Socialismen och den skandinaviska illusionen

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 6 oktober 2020
- Jan Norberg
Inesh D'Souza. Foto: Young America's Foundation

DEBATT. Den sociala oro vi nu ser i USA har pågått sedan länge i USA, där verkar man ha sovit under många år och därför sker nu polariseringen så pass snabbt. Roten till den globala utveckling vi ser frukterna av en korruption inom det amerikanska utbildningsväsendet. Kulturmarxismen och identitetspolitiken har drivits på av 68-vänsterns övervintrade demagoger vars enda mål är att få finansiering från skattebetalarna och om de kan bedriva denna hjärntvätt under tillräckligt länge kommer tiden för att gå från ord till handling. Precis som i Sverige.

Text: Jan Norberg | Bild: Inesh D’Souza. Video och foto: Foto: Young America’s Foundation

The Deep State representanter som finns överallt inom den amerikanska myndighetsvärlden står inte sin svenska motsvarighet långt efter. I kombination utgör de ett dödligt hot mot all normal och demokratisk samhällsutveckling.

Vi ser nu hur Corporate America via självutnämnda filantroper som George Soros, Bill Gates mfl ge enormt stora ekonomiska bidrag för att iscensätta den revolution de så länge ivrat för. Antifa är tex till 99 % finansierade av de olika globala finansintressen som aktivt vill skapa ett revolutionärt klimat, något som i förlängningen leder till att fri invandring från tredje världen sänker de stora bolagens samlade lönekostnader på normala inkomsttagares bekostnad.

Den enda riktigt potenta motståndare dessa globalister har är Donald Trump, vilken inte går i någons ledband. Han driver ju på för att flytta tillbaka all outsourcad tillverkningsindustri, något som allvarligt hotar globalisternas kortsiktiga vinsthunger.

Videon ovan är särskilt intressant då den gör mycket närgångna jämförelser mellan USA och Sverige och att den dessutom görs av en till USA invandrad indier ökar dynamiken på ett sätt som aldrig skulle ha skett i Sverige. I Sverige hade han inte blivit inbjuden, och om han blivit inbjuden hade arrangörerna fått se sina lokalbokningar annullerade. Så går det till i den totalitära Socialiststaten Sverige.

Kommentera gärna i ett helt fritt kommentarsfält.

Text: Jan Norberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq