Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

E-sporter blir allt mer populära än fysiska sporter

publicerad 2 november 2020
- Underhållning @NewsVoice

UNDERHÅLLNING. Nuförtiden väljer allt fler ungdomar och barn att vända sig till e-sporter istället för fysiska sporter, något som kommer med både fördelar och nackdelar. Barnen och ungdomarna får exempelvis lättare att träffa nya kompisar online, men deras kroppar mår sämre av att sitta stilla under längre tid. Frågan är, varför vänder sig så många till e-sporter istället för fysiska sporter?

Om du vill satsa pengar på e-sporter kan denna kod ge dig en bra start.

Uppkomsten av e-sporten

E-sporten har inte existerat särskilt länge, men har uppenbarligen tagit världen med storm. Det finns ingen annan sport som växer lika fort i hela världen, vilket verkligen attesterar till hur många som älskar denna typ av relativt nya sport.

Sedan uppkomsten har e-sporten utvecklats ganska drastiskt, men samma grundläggande element kvarstår. Det handlar fortfarande om att vinna över andra på andra sidan skärmen, oavsett vilken typ av spel det handlar om. Grafiken har förbättrats, inlevelsen och interaktiviteten lika så, men grunderna kommer med största sannolikhet att kvarstå så länge e-sporten existerar.

Varför unga vänder sig till e-sporter istället för traditionella sporter

Frågan är, varför vänder sig en stor del av alla ungdomar till e-sporter istället för att delta i fysiska sporter som tidigare generationer? En av de största anledningarna är för att dem kan, något tidigare generationer inte hade möjlighet till tack vare att tekniken inte existerade. Det finns dock några andra parametrar som har ett finger med i spelet, exempelvis:

  • Deras kompisar spenderar tid på internet istället för det verkliga livet, vilket gör att även de vänder sig till dessa sysslor.
  • Spelen är en verklighetsflykt som lockar.
  • Ett sätt för att träffa nya kompisar.
  • Många av spelen är beroendeframkallande.

Utöver ovanstående punkter finns det garanterat andra aspekter som påverkar de ungas beslut, men ovanstående är några av de absolut största drivkrafterna bakom varför allt fler väljer datorn och e-sporter istället för fysiska livet.

Potentiella risker

Det går inte att undgå eller förneka att det finns ganska många potentiella risker med detta beteende. Att man riskerar den fysiska hälsan är ett av de stora problemen som dessa sporter medför, men de kan även påverka den psykiska hälsan negativt. Viktigt att tänka på är att dessa risker reduceras drastiskt om man spelar med måtta, men så är ofta inte fallet med dagens e-sporter.

Om man spelar e-sporter större delen av dagen kommer den fysiska hälsan att ta ett rejält kok stryk. Våra kroppar är utformade och anpassade för att röra på sig, något som kan bli väldigt problematiskt om man endast sitter framför datorskärmen hela dagarna. Detta kan leda till övervikt och andra problem.

Den psykiska hälsan kan även ta stryk på ett flertal olika sätt. Spelarna får en snedvriden bild för hur verkligheten fungerar och ser ut, vilket kan leda till depression eller andra psykiska besvär.

Dessa risker är endast risker, alla spelare kommer absolut inte att ta del av dessa negativa aspekter, men det finns en hel del människor som absolut ligger i riskzonen. Med denna bonus får du ett bra tillskott i kassan när du vill betta på e-sporter!

Extern skribent


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: e-sporter