Jobba hemifrån i jämförelse med kontorsarbete

publicerad 22 december 2020
- Extern skribent

ANNONS. Små och stora företag över hela världen försöker finna de bästa sätten att driva sina affärsverksamheter på distans. Många företag vill spara pengar och byta till att enbart arbeta hemifrån, men beroende på bransch kan lösningarna vara väldigt olika. Vi granskar de viktigaste för- och nackdelarna med både distans- och kontorsarbete.

Fördelar och nackdelar med att arbeta på kontoret

Anställda som arbetar inom IT-företag som Google, Amazon, Campobet, Microsoft och många andra, har normalt inga problem att börja arbeta på distans.

Den största fördelen med att arbeta på kontoret är ett överflöd av kommunikation med riktiga människor. Det är statistiskt bevisat att det är ganska fördelaktigt för den totala effektiviteten i arbetsflödet och den mentala hälsan hos de anställda. Människor är främst sociala varelser, och riktig kommunikation är det bästa sättet att snabbt bygga upp en rapport.

När det gäller tid i trafiken eller pendling till arbetet från avlägsna platser kan det vara ganska obehagligt. Därför kan det vara en stor nackdel för människor som värdesätter sin tid. Det är antingen så att du äger en bil och vaknar riktigt tidigt innan vägarna är fulla eller så att du fastnar i trafiken ett par timmar varje dag. Detta är särskilt problematiskt för människor som bor i storstäder.

För- och nackdelar med att jobba hemifrån

Den vanligaste frågan om att jobba hemifrån handlar om att den totala produktiviteten kan vara ganska låg under de första två veckorna eftersom det tar lite tid att anpassa sig till en “ny arbetsmiljö.”

Brist på kommunikation med kollegor kan orsaka nedstämdhet, men du kan enkelt eliminera det genom att ringa ett par samtal. En annan nackdel är att e-mail och andra elektroniska meddelanden aldrig kan vara lika effektiva som en hederlig konversation ansikte mot ansikte i verkligheten.

Förmodligen är den största fördelen att du kan spendera mer tid med dina nära och kära!. För även om du har ett riktigt trevligt team på jobbet kan det aldrig ersätta din riktiga familj.

En annan fördel med att stanna hemma eller arbeta på språng är att du kan spara mycket pengar och tid genom att eliminera den dagliga resan till jobbet. På så sätt behöver du inte betala för bensin, parkeringsplatser och biljettpriser för stadstrafik, om du inte har en bil.

Extern skribent | Läs mer om företagande i NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *