Jordan P. Peterson är tillbaka efter allvarlig läkemedelsskada

8
2000

PERSONLIGHETER. Jordan P. Peterson berättar om hur han skadades allvarligt av bensodiazepiner. Peterson fick allvarliga utsättningsymptom när han försökte sluta använda läkemedlet han tog. 

Jordan B. Peterson, är en kanadensisk klinisk socialpsykolog och författare, verksam som professor i psykologi vid University of Toronto. Peterson blev känd 2016 genom sin protest mot Bill C-16, en kanadensisk lag som kriminaliserade påstådd “hatpropaganda” mot könsuttryck och könsidentitet. Peterson hamnade återigen i rampljuset 2018 i en omtalad intervju av Cathy Newman. Han har uppmärksammats för boken “12 livsregler: ett motgift mot kaos”, för sin samhällskritik och sitt fördömande av identitetspolitik samt för sitt försvar av yttrandefriheten.

Se video: Professor Jordan B. Peterson punkterar identitetspolitiken

Bensodiazepiner eller bensodiazepinderivat är lugnande medel. Två av de mest uppmärksammade bensodiazepinerna är Rohypnol och Oxazepam. Bensodiazepiner (benzos) kan vara starkt beroendeframkallande. Risken för beroende och missbruk ökar med mängden och frekvensen av användningen, enligt Wikipedia.

Den som avslutar en behandling med antidepressiva läkemedel kan drabbas av så kallade utsättningssymtom, det vill säga abstinensproblem som uppstår när man för hastigt slutar ta en viss medicin. Till exempel illamående, sömnbesvär, svettningar, domningar, myrkrypningar, yrsel, slöhet, nedstämdhet och oro.“Antidepressiva – lätta att börja ta, svårare att sluta med”, Forskning.se

Jordan B. Peterson fick mycket god hjälp av sin familj och vänner. Han slussades runt bland olika kliniker i USA, Europa och Ryssland och tillfrisknade stegvis. Han är nu tillbaka på banan och har nya projekt på gång.

Text: NewsVoice, artikeln är uppdaterad kl 13:46


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
8 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Wiman
Gäst
29 oktober 2020 kl 10:55

Alla dessa “deppressionsmediciner” är gjorda i en avsikt att du ska bli beroende av dem. En botad patient tjänar du inga pengar på, är deras motto. Dagens s.k. ADHD-tsunami är en skapad diagnos.
Det finns ingen s.k. “Kemisk obalans” i hjärnan. Det är en påhittad idioti. Det blir en obalans så fort som du börjar att ta dessa “mediciner”. Dessa “Läkemedels” företag är vinstmaximerande företag.
Att välja Vitaminer är ett mycket bättre alternativ.
Den “läkare” som satte Jordan på dessa “mediciner”, kommer att ångra sig, om jag känner Jordan rätt.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
29 oktober 2020 kl 14:18

Läkemedelsindustrin är inte totalt korkade, de är mycket kriminella i sin verksamhet. Förutom ämnen i sina mediciner som skadar många organfunktioner finns också gifter som gör dig mycket svårt beroende, ett beroende som ibland kan vara livsfarligt om du sätter igång din kropps naturliga avgiftningsmekanism. Som alla säkert vet så avgiftar din kropp under 27/7 genom Andning, Svett, Urin, Fekalier, Cellmetabolismen har särskilda funktioner för att styra detta vilket är mycket komplicerat.

Säkert är att utan de gifter som den kriminella läkemedelsindustrin tillsätter skulle kroppens avgiftningsfunktion fungera naturligt utan dessa “abstinensbesvär”. Det som gör mig illa till mods är att en sådan skicklig psykolog och psykiatriker inte känner till dessa gifter och avgiftningsfunktioner som dessa gifter förhindrar.

Går man till en homeopat så behöver Han/hon inte dessa gifter för att bota.
Och litar man till sin egen kropps psykologiska och kroppsliga signaler och förstår hur och vad man ska göra så går det ofta över av sig själv. Vi har alla läkande funktioner i oss från första andetaget till det sista. Det man måste tänka på är att förstå dem och att värna om dem.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Kjell Holmsten
30 oktober 2020 kl 16:17

Kjell, du skriver; ” Det som gör mig illa till mods är att en sådan skicklig psykolog och psykiatriker inte känner till dessa gifter och avgiftningsfunktioner som dessa gifter förhindrar.”

