Hitta snygga arbetskläder och utrustning för ditt hemmafix

publicerad 18 december 2020
- Gästskribent
Engelbert Strauss. Foto: Evan Dvorkin. Licens: Unsplash.com

LIVSSTIL. Att äga ett hus kan kännas som en dröm som gått i uppfyllelse, men när du kommer in i det upptäcker du att det är mycket mer än avslappnande helger framför braskaminen. De lugna helgerna ersätts snart med små reparationer här och där.

Det är dock en del av charmen och så länge det görs på rätt sätt kan det vara väldigt stimulerande för många. Det förutsätter såklart att du har rätt arbetskläder, ett tillräckligt stort garage och rätt verktyg att arbeta med.

Vilka är Engelbert Strauss?

Engelbert Strauss är en familjefirma som erbjuder snygga arbetskläder av hög kvalitet såväl som verktyg av hög kvalitet för olika arbetsuppgifter. Deras största prioritet är säkerhet och funktionalitet och det får man verkligen om man köper ett plagg hos Engelbert Strauss. Hos dem hittar du passande kläder och bra verktyg för hemmafixet i garaget såväl som i din trädgård.

Hitta rätt utrustning och arbetskläder

För att lyckas med ditt hemmafix krävs det att du är rätt utrustad, det vill säga med rätt arbetskläder och verktyg. Du förväntar dig förmodligen inte att arbetarna på den närmsta verkstaden har på sig shorts och sneakers. Då finns det ingen anledning till att du skulle bära det heller. Säkerhet, såväl som bekvämlighet är prioritering nummer 1. Detta får du med utrustning från Engelbert Strauss.

Vilka arbetskläder bör användas?

Hos Engelbert Strauss hittar du arbetskläder i alla dess former. Du hittar funktionella vinterjackor som är ett måste för utomhusarbete under vintern. Arbetar du utomhus i kylan är det dessutom enormt viktigt att klä dig i lager på lager. Skor är ännu en viktig aspekt. Hos Engelbert Strauss hittar du skyddsskor som passar för dig som jobbar mycket med tunga verktyg och andra föremål.

Att klä dig rätt och ha rätt verktyg är något av det viktigaste att tänka på inför hemmafixet. Förutom rätt utrustning finns det givetvis andra ting att tänka på:

  • Ha en tillräckligt stor arbetsyta. Arbetar du i garaget ska det vara tillräckligt stort för att du ska kunna utföra ditt område samtidigt som bilen ska få plats. Överväg att bygga ut garaget om du förväntar mycket hemmafix framöver.
  • Ta regelbundna pauser. Precis som ni tar kaffe- och lunchraster på ditt vanliga jobb är det oerhört viktigt att ta pauser regelbundet under hemmafixet. Det kan vara lätt att glömma bort när man jobbar hemifrån, så ställ ett alarm eller liknande varannan timme!
  • Arbeta ergonomiskt. Ergonomi handlar om att använda kroppen på ett sätt som gör att du undviker skador. Oavsett vilka uppgifter du utför i garaget eller i trädgården är det viktigt att använda så bra arbetsställningar som möjligt. Annars finns det risker för att du utsätts för en belastningsskada när du snickrar i garaget eller donar utomhus.

 

Extern skribent

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq