Trumps advokater: Valrättegångar planeras i Georgia, New Mexico och Virginia

publicerad 20 november 2020
- av NewsVoice
Rudy Giuliani, 19 nov 2020. Foto: CSpan
Rudy Giuliani, 19 nov 2020. Foto: CSpan
Rudy Giuliani, 19 nov 2020. Foto: CSpan

USA-VALET. President Trumps advokater hävdade i en presskonferens på Capitol Hill att det fanns en “centraliserad” plan för att utföra väljarbedrägerier runt om i landet.

Detta är ett nytt tillvägagångssätt än tidigare då Trump-kampanjen främst fokuserat på giltigheten av omröstningar och räkningar utan att hävda bedrägerier. Giuliani presenterade inte några direkta bevis för ett massivt bedrägeri, men att ettsådant är den “logiska slutsatsen” baserat på incidenter i flera delstater.

“What I’m describing to you is a massive fraud”, Rudy Giuliani.

Giuliani efterlyser både att medier och att FBI nu agerar istället för att undvika att göra sitt jobb. Han anser att FBI och massmedia agerar passivt och avvaktande, vilket gynnar Demokraterna under den pågående konflikten om resultatet i USA-valet 2020. Republikanerna har mycket ont om tid på sig för att utreda det misstänka massiva valfusk som Trump-administrationen hävdar.

Läs mer: Trumps advokat: Det finns omfattande bevis på valfusk i USA-valet

Advokaten Sidney Powell säger att USA aldrig igen får använda valmaskinen Dominion eller mjukvara från Smartmatics. Hon menar att dessa system används för att påverka valresultaten.

Text: NewsVoice

Relaterat