Trump: Experimentell medicin REGN-COV2 viktigare än vaccin mot Covid-19

1

FÖRETAGANDE. Trump gör ett anmärkningsvärt uttalande dagen efter att han släpptes ut från sjukhuset där han behandlats med en experimentell medicin mot Covid-19. Han nämner företaget Regeneron och syftar på läkemedlet REGN-COV2 mot corona. Detta läkemedel är “mycket viktigare än ett vaccin” för att behandla Covid-19. Det är ett botemedel, “a cure”, sa Trump.

Trump säger att planen är att det nya läkemedlet ska ut till alla amerikaner och att det ska bli gratis. Kina ska istället betala för det, säger Trump, precis som han sa att Mexiko ska få betala för muren mellan Mexiko och USA.

Kritiken lät inte vänta på sig. Flera amerikanska medier uppger att Trump har starka ekonomiska intressen i företaget Regeneron. Samma dag som Trump gick ut med budskapet ansökte Regeneron hos FDA om att få behandla REGN-COV2 extra snabbt för att få ut det på marknaden så fort som möjligt. Aktiekursen steg.

Text: NewsVoice | Observera: denna artikel är inte reklam

Relaterat

Regeneron Pharmaceuticals, Oct 10, 2020
Regeneron Pharmaceuticals, Oct 10, 2020. Graf: Google
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ulf ClaréusD
10 oktober 2020 kl 12:24

Ponera att REGN-COV2 från firma Regeneron Pharmaceutical Inc är just det som framhävs i artikeln, alltså en ren mirakel-medicin, kan vi härstädes boende då hoppas på att FHM, skyndsamt måtte utverka att medicinen köps in till försäljning på våra privatiserade apotek? Ja, det är frågan, då vi ju trots allt vet, att Rosenbadregimen inte ser med blida ögon på att Donald Trump kan associeras med att vara klotets store Corona-hjälte! Hur skall Agit-Prop hantera det? För dom en ovan situation.
Ponera vidare att, som Trump säger, en äldre person bli, eller känner sig som tjugo år yngre. Det kommer bli kaos i pensionsutbetalningarna om folks medellivslängd ökar markant. (Betänk eljest vilken prima “ättestupa”, som våra äldreboenden fungerade typ, som här i våras. Det var inte fråga om småpotatis, heller!)