Farliga nivåer av strålning visar nya mätningar

4

Nya mätningar visar att mikrovågsstrålningen från basstationer för 4G och 5G ökar och är farligt hög bland annat vid IKEA i Linköping och vid Sergels Torg. Cirka 1 000 000 mikroW/m2 har uppmätts vid dessa platser de senaste dagarna. Det nya normala är att strålningen akut farlig för många människor. Det finns överhuvudtaget ingen forskning som visar att dessa nivåer inte medför hälsorisker för människor vid långvarig helkroppsexponering.

Dessa nivåer är extremt över de nivåer som tidigare forskning visat ökar risken för ohälsa vid långvarig exponering. De är också långt över de nivåer vid vilka ohälsa uppträder enligt omfattande erfarenhet sedan 20 år tillbaka. Dessa nivåer är så höga att friska vältränade män får omedelbara symptom i form av tryck över bröstet, huvudvärk, utmattning med mera.

Gällande referensvärden för tillåten strålning i Sverige är gravt felaktiga och otillräckliga som skydd mot visade hälsorisker. De skyddar enbart mot omedelbara effekter som beror på uppvärmning, dvs då strålningen är så intensiv att du värms upp med en grad och de skyddar inte ens fåglar och insekter mot dessa sk uppvärmningseffekter. Referensvärdet bygger på ett föråldrat synsätt etablerat på 1950-talet av den amerikanska militärindustrin som felaktigt tror att strålningen inte kan orsaka de skadliga effekter i form av cancer, DNA-skador, neurologiska sjukdomar, psykisk ohälsa och hjärtbesvär mm trots att detta är bevisat allt mer från forskningen.

Läs mer i vårt faktablad om mobilmaster och hälsa.

Denna kraftiga strålningsökning är sannolikt en effekt av att 5G byggs ut och börjar sända i kombination med 4G+. För endast ett  år sedan ansågs 100 000 mikroW/m2 vara ovanligt hög strålning. Nu mäts plötsligt 10 gånger högre nivåer upp på många platser.

Det finns oerhört lite forskning om effekter av 4G och i stort sett ingen om effekter av 5G. Det finns absolut ingen forskning på samtidig exponering för 4G och 5G och inte heller på samtidig exponering för 3G och 4G. Det finns överhuvudtaget ingen forskning som visar att dessa signaler vid dessa strålningsnivåer som nu mäts upp inte är farligt för människors hälsa och miljön. Tvärtom visar tidigare forskning alltså att långt lägre nivåer, från och med cirka 100 mikroW/m2 ökar risken för ohälsosymptom och även för cancer vid långvarig exponering.

Detta innebär att telekombolagen, med stöd av svenska myndigheter, för närvarande bedriver ett gigantiskt farligt experiment med hela svenska folket. Och det är vi som får kontrollera konsekvenserna eftersom myndigheterna släppt all miljöövervakning och kontroll av de effekter som strålningen leder till.

Vi rekommenderar dig att ta del av Environmental Health Trusts sammanställning av forskning om 5G, 4G och 3G.

Text: Mona Nilsson, Strålskyddsstiftelsen

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Björn Backengård
Björn Backengård
Gäst
11 oktober 2020 kl 20:56

Kanske syns följderna på oväntat sätt. Ekot i dag kvart i sex berättade om personer som är långtidssjuka efter vad som antas vara Covid19. Vi bör dock vara beredda på att det i stället är följder av elektromagnetisk strålning.

https://sverigesradio.se/avsnitt/1578159

Inslag nr två.

Kompletterande läsning är att gå tillbaka till en artikel här den 24 september, “… skrota den trådlösa tekniken” av Kalle Hellberg. Han skriver:
– – – – –
Om [larmrapporterna] tas på allvar så är det bara en sak att göra, skrota all “modern” trådlös teknik omedelbart. Inga mobiler, ingen WiFi, inga blåtandsprodukter. Detta om vi ska rädda vår livsmiljö och allas vår framtid!
– – – – –

https://newsvoice.se/2020/09/vi-maste-skrota-den-tradlosa-tekniken/

När den insikten börjar fastna väntar en MYCKET STOR omställning.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
9 oktober 2020 kl 21:32

Man behöver inte ens vara i närheten av en mobilmast, det räcker med att ens arbetsplats, där man sitter några timmar framför datorn varje dag sitter i skottlinjen av smartmeter ( den som avläser strömförbrukning och sänder den vidare) , modemet och ev kopplingen till alarmanläggningen som också idag är via luftkoppling och inte kabel längre. Har man därtill laddningsstationen av sin mobil får man de av Mona med mera beskrivna hälsoproblem. Ju längre man sitter på detta stället desto mer symptom får man. Tinnitus behöver inte vara ett pip i örat det kan lika väl vara ett brus som ett vattenfall.
Tack Mona att du kämpa vidare. Svenska folket måste i första hand upp lysas och sedan måste vi börja att internationellt bilda grupper som juridisk går emot de politiker som tillåter detta vansinne. Det finns nog inte något att hoppas på den svenska juridiska institutionen att agera.

Ann Mari Hjorth
Ann Mari Hjorth
Gäst
9 oktober 2020 kl 15:01

Vad om något gör vårt ‘misguided’ Miljöparti. Ägnar sig åt en ofarlig gas -CO2- istället för dagens största hot, elektromagnetisk strålning skapd av mänskligt agerande.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
9 oktober 2020 kl 11:06

Tack så enormt mycket, Mona Nilsson!

Du kämpar oförtrutet på – trots allt motstånd du har mötts av – och den fina lilla organisation som du har tagit initiativ till att grunda, STRÅLSKYDDSSTIFTELSEN, är en källa till stor fröjd i land, där myndighetsutövning blivit ett av de viktigaste medlen för att genomföra de agendor som ett litet antal människor är i full färd med, på bekostnad av alla andra människors väl, trygghet, lycka, säkerhet, hälsa
och liv.

5G är inte bara en mycket stor hälsorisk. det är ett gigantiskt övervaknings-system och MYCKET mer därtill.

Men jag vill nu framhäva det enormt positiva uppvaknande som är på gång ute i världen och som långsamt börjar gry även i TOMTEBO-SVERIGE.

Här i detta alldeles färska SWEBBTV-program får vi ta del av det:

https://www.youtube.com/watch?v=xLy9OaKuCk0

(Ring Swebbtv Live nr 34 om vilka intressen som styr Sverige – med Michael Oddane och Matikainen)