större intensitet hur denna agenda implementeras.

   De som vill genomföra detta är få och de är helt beroende av att kunna fullfölja denna agenda att “valla” oss alla andra in i destruktionens och det ultimata förtryckets fålla.

   Vi måste hjälpas åt med att synliggöra detta, så att alltfler människor inser att det är nödvändigt att inte längre vara ett kugghjul i detta onda maskineri, som är uppbyggt på att vi medverkar.

   En viktig förutsättning för att vi ska kunna avstyra denna agenda är att vi inte låter oss kväsas av rädsla.

   Och vi behöver disciplinera oss för att lyckas, vilket de som ligger bakom agendan själva vet. Det framgår av texten i den kända låten First We Take Manhattan: “You know the way to stop me, but you don’t have the discipline.”

   Det är absolut nödvändigt att vi som enskilda individer arbetar för att motsätta oss var och en av dessa punkter i agendan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *