Nu kan du donera en slant för varje artikel du gillar – MediaLike

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 30 november 2020
- Torbjörn Sassersson
Modellfoto: NewsVoice-läsare med laptop. Foto: Damir Spanic. Licens: Unsplash.com
Modellfoto: NewsVoice-läsare med laptop. Foto: Damir Spanic. Licens: Unsplash.com
Modellfoto: NewsVoice-läsare med laptop. Foto: Damir Spanic. Licens: Unsplash.com

MEDIA. Net Media Systems lanserar MediaLike ett donationssystem för läsare som vill stödja nätmedier och bloggare. Några av de första som hakade på är Katerina Magasin, K-O Arnstberg, Ingrid och Maria, Jan Sjunnesson och Stefan Torssell. Idag erbjuder även NewsVoice och Nya Dagbladet möjligheten för läsarna att snabbt och enkelt stödja enskilda artiklar med 5, 10 eller 30 kronor.

Text: Torbjörn Sassersson

Vi ser positivt på detta initiativ för alla läsarna som inte vill se en tråkig betalvägg, betala en hel månadsprenumeration eller för ett helt år i taget. MediaLike innebär att du som läsare kan göra en mikrobetalning efter att du läst en enskild artikel som du gillar.

NewsVoice är en av de första nättidningarna som erbjuder en donationsknapp som på 5 sekunder gör det möjligt för dig att stödja NewsVoice, ett oberoende media.

”Nätmedierna har blivit allt viktigare för samhällsdebatten men har ofta bristande finansiering. Nätmedia har en avgörande betydelse för en allsidig beskrivning av samhällsutvecklingen. Kvalitet är aldrig gratis för producenterna. Ditt bidrag är därför viktigt för att denna publicist ska fortsätta utvecklas och kunna vara intressant för dig”, skriver Lars Bernhoff på Net Media Systems.

Idag är det endast några procent av läsarna som betalar för de artiklar som de läser ofta dagligen. Målet är att skapa en bättre balans mellan de som tar del av nyheter och debatt och de publicister inom nätmedia som du gärna återvänder till.

NewsVoice inför donationsknapparna i etapper. Först på enstaka artiklar som test (se nedan) och sedan på alla artikelsidor.

Så här fungerar donation med MediaLike

  1. Starta ett donationskonto hos MediaLike genom att klicka på donationsknappen. Då blir kostnaden för mottagaren endast en mindre procent (fn 6%) av beloppet oavsett storlek. Första gången sker registrering med ditt namn eller ett alias. Ett mail bekräftar att du är medlem hos MediaLike.
  2. Gör din första överföring på 50 kr eller mer (tex med Swish) till ditt givarkonto.
  3. Besök NewsVoice. Klicka på en donationsknapp. Systemet känner igen dig som användare och du kan se ditt saldo.

Frågor om donationssystemet hänvisas till Lars Bernhoff (lars.bernhoff@gmail.com) på Net Media Systems.

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq