Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Kommer programvara som Windows finnas i framtiden?

publicerad 1 oktober 2020
- Extern skribent
laptop woman business workplace Kontor, diskussion, meeting Fotolicens: Pexels.com

Windows 10 släpptes för första gången under sommaren år 2015 och har sedan dess varit ett mycket populärt operativsystem. Det är välkänt att Microsoft och dess Windows-operativsystem länge haft en stor marknadsandel och varit bland de ledande i branschen.

Frågan är: kommer Windows finnas i framtiden?

På senare år har de dock fått ökad konkurrens av andra teknikföretag som skapar olika operativsystem och programvaror. Frågan som många har ställt sig är om Windows kommer att finnas kvar även i framtiden, och det är något vi tänker fördjupa oss i.

  • Första Windows-versionen, Windows 1.0, släpptes 1985
  • De populäraste Windows-systemen är: Windows 10, Windows 7 och Windows XP

Kommer Windows finnas i framtiden

Sannolikt kommer Windows att stå stadigt även i många år framöver. De anses har tillräckligt många dedikerade fans och anhängare för att klara av en tuff konkurrens från nya alternativ. Men det är även värt att ha i bakhuvudet att ingen faktiskt har facit över framtiden.

Med en teknikutveckling som går snabbare än kanske någonsin gäller det att hålla sin produkt modern för att hålla sig fortsatt konkurrenskraftigt och det gäller såklart även Windows.

För den som vill testa är det enkelt –
köp Windows här [annonslänk].

Några styrkor med Windows är att de har en stor användarskara där du snabbt kan få råd ifall någonting skulle krångla och det finns även mycket information tillgänglig kring vanliga frågeställningar som vilken version man ska satsa på och liknande.

Några hot mot Windows existens är att aktörer som Apple kan framstå som mer moderna och att Microsoft har hintat om att mer fokus läggs på lösningar som Office 365.

Fördelar med att använda Windows

Det är enkelt att komma igång och tack vare den information som finns på Internet kan du alltid hitta hjälp. Många arbetsplatser kör Windows så en fördel är att du kommer känna igen dig om du är en van Windows-användare. Somliga som har använt Mac under en längre tid kan känna sig osäkra i Windows-miljö. Det är bra att kunna växla sömlöst mellan olika operativsystem för att ta sig fram i såväl yrkes- som privatliv.

Tillverkaren bakom Windows, Microsoft har själva varit ganska otydliga kring hur planerna och framtiden för Windows ser ut. Under 2019 gick de ut med att rundade hörn är framtiden för Windows och andra lösningar från Microsoft.

I och med detta mötte de vass kritik från personer som menade att det påminner lite väl mycket om Apples operativsystem Mac OS som har mer rundade former än Windows. Vad som händer med Windows i framtiden återstår att se.

Pris och prisvärdhet

Det finns olika varianter att köpa av Windows, så som Windows 10 Home eller Windows 10 Pro och dessa kostar olika mycket. De olika paketen kostar dessutom olika beroende på om du vill kunna installera programvaran på en specifik dator, eller om du även vill kunna installera programvaran på en annan dator ifall du byter dator vid ett senare tillfälle.

Den första typen kallas för Windows OEM, och den andra för Windows Retail. Oavsett sort är Windows ett prisvärt operativsystem.

 

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq