Med start 24 november: Gå inte på gym, ordna inga fester eller middagar, ställ in!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2020
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

 

SVERIGE. Regeringen från och med 24 november restriktionerna genom att begränsa allmänna sammankomster från maximalt 50 personer till åtta. Dispens för teatrar och tillställningar som hålls på serveringsställen tas bort. Den här åtgärden saknar motstycke i modern tid, sa statsminister Stefan Löfven vid en blixtinkallad pressträff.

Stefan Löfven meddelade de nya besluten idag eftermiddag. Förändringarna gäller från och med den 24 november och gäller i fyra veckor.

Spridningen av Covid-19 ökar snabbt i Sverige baserat på motsvarande ökat antal PCR-tester. Efterlevnad av råd och rekommendationer har försämras, anser regeringen.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson uppger att nya direktiv kommer en bit in i december.

“Vi står inför en ny säsong med mer resor, besök av släkt och vänner och skolledighet. Vi avser att återkomma i god tid innan jul och ge en ganska fyllig bild av hur vi ser på det och på vilka restriktioner som ska gälla”, sa Johan Carlson under pressträffen.

Läs mer: Professor kräver att Sverige stängs ner

Stefan Löfven uppmanar alla att avstå från att gå på gym och bibliotek och att inte ha fester.

“Vi lever i en prövningens tid. Det kommer att bli värre. Gör din plikt för att stoppa smittspridningen. Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej”, sa Löfven.

Text: NewsVoice | Bild: Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jag tycker att Stefan och gänget som befinner sig i riskzonen på grund av sin ålder skall stanna hemma och köra alla möten på Skype.
  Eftersom medelåldern för dödsfall, nu tar jag Götet som exempel, för några dagar sedan låg på 82+ så borde nog ungdomarna fortsatta att gå på gym och träffas på sina vanliga fikaställen. Tror nog att den sociala distanseringen och en begränsad frihet är så mycket farligare för de yngre åldrarna än ett virus.

  Att en regering går ut med restriktioner grundade på testresultat trots vetskap om hög felmarginal är ett stort maktövertramp. Dags att stänga den felaktiga kanalen och öppna upp för folkets röst igen.

 • Nedsläckningspartiets talesman släcker nu ned resterna av landet. Tidigt ute var nedsläckningen av TEKO industrin, sjöfartsnäringen, verkstad, kraft, tele, flyget, resor och nu den fria handeln och munkavle.
  Kommer snabbt efter Sidney Powells uttalande härom dagen.

 • Med tanke på att karln varit tvungen att hänga upp EU-flaggan som symbol för ordergivningen så visst är det koordinerat. Man drar väl in hans lön annars och inte en enda e-krona kommer att synas på kontot. Vi får väl önska dem lycka till då även om många av dem här får dra en påse över huvudet inom en nära framtid. Hela spektaklet är ett jättelikt svartepetterspel.

 • Koordinerat eller vad???

  By: John Genovese
  Posted at 4:33 PM, Nov 15, 2020
  and last updated 2:10 AM, Nov 16, 2020

  PHOENIX — The director of UArizona’s public health program in Phoenix is calling on Governor Doug Ducey to reintroduce closures and restrictions on certain indoor activities, including at restaurants, bars and gyms.

 • Den nya världsordningen styr med tvång och hot om repressalier och detta är en försmak av vad vi kan vänta oss om vi väntar med att skydda vår lagstadgade frihet!

  Ju fler tester, ju fler smittade heter det trots att testet aldrig godkänts för tester av virus av grundaren!

  Det handlar inte om vetenskap längre utan om kontroll av människor!

  Rädslan styr uppbackad av massmedier och får människor att bli lätta att kontrollera.

  Myndigheternas “information” om denna s k pandemi får inte ifrågasättas utan censureras av teknikjättarna, facebook, google, youtube etc

  Att dödligheten inte är högre än en vanlig influensa skall vi inte prata om, att ansiktsmasker egentligen inte enligt forskare skyddar skall vi inte prata om, att avstånd mellan människor inte gör skillnad skall vi inte prata om, att kosttillskott av D3-vitamin gärna ihop med zink och C-vitamin höjer immunförsvaret så att enligt forskning risken för dödligt utfall blir minimal skall vi inte prata om, att “eliten” i form av WEF, world economic forum och dess företrädare öppet sagt att denna “kris” är ett utmärkt tillfälle för att genomföra en ny världsordning skall vi inte prata om. Yttrandefriheten är det först som ryker när man inför en totalitär diktatur!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *