Songbird – En film om Covid-23 och fyra år av lockdown

publicerad 23 november 2020
- av NewsVoice
Peter Stormare, Songbird, 2020. Foto: STX Film

FILM. I filmen Songbird om en dystopisk framtid har Covid-23-viruset muterat och världen går igenom ett fjärde år av lockdown. Infekterade människor hämtas från sina hem och placeras i karantänläger som kallas Q-zoner, från vilka ingen kan fly, men några slåss tappert mot förtrycket.

Nico som är immun mot Covid-23 och hans flickvän Sara försöker överleva. När Sara smittats måste Nico desperat kämpa på de övergivna gatorna i Los Angeles på jakt efter det enda som kan rädda henne från att fängslas.

Songbird spelades in under Covid-19 och skådespelarna är bland andra: Craig Robinson, Bradley Whitford, Demi Moore, Alexandra Daddario, Paul Walter Hauser och svenska Peter Stormare som spelar chef för stadens sanitetsavdelning.

Premiär på internet den 11:e december (USA). Produktion: STX Film

Text: NewsVoice