Professor Jordan B. Peterson punkterar identitetspolitiken

7
106

“As part of our 30th-anniversary dissection of masculinity, Helen Lewis interrogated controversial Canadian academic and bestselling author Jordan Peterson about the patriarchy, #MeToo, the alt-right, gay parenting, fascist ideologies, his all-beef diet and much more…” – GQ

Jordan B. Peterson (1962-) är en kanadensisk klinisk psykolog och författare, verksam som professor i psykologi vid University of Toronto. Hans inriktning är personlighetsteori,  abnormal psykologi, socialpsykologi,  personlighetsutveckling och psykologi relaterat till religiösa och ideologiska övertygelser. Peterson blev allmänt känd 2016 genom sin protest mot Bill C-16 och senare i en ryktbar intervju (nedan) med Cathy Newman.

Han skrev boken ’’12 livsregler: ett motgift mot kaos’’ där han kritiserar identitetspolitik och försöker skydda yttrandefriheten.

Professor Jordan B. Peterson gästar Stockholm nästa gång den 10 november 2018. Alla biljetter slutsålda, enligt Evenemang.se.

Text och video: The British GQ Magazine

7 KOMMENTARER

  1. De här intervjuerna är intressanta, inte minst “There was plenty of motivation to take me out. It just didn’t work” med Helen Lewis, eftersom hon är vänlig, intelligent, framstår som ärlig och ger Jordan B Peterson en match.

  2. Ytterligare en intressant intervju med Jordan B Peterson, den här gången 2 timmar, 42 minuter och 31 sekunder lång:

  3. De kvinnor som i sina relationer dominerar sina män har ingen varm famn att krypa upp i, om eller när, en allvarlig upprörande situation eller någon form av livskris uppstår. Detta är en sanning som ingen kvinna kan svära sig fri från.
    När detta inträffar och hon inte upplever sig bli känslomässigt tillfredsställd så letar hon snabbt efter något nytt som förmodas kan leva upp till hela kravlistan…… and it will never happen. 🙂
    Man kan inte ändra på andra…. men man kan ändra på sig själv.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here