Songbird – En film om Covid-23 och fyra år av lockdown

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 november 2020
- NewsVoice redaktion
Peter Stormare, Songbird, 2020. Foto: STX Film

FILM. I filmen Songbird om en dystopisk framtid har Covid-23-viruset muterat och världen går igenom ett fjärde år av lockdown. Infekterade människor hämtas från sina hem och placeras i karantänläger som kallas Q-zoner, från vilka ingen kan fly, men några slåss tappert mot förtrycket.

Nico som är immun mot Covid-23 och hans flickvän Sara försöker överleva. När Sara smittats måste Nico desperat kämpa på de övergivna gatorna i Los Angeles på jakt efter det enda som kan rädda henne från att fängslas.

Songbird spelades in under Covid-19 och skådespelarna är bland andra: Craig Robinson, Bradley Whitford, Demi Moore, Alexandra Daddario, Paul Walter Hauser och svenska Peter Stormare som spelar chef för stadens sanitetsavdelning.

Premiär på internet den 11:e december (USA). Produktion: STX Film

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Covid-23
Stöd NewsVoice 2024
  • Hollywoodprogrammering… av vårt undermedvetna. Amygdalakidnappningen fortsätter. Nyckeln är att hitta den orädda domänen inom oss och agera sunt.

  • Detta för tankarna till Kallocain – en bok med en framtidsvision skriven av Karin Boye 1940. Hon måste ha varit synsk….Nu är vi där!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *