Våldsamma protester i Paris mot globalister och nytt repressivt lagförslag

6
1441

VÄRLDEN. Demonstranter i Paris tände eld på bilar och försökte även sätta eld på Frankrikes centralbank efter att den franska Regeringen vill införa ett förbud mot filmning av polisbrutalitet. Demonstranterna anser att polisen är ett globalistverktyg.

Våldsamma sammanstötningar och bränder har utbrutit i Paris under massprotester mot polisbrutalitet och ett lagförslag som ska förbjuda allmänheten att filma polisbrutalitet. Lagförslaget kommer kort efter att en video spridits i sociala medier på poliser som slår en svart musikproducent.


Demonstrationer genomfördes under lördagen och natten till söndag i 70 franska städer. Arrangörerna hävdar att var över en halv miljon deltagare, men franska myndigheter uppskattade antalet till cirka 150,000 (skillnaden kan bero på hur beräkningar görs).

Övervakningskameror slogs ner från sina stolpar.

Mer video: Våldsamma protester mot coronarestriktioner i London

Vid ett tillfälle tände demonstranter på ingången till Frankrikes centralbank (Banque de France), medan brandmän kämpade för att nå platsen genom blockerade gator, polisstängsel, provisoriska barrikader och brinnande sopor.

Text och översättning: NewsVoice | Video: Ruptly.com | Textkälla: RT.com


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

6 KOMMENTARER

  1. Vad händer? Har alla människor blivit tokiga? Ingen måtta eller balans i några vare sig åtgärder eller protester.

    • Artiklarna i NewsVoice om Frankrike och England är bara två exempel av många över hela världen. Nej, folk är inte galna. De är desperata eftersom lockdowns förstör deras ekonomier, för att regeringar slutat lyssna på sina medborgare, för att polisens brutalitet har skydd av regeringar, för att våra friheter och rättigheter dras in över allt.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här