Jag känner av pessimismen i denna tankegång hos dig. Länge har också jag varit nedstämd över att de klokaste människor jag lärt känna inte förstått sambanden.

Jag är övertygad om att Jordan B. Peterson nu förstår mycket väl – och många är vi på den vägen.

Sanningen uppenbaras undan för undan.

De onda må bäva – och vi andra, som trots all vår ofullkomlighet uppriktigt söker efter sanningen – må jubla.

Erik Forsman
30 oktober 2020 kl 18:16

Man ska inte sparka på den som ligger ner.

Har arbetat med missbrukare och med pillernarkomaner speciellt. Har man inte sett någon som gått av på benso, vet man inte mycket om detta fruktansvärda gissel till medicin. Efter ett lång missbruk får du kraftig ångest med med overklighetskänslor. Lägger du ner bruket kan du drabbas av psykos. Du kan alltså inte leva med pillren, och inte leva utan dem. Helvete på jorden? Svar ja.

Har på känt det varit något kring honom, jag inte gillat. Han har närmst lanserat som en sort guru i kampen på kulturmarxismen och främst då främst gestaltat i formen av feminism. Hans något aggressiva sida har inte känts äkta, upplevts som baserad på rädsla.

Är han så säke han utger sig för att vara, varför då gå på piller?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
30 oktober 2020 kl 18:55

Du är inne på rätt spår, tror jag. Jag är också ALLTID skeptisk till dem som släpps fram i de stora TV-kanalerna och som tillåts nå mängder med människor.

Walter Veith, min stora lärare i livets vedermödor, talar ofta om hegeliansk dialektik. Det är en metod som går ut på att nå ett mål genom att krafter, som verkar i olika riktningar gemensamt för mot ett i förväg utstakat mål – och samtidigt vilseför genom att de var för sig pekar i en annan riktning.

När det gäller missbruk av läkarförskrivna mediciner vill jag åter hänvisa till den oerhört viktiga film-trilogin “Who cares in Sweden”:
https://www.whocaresinsweden.com/en/

Se dessa dokumentärfilmer – I SYNNERHET alla NI som är “efterlevande till någon som tagit livet av sig!

Erik Forsman
30 oktober 2020 kl 18:54

“skadades allvarligt av bensodiazepine”. Valde han inte själv att medicinera. Han kunde ju ha sagt nej till doktorns ordination, efter att ha läst på lite. Han är ju psykolog och borde veta.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
7 november 2020 kl 22:43

Från Axess TV a propos Peterson
Fredrik Haage presenterar Mytens makt med
Bill Moyers och Joseph Campbell (inspelat på 1990-talet)
Haage nämner Professorn i klinisk psykologi Jordan Peterson
som blev världskändis på bara ngt år och han är förmodligen den mest kände arvtagaren till Campbell idag
Peterson har skrivit självhjälpsboken 12 livsregler ett motgift mot kaos
Peterson menar precis som Campbell att lidandet är en ofrånkomlig bit av livet
Möjligtvis är han än mörkare i tonen
Peterson menar att man skall vara glad om man överhuvudtaget orkar hålla sig ovan kaos
Båda är ense om att myter är livlinor som hjälper oss att hålla balansen
Båda är överens om att myter ska tolkas psykologiskt
Att hjältens resa är en provkarta för varje människas liv och mödor
Båda bygger sitt tänkande på Carl Jung
Det enda frågetecknet är varför Peterson inte öppet refererar till Campbell
Influensen är uppenbar
Moyers frågar Campbell
Hur lever vi ett liv som är högre än vår fysiologi och alltså meningsfyllt
Campbell svarar att det behövs vägledare
Under antiken var det lärare och präster
Campbell är för blygsam för att peka på sig själv
Ledtrådar till ett gott liv finns i mytologin
Det krävs en vägkarta säger Campbell
Det är en händelse som ser ut som en tanke
att Petersons näst mest kända bok heter
Maps of meaning

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
1 januari 2021 kl 16:25

För oss amatörer är det en markant skillnad, förändring i prof. Petersens framträdande, tal och utstrålning efter denna hemska upplevelse.
Måtte den icke begränsa hans fina förmåga att klä av människor med destruktivt socialistiskt tankegods.