Professor Jordan B. Peterson punkterar identitetspolitiken

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 november 2018
- NewsVoice redaktion
Jordan B. Peterson i oktober 2018 - Foto: GQ-magazine.co.uk

”As part of our 30th-anniversary dissection of masculinity, Helen Lewis interrogated controversial Canadian academic and bestselling author Jordan Peterson about the patriarchy, #MeToo, the alt-right, gay parenting, fascist ideologies, his all-beef diet and much more…” – GQ

Jordan B. Peterson (1962-) är en kanadensisk klinisk psykolog och författare, verksam som professor i psykologi vid University of Toronto. Hans inriktning är personlighetsteori,  abnormal psykologi, socialpsykologi,  personlighetsutveckling och psykologi relaterat till religiösa och ideologiska övertygelser. Peterson blev allmänt känd 2016 genom sin protest mot Bill C-16 och senare i en ryktbar intervju (nedan) med Cathy Newman.

Han skrev boken ’’12 livsregler: ett motgift mot kaos’’ där han kritiserar identitetspolitik och försöker skydda yttrandefriheten.

Professor Jordan B. Peterson gästar Stockholm nästa gång den 10 november 2018. Alla biljetter slutsålda, enligt Evenemang.se.

Text och video: The British GQ Magazine


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq