Med start 24 november: Gå inte på gym, ordna inga fester eller middagar, ställ in!

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 november 2020
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

 

SVERIGE. Regeringen från och med 24 november restriktionerna genom att begränsa allmänna sammankomster från maximalt 50 personer till åtta. Dispens för teatrar och tillställningar som hålls på serveringsställen tas bort. Den här åtgärden saknar motstycke i modern tid, sa statsminister Stefan Löfven vid en blixtinkallad pressträff.

Stefan Löfven meddelade de nya besluten idag eftermiddag. Förändringarna gäller från och med den 24 november och gäller i fyra veckor.

Spridningen av Covid-19 ökar snabbt i Sverige baserat på motsvarande ökat antal PCR-tester. Efterlevnad av råd och rekommendationer har försämras, anser regeringen.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson uppger att nya direktiv kommer en bit in i december.

“Vi står inför en ny säsong med mer resor, besök av släkt och vänner och skolledighet. Vi avser att återkomma i god tid innan jul och ge en ganska fyllig bild av hur vi ser på det och på vilka restriktioner som ska gälla”, sa Johan Carlson under pressträffen.

Läs mer: Professor kräver att Sverige stängs ner

Stefan Löfven uppmanar alla att avstå från att gå på gym och bibliotek och att inte ha fester.

“Vi lever i en prövningens tid. Det kommer att bli värre. Gör din plikt för att stoppa smittspridningen. Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej”, sa Löfven.

Text: NewsVoice | Bild: Stefan Löfven, 2019. Pressfoto: Kristian Pohl, Regeringskansliet

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq