Polisen höjer beredskapen vid Franska ambassaden efter terrorattentat i Frankrike

4
Franska ambassaden i Stockholm, Kommendörsgatan 13. Foto: Google Maps
Franska ambassaden i Stockholm, Kommendörsgatan 13. Foto: Google Maps

Polisen har utlyst särskild händelse och ökar bevakningen vid bland annat Franska ambassaden och Franska Institutet i Stockholm. Båda lokalerna finns på Kommendörsgatan 13. Detta är följden av två attentat i Frankrike under torsdagen.

“Vi håller koll och har ökat den allmänna bevakningen av sådant som kan vara av franska intressen, mer än så kan jag inte säga”, säger Stockholmspolisens presstalesperson Eva Nilsson till Aftonbladet.

Jonas Beltrame-Linné som är pressekreterare på polisens nationella mediecenter skriver i ett mail till Aftonbladet:

”Polismyndigheten är medveten om världsläget utifrån terroristdåden i Frankrike och vi vidtar kontinuerligt de åtgärder vi finner lämpliga utifrån det. Terrorhotnivån i Sverige ligger som tidigare kvar på en förhöjd nivå, en trea på en femgradig skala. Det betyder att ett attentat kan ske. Polismyndigheten kommenterar inte vilka åtgärder som vidtas”.

Polisen i Frankrike meddelar att landet just nu befinner sig på högsta beredskapsnivå efter att tre personer dödats varav två kvinnor blev helt eller delvis dekapiterade av en man med kniv som skrek Allahu akbar, “Gud är större”, vid upprepade tillfällen. Även kyrkoarbetaren Vincent Loques knivskars till döds, uppger lokalpolitiker.

Ett foto som uppges visa en av de döda kvinnorna inne i katedralen återfinns på en sajt som heter Bestgore.com. Varning för extremt starka bilder. Fotot visar en död kvinna som fått halva halsen avskuren. Den misstänkte terroristen som sköts av franska polisen, men överlevde, är en ung nyanländ migrant från Tunisien, enligt Samhällsnytt (varning för extremt starka foton).

Debatt: Därför avrättades Samuel Paty – Hela bakgrunden och ansvarsbördan

Frankrikes president Macron säger att landet är under angrepp och att dådet i Nice var en terroristattack eftersom syftet är att sprida skräck.

I en andra attack samma dag, men med en annan man som också skrek Allahu akbar angreps poliser i Avignon. Gärningsmannen sköts till döds.

“The country had been attacked “by Islamic terrorists,” Macron said, speaking in Nice on Thursday. “If we are attacked, it is because of our values, our values of freedom and our desires not to yield to terrorism,” he said.” – ABC News

Gårdagens terrorattack i Nice sker två veckor efter att Samuel Paty en fransk 47-årig historielärare, mördades av en religiös extremist den 16 oktober i Conflans-Sainte-Honorine, en förort till Paris. Samuel Paty hade visat Muhammed-karikatyrer under en lektion.

Det senaste numret av den franska satirtidningen Charlie Hebdo kom ut den 28 oktober. Framsidan visar den turkiske presidenten Erdogan som halvnaken lyfter på en kvinnas kjol och nedsättande kommenterar Islams profet.

Inrikesministern Gerald Darmanin varnade i Le Figaro om att åtgärder måste vidtas. Han citerade ett islamistiskt pressmeddelande som krävde ”attacker” mot kristendomens symboler, skriver Aftonbladet.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
30 oktober 2020 kl 14:24

De onda, mäktiga människorna har många gånger i historien offrat sina egna för “The common good” (allmänhetens bästa)…

Ändamålet helgar medlen!

“Ändamålet helgar medlen (dass der Zweck das Mittel heilige) är en grundsats som den tyske filosofihistorikern Johann Gottlieb Buhle (1763-1821) tillskrev jesuiterna i sin bok Lehrbuch der Geschichte der Philosophie. Att ordspråket har använts av jesuiterna som en allmän regel finns dock inte belagt i någon skrift.”
(Wikipedia)

– Om inte belagt i någon skrift, så kanske belagt i någon handling…

Golven i Vatikanen och frimurarloger lär i vissa speciella rum vara schack-spels-rutiga – som Yin (陰 eller 阴) och yang (陽 eller 阳). Det onda och det goda i samspel…

I schack talas det om bondeoffer.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
1 november 2020 kl 11:17

Det är intressant att vid statsbesök i Vatikanen, så är påven i vitt och besökarna i svart!

Här kan vi se de svarta Obama- och Trump-familjerna tillsammans med påven Franciskus:
https://www.google.com/search?q=trump+melanie+meets+pope

Och här är en lika svart svensk drottning på besök i Vatikanen:
https://www.facebook.com/phaleristica/posts/1484068885108498/

Medföljande barn behöver inte behöver dock inte följa denna regel – och en enda vuxen representant för en nations ledning på offentligt besök i Vatikanen utgör ett undantag, enligt vad jag har kunnat erfara. Det är Elizabeth II:
https://www.youtube.com/watch?v=CrkJa_KKIXw

Vad det nu kan betyda…?

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
1 november 2020 kl 14:14

Ytterligare en fundering gällande signalfärger vid statsbesök i Vatikanen:

Drottningen är helt klädd i blått.

– Skulle det kunna betyda att vissa “blåblodiga” står över påven i den informella makthierarkin…?

– Eller är det meningen att leda människor att förmoda att det förhåller sig så…?

Harriet Larsson
Gäst
30 oktober 2020 kl 06:17

Tänker ofta på Bo Widerbergs film från 1969 “Ådalen 31” där en militär i slutet av filmen säger “Men, vem stöpte kulorna?”
Vilka öppnade gränserna för massmigrationen, där islamister glatt tågade in under vänsterliberalas mångfaldsparaply?