Professor Jordan B. Peterson punkterar identitetspolitiken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 november 2018
- NewsVoice redaktion
Jordan B. Peterson i oktober 2018 - Foto: GQ-magazine.co.uk

“As part of our 30th-anniversary dissection of masculinity, Helen Lewis interrogated controversial Canadian academic and bestselling author Jordan Peterson about the patriarchy, #MeToo, the alt-right, gay parenting, fascist ideologies, his all-beef diet and much more…” – GQ

Jordan B. Peterson (1962-) är en kanadensisk klinisk psykolog och författare, verksam som professor i psykologi vid University of Toronto. Hans inriktning är personlighetsteori,  abnormal psykologi, socialpsykologi,  personlighetsutveckling och psykologi relaterat till religiösa och ideologiska övertygelser. Peterson blev allmänt känd 2016 genom sin protest mot Bill C-16 och senare i en ryktbar intervju (nedan) med Cathy Newman.

Han skrev boken ’’12 livsregler: ett motgift mot kaos’’ där han kritiserar identitetspolitik och försöker skydda yttrandefriheten.

Professor Jordan B. Peterson gästar Stockholm nästa gång den 10 november 2018. Alla biljetter slutsålda, enligt Evenemang.se.

Text och video: The British GQ Magazine


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Expressen: Jordan B Petersons hårda svar till Margot Wallström

  https://www.expressen.se/nyheter/jordan-b-petersons-harda-svar-till-margot-wallstrom/

  Jordan B Peterson:

  “Om hon hade gjort mer än att bara läsa åsikterna från ideologiskt besatta journalister och vad de återger så hade hon kanske kommit på andra tankar, säger han. Jag bjöd in henne till en av mina föreläsningar, så att hon kunde komma och lyssna själv och bilda sig en egen uppfattning, men som jag förstår det så kom hon inte. Hon kanske hade något bättre att göra, vilket definitivt är en möjlighet, men jag ser inga bevis på att hon vet något alls om vad hon pratade om och jag skulle också föreslå att någon i hennes position, med den auktoriteten och det anseendet, är något mer försiktig med att så lättsinnigt förolämpa människor som hon inte vet något om…..”

 • Ett stort och brett ämnen. Anser att kvinnor i förhållande till män (i dubbel betydelse) spänner över två motpoler: från ena änden viljan att försöka kontrollera mannen till den andra änden nämligen rädslan att förlora honom. Vidare strävan att känna sig så trygg med mannen att hon kan dela sina innersta otrygghet med honom. All förehavande mellan dessa motsägelsefulla motpoler, utgör själv förhållandet och är att betrakta enbart som transportsträckor.

 • Toppen Per!

  Jag tycker att du, Oystein och Jan i så mycket har jättebra synpunkter som verkligen är genomtänkta och mycket viktiga. Det är bara tråkigt att ni ska bråka om småsaker inbördes. Jag hoppas att denna storsinta ursäkt från dig, Per, ska bli inledningen till samarbete istället. Vi har nog med fiender och behöver spara vårt krut för dem.

 • Problemet är att vem som helst kan misstänkliggöras för vad som helst, när som helst. Det händer tex mig varje vecka. Antingen är de mina fiender, NewsVoice läsare/ickeläsare, någon myndighet odyl som får en släng av misstänksamhet, att NV är en kanal för “något”.

  Varför inte misstänkliggöra NV för att egentligen vara en kanal för globalisterna? Det kan väl inte vara så svårt? Jag som redaktör har ju utelämnat ämnen eller “missat” aktuella händelser. Hur kan du veta om jag inte gjort det avsiktligt? Hur kan du veta att jag egentligen “missat” något för att istället kasta uppmärksamheten på något oviktigt?

  Om vi vänder på steken, hur kan du veta säkert att de som anklagar Jordan Peterson för att vara globalistlakej i själva verket inte är globalistlakejer själva? Vänd på det en gång till, kan globalistlakejerna i själva verket vara antiglobalister?

  Nu blev det riktigt snurrigt och vilken part tjänar på det? Globalisterna eller antiglobalisterna?

   • Är du framme och slår kullerbyttor igen per?

    Min kommentar var en kommentar på Torbjörns följande kommentar:

    Torbjörn Sassersson red. 2018-11-21 at 20:47

    Om du inte ser det komiska i detta kan jag bara beklaga.

    Dessutom kan man inte undgå att förundras över din pinsamma iver att försöka framstå som en guru med någon sorts självpåklistrad, oantastlig uppfattning i otroligt många områden. Bra att ha bredd i sin kunskapsbas kan man tycka, men du börjar i min värld lukta “nättroll”.

    För mig signalerar det “Red Alert”! Sorry per.

  • Eller så är din kritik inte alls konstruktiv utan istället destruktiv, typ negativ ryktesspridning.

   Jag skulle önska att du allra helst åkte iväg och träffade honom personligen. Då kunde du ställa alla frågor du ville. Varför inte kontakta honom för en Skype-intervju?

 • Ja, det frågar jag mig också. Jag undrar om det handlar om övermod.
  Professor Jordan B Peterson kanske förlitar sig på sitt höga intellekt, men att friviligt gå in i lejonens kula…

  Jag hoppas att han inte kommer ut som en transformerad varelse.

 • De kvinnor som i sina relationer dominerar sina män har ingen varm famn att krypa upp i, om eller när, en allvarlig upprörande situation eller någon form av livskris uppstår. Detta är en sanning som ingen kvinna kan svära sig fri från.
  När detta inträffar och hon inte upplever sig bli känslomässigt tillfredsställd så letar hon snabbt efter något nytt som förmodas kan leva upp till hela kravlistan…… and it will never happen. 🙂
  Man kan inte ändra på andra…. men man kan ändra på sig själv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *