Trump: Experimentell medicin REGN-COV2 viktigare än vaccin mot Covid-19

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 oktober 2020
- NewsVoice redaktion
Trump lyfter fram läkemedlet REGN-COV2 från Regeneron. Foto: Vita Huset, Washington DC

FÖRETAGANDE. Trump gör ett anmärkningsvärt uttalande dagen efter att han släpptes ut från sjukhuset där han behandlats med en experimentell medicin mot Covid-19. Han nämner företaget Regeneron och syftar på läkemedlet REGN-COV2 mot corona. Detta läkemedel är ”mycket viktigare än ett vaccin” för att behandla Covid-19. Det är ett botemedel, ”a cure”, sa Trump.

Trump säger att planen är att det nya läkemedlet ska ut till alla amerikaner och att det ska bli gratis. Kina ska istället betala för det, säger Trump, precis som han sa att Mexiko ska få betala för muren mellan Mexiko och USA.

Kritiken lät inte vänta på sig. Flera amerikanska medier uppger att Trump har starka ekonomiska intressen i företaget Regeneron. Samma dag som Trump gick ut med budskapet ansökte Regeneron hos FDA om att få behandla REGN-COV2 extra snabbt för att få ut det på marknaden så fort som möjligt. Aktiekursen steg.

Text: NewsVoice | Observera: denna artikel är inte reklam

Relaterat

Regeneron Pharmaceuticals, Oct 10, 2020
Regeneron Pharmaceuticals, Oct 10, 2020. Graf: Google


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq