Professionell homeopati är ofta en överlägsen terapiform

publicerad 11 november 2020
- Extern skribent
Gunnar Jansson (Nakh.net). Pressfoto: Karl-Göran Fougstedt
Gunnar Jansson (Nakh.net)

“Professionell homeopati kan bota sådant som den vanliga sjukvården inte klarar”, säger den erfarne homeopaten Gunnar Jansson. ”Homeopati i händerna på en välutbildad homeopat är i många fall en överlägsen terapiform”, fortsätter Jansson, som nu återstartar sin skola. 

Text: Margot Granvik, vetenskapsjournalist och klassisk homeopat

Det var ett unikt material som ett 30-tal homeopater från hela landet fick ta del av den 6-8 november i det årliga videoseminariet som ordnas av Gunnar Jansson, klassisk homeopat i Norrköping. På grund av coronakrisen deltog många denna gång digitalt, vilket visade sig fungera alldeles utmärkt.

I över 40 år har Gunnar Jansson drivit en mottagning för professionell homeopati i Norrköping. Det unika med mottagningen är att besöken spelas in på video för att användas i utbildningssyfte. Gunnar Jansson kan sedan presentera lärorika patientberättelser på sina seminarier. Genom de inspelade patientbesöken får vi följa hela läkeprocessen fram till det färdiga resultatet.

“Vid återbesöket märker man ofta redan när patienten stiger in genom dörren om läkemedlet var rätt”, konstaterar Gunnar Jansson.

Flera av patientfallen handlar om hälsoproblem som tyvärr är alltför vanliga idag, som stressiga jobb och oförstående chefer, krav i familjelivet, etc. Det är livssituationer som skapar frustrationer och påverkar hälsan. Att se patienter börja sova bättre, sätta gränser och återta makten över sina liv är fantastiskt.

“Ibland känns det nästan ofattbart allt det som händer med människan när man ger rätt homeopatisk medicin. Vi lyfter upp patienten i hälsonivå så att patienten får kraft att reducera stressen i sitt liv. Ofta ser jag att patienten blir kreativ”, säger Gunnar Jansson.

Det är inte alltid patienten uttrycker det de behöver mest hjälp med. Det händer att patienten kommer för håravfall men att andra symptom är mycket allvarligare. Det är viktigt att homeopaten har kunskap och förmåga att se hela människan som en större enhet än enbart enskilda symtom. Ibland är det till och med så att det en patient söker för är det sista som botas hos patienten.

Gunnar Jansson tog upp några saker som försvårar behandlingarna:

“Jag har jobbat i branschen i 43 år. Modetrender kommer och går. Ett tag skulle alla ta ginseng. Sen kom en period med selen. Nu är det modernt med magnesium, zink, kolloidalt silver och cdb-olja. Allt det där kan ju hjälpa lite grand, men vår ambition är att bota i grunden.”

Brister visar att det finns något i den egna organismen som gör att man inte kan ta upp vad kroppen behöver. Om en patient tar magnesium, som mycket väl kan hjälpa mot kramp i vaden, innebär det samtidigt att ett symptom som kan vara viktigt för mig inte kommer fram. Även andra terapiformer suddar ut symptom för oss. Det kan också en felaktigt utförd homeopatisk behandling göra.

Att rätt utförd homeopatisk behandling är oerhört effektiv får vi gång på gång bevis för.  Patienterna blir fria från sorg, magbesvär, akne, rastlöshet, aggressivitet, panikångest, långvariga diarréer och fibromyalgi.

“Vi kan bota sådant som ingen annan terapiform kan åstadkomma” och “Homeopati är, i händerna på en välutbildad homeopat, i många fall en enastående terapiform”, fastslog Gunnar Jansson.

Nu har världen drabbats av Covid-19 med dödsfall varje dag. Homeopatin har alltid varit överlägsen vid pandemier. Under Hahnemanns dagar botades kolerasjuka mångdubbelt bättre med homeopati än av den vanliga skolmedicinen. Vi homeopater har ett bra verktyg för att behandla infektioner och pandemier.

Professionell homeopati hos Gunnar Jansson

Gunnar Jansson satsar på professionell homeopati
Gunnar Jansson

Gunnar Jansson har tidigare drivit en skola. För att fler nu ska få chansen att lära sig professionell homeopati återstartar han skolan. I utbildningen kommer elever bland annat att få ta del av hans inspelningar där man får följa den sjuka patientens väga till hälsa.

Citat från deltagare

”Jag tycker det har fungerat fantastiskt bra med webinariet och hoppas verkligen på fler. Det skulle ju vara fantastiskt om Gunnar kan köra fler gånger! Helst en dag per månad eller något sånt.”

”Bra ljud. Bra bild. Bra koll på chat.  Jätteintressant när han går igenom olika medel, man lär sig mycket.”

”En rolig och lärorik kurs.”

Är du intresserad av att utbilda dig kan du kontakta skolan Nordiska Akademin för klassisk homeopati Nakh.pb.online eller maila till info@nakh.net.

Text: Margot Granvik

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Hej. Är en kvinna, 79 år som har blivit skakig i händerna och tappat känsel i fötterna. Fått medicin av läkare men tar ej den. Sökt Homeopati i några år men ej hittat rätt ännu. Väldigt handikappad av det. Finns det någon som kan tipsa om vem man kan söka hos. Mvh Gerd

    • Hej ! Visst finns det hjälp . Har studerat homeopati den klassiska i 20 år och det finns absolut hjälp att få . Du får gärna ringa mig utan någon som helst förbindelse . P O Blom 0706267679

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *