Våldsamma protester i Paris mot globalister och nytt repressivt lagförslag

publicerad 29 november 2020
- av NewsVoice

VÄRLDEN. Demonstranter i Paris tände eld på bilar och försökte även sätta eld på Frankrikes centralbank efter att den franska Regeringen vill införa ett förbud mot filmning av polisbrutalitet. Demonstranterna anser att polisen är ett globalistverktyg.

Våldsamma sammanstötningar och bränder har utbrutit i Paris under massprotester mot polisbrutalitet och ett lagförslag som ska förbjuda allmänheten att filma polisbrutalitet. Lagförslaget kommer kort efter att en video spridits i sociala medier på poliser som slår en svart musikproducent.

Demonstrationer genomfördes under lördagen och natten till söndag i 70 franska städer. Arrangörerna hävdar att var över en halv miljon deltagare, men franska myndigheter uppskattade antalet till cirka 150,000 (skillnaden kan bero på hur beräkningar görs).

Övervakningskameror slogs ner från sina stolpar.

Mer video: Våldsamma protester mot coronarestriktioner i London

Vid ett tillfälle tände demonstranter på ingången till Frankrikes centralbank (Banque de France), medan brandmän kämpade för att nå platsen genom blockerade gator, polisstängsel, provisoriska barrikader och brinnande sopor.

Text: NewsVoice | Video: Ruptly.com | Källa: RT.com