Att göra under pandemin – Nya hobbies och projekt

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 november 2020
- NewsVoice redaktion
Attefallshus. Foto: Attefallshuset24

LIVSSTIL. Under coronapandemin är vi många som känner att vi har mer tid över än vanligt. Många jobbar hemifrån, vilket gör att de har mindre pendlingstid och man umgås även mindre med folk och går inte ut lika mycket som förut. Så vad finns egentligen att göra under pandemin med all denna extra tid?

När man har tröttnat på att sträckkolla TV-serier kanske man är sugen på att sätta igång med ett nytt projekt. Här är några förslag på konstruktiva saker att göra med din tid, men innan vi börjar…det kan vara svårt att bestämma sig för ett projekt, och risken är att man börjar med flera man aldrig avslutar. Därför är det smart att fundera några dagar på projektidén innan man sätter igång.

Meningsfulla saker att göra under pandemin

Baka ditt eget bröd

Att baka bröd själv är billigt och vem som helst kan göra det. Börja med enkla recept och testa sedan surdegsbröd och mer utmanande recept. Detta är ett projekt som ger glädje nästan direkt, eller åtminstone när brödet är färdiggräddat och ni kan njuta av hembakade mackor.

Snickra

Att bygga något med dina egna händer är både kul och praktiskt. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Kanske behöver ni ett nytt soffbord, eller så behövs det extra förvaring där hemma. I så fall kan det vara ett alternativ att bygga ett litet skjul på tomten, vilket inte alls är så svårt som det kan låta. Och en enkel friggebod kräver inget bygglov.

Läs en bokserie

Du kanske har en favoritförfattare, eller så finns det en speciell bokgenre du gillar. Oavsett om du vill läsa Damernas detektivbyrå, alla Jane Austens romaner, Barnmorskan i East End eller något helt annat kan det vara riktigt trevligt att ta sig tid till att läsa ett gäng böcker som på ett eller annat sätt hör ihop. Du hittar billiga böcker på bokbörsen.

Fixa fotoalbum

Nu för tiden har de flesta alla sina bilder digitalt, vilket ju faktiskt kan vara lite tråkigt. Något som kan vara väldigt trevligt är att ta sig tid till att antingen framkalla familjebilderna och sätta in dem i ett traditionellt fotoalbum eller att fixa en fotobok. Skriv gärna en kort beskrivning om varje bild, vilka som är med på bilden och när och var den är tagen samt om det var något särskilt tillfälle.

Att göra under pandemin - Nya hobbies och projekt. Foto: Oz Seyrek (Ozseyrek.com). Licens. Unsplash.com
Lär dig spela gitarr. Foto: Oz Seyrek (Ozseyrek.com). Licens. Unsplash.com

Lär dig spela ett instrument

Att lära sig att spela ett instrument tar tid, och om det är så att du behöver något att lägga tid på så passar det ju väldigt bra. Om du redan spelar ett instrument kan du själv välja om du vill öva mer på det för att bli bättre, eller om du vill starta om med ett helt annat instrument.

Tapetsera eller måla om

Ju mer tid man spenderar hemma, desto mer inser man att man behöver smårenovera. Varför inte använda din extra tid till att antingen tapetsera eller måla om i någon trevlig färg som gör att du trivs bättre hemma? Detta tar tid som man kanske inte känner att man har under normala omständigheter, så coronakrisen är en utmärkt möjlighet att komma igång med en ny hobby om du vill ha något meningsfullt att göra under pandemin.

 

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *