Chilimobil och Katshing – nya virtuella mobiloperatörer i Sverige

publicerad 25 november 2020
- Extern skribent
Virtuella mobiloperatörer

TEKNIK. Det blir allt mer trångt på marknaden för mobiloperatörer i Sverige. Virtuella mobiloperatörer har vunnit mycket mark de senaste åren och erbjuder idag abonnemang, i många fall för så lite som en femtiolapp i månaden, samtidigt som de på många punkter erbjuder minst lika bra villkor och täckning som de större operatörerna.

Så vad finns det egentligen för segment kvar att slå sig in på som ny operatör? Fri surf förstås! Detta är nämligen något som tills nu endast erbjudits av ett fåtal större operatörer och ofta till ganska saftiga priser. De virtuella mobiloperatörerna Chilimobil och Katshing vill nu ändra på detta genom att rejält pressa ner priserna på abonnemang med obegränsade surfmöjligheter.

Katshing – surfa fritt i Tele2:s nät

Mobilabonnemang med helt fri surf är Katshings melodi. Deras utbud är avskalat, faktiskt erbjuder de bara två olika valmöjligheter, men vad gör det egentligen när de ger dig fria samtal och meddelanden samt helt fri surf till riktigt låga priser?

Att Katshing dessutom använder sig av Tele2:s nät gör att täckningen för både samtal och surf bör fungera problemfritt nästan överallt.

Chilimobil – nykomling med pressade priser

Även Chilimobil har fria samtal och meddelanden i sina abonnemang, samt möjligheten att välja abonnemang med fri surf till ett pris som får de större svenska mobiloperatörerna att svettas.

För dig som inte är i behov av fri surf finns även mindre surfmängder att välja på och eftersom Chilimobil går i Tre:s mobilnät får merparten av Sveriges befolkning bra täckning genom dem. Chilimobil erbjuder även mobilt bredband med datamängder från 50 gigabyte till obegränsat, och låter dig betala för dina abonnemang med ditt kontokort. Du behöver med andra ord inte oroa dig för några fakturaavgifter!

Hitta bästa virtuella mobiloperatörer för dig

Virtuella operatörer som Hallon och Vimla har sedan flera år tillbaka etablerat sig och är idag fullgoda, men betydligt billigare, alternativ till de större och mer välkända operatörerna, som exempelvis Telia och Tre.

Att Chilimobil och Katshing nu även erbjuder abonnemang med fri surf, betyder att ännu ett segment som tidigare varit exklusivt för de stora operatörerna nu också har prisvärda virtuella operatörer som valmöjlighet.

Just att välja bland den långa rad av olika mobilabonnemang som finns på marknaden idag är egentligen ett ganska angenämt problem. För att det finns många alternativ att välja på betyder också att det finns goda chanser att hitta en operatör som erbjuder precis det som är viktigt för dig, men samtidigt kan det bli något rörigt att försöka sålla bland information om datamängder, särskilda erbjudanden och annat som hör mobiloperatörernas alla olika abonnemang till.

Därför finns konsumentguiden och jämförelsesajten Surf.nu, som har som ambition att underlätta valet av mobilabonnemang. Du jämför enkelt de bästa mobiloperatörerna, både väletablerade jättar och kaxiga uppstickare, och hittar rätt operatör för just dina önskningar och behov.

Genom artiklar på sajten kan du även passa på att fördjupa dig i det senaste som händer i mobilvärlden, eller läsa recensioner om virtuella mobiloperatörer. Varför inte om Katshing och Chilimobil?

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om intressant teknik i NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq