Det nya onormala – WHO formar oss att bli inbillningssjuka

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 31 december 2020
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson i det nya onormala, selfie, 22 aug 2020.

SATIR & DEBATT. WHO har tagit steget fullt ut och blivit läkemedelsindustrins marknadsföringsbyrå. WHO har även en kristallkula. I den kan de redan nu se att coronakrisen kommit för att stanna. Viruset kan bli endemiskt och det kommer en mycket värre viruskris i framtiden “The Big One”, bara så att du vet. Världens folk präglas att utveckla permanent hälsoångest som det nya onormala.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: En flygvärdinna i bakgrunden misstänker att jag tagit av mig munskyddet i smyg, vilket hon har helt rätt i.

Massmedierna är “duktiga” och “ansvarsfulla” ekokammare för WHO:s mystiska framtidsförutsägelser. Det tog mindre än ett dygn efter att WHO varnat så ekar budskapet i nya skrämselartiklar. I förrgår skrev Expressen artikeln “WHO:s dystra prognos: Covid-19 kommer stanna”:

“WHO förutspår att viruset kommer utvecklas till en endemi och att nya pandemier är att vänta. “Det verkar som att SARS-CoV-2 öde är att bli en endemi, som fyra andra coronavirus”, säger David Heymann, ordförande för WHO:s strategiska och tekniska rådgivningsgrupp för infektionssjukdomar.”Expressen

När alla trodde att det inte kunde bli värre visar det sig att det kommer att bli ännu mer allvarligt i framtiden och efter det lär det väl inte bli bättre med det nya onormala. Myndigheter och politiker varnar för att vaccinerna inte kommer att ge oss ett komplett skydd. Virus muterar ständigt så även den som är vaccinerad kan aldrig känna sig trygg, varken nu eller i framtiden. Du blir helt enkelt aldrig trygg igen vad du än gör och du kan aldrig lita på andra människor som alla eventuellt kanske kan vara dolda smittbärare.

“Att lida av hälsoångest [hypokondri] är att ha omåttlig ångest över sin hälsa eller att drabbas av sjukdomar. Hälsoångest och dess bakomliggande psykologiska orsaker kan behandlas.” – Doktorn.com

 

Doktorn.com skriver att hälsoångest sällan handlar om de problem i livet som faktiskt finns där.

“Istället handlar det ofta om befarade kantastroftankar som tar mycket energi i vardagen. Det finns heller sällan ett slut på tankarna eftersom problemen de försöker lösa inte är verkliga.”

Några vanliga symtom på hälsoångest enligt Doktorn.com:

  • Överdrivna tolkningar av fysiska symtom.
  • Katastroftänkande och oro kring misstänkta sjukdomar.
  • Kontrollbeteenden (tex sökande av information på internet).
  • Frekventa läkarbesök (trots tidigare resultatlös undersökning).
  • Misstro gällande tex behandling och medicinska utredningar.

Den enda tryggheten som vi får är vacciner, men virusexperterna varnar att de ändå inte kan skydda oss och även om de skulle göra det, är det bara tillfälligt. Vi ska alla ha vaccinerna (med diverse biverkningar), men de kan ändå inte göra oss trygga, men om vi inte tar dem blir vi ännu mer otrygga. Vi ska ha arslet bakåt i tre riktningar i det nya onormala. Många kommer därför gladeligen acceptera minst en coronaspruta per kvartal, bara det skänker  “en upplevelse” av trygghet även om den är falsk eller endast tillfällig.

Du kan ha en “dold sjukdom”

Glöm inte att regelbundet testa dig för corona. Du kan bära på en ny okänd variant av coronavirus. Genom att testa dig vet du om du bär på en coronasjukdom som potentiellt kan vara dödlig, oavsett om du känner dig helt frisk och är totalt symptomfri. Du vet alltså inte om du är dödligt sjuk utan att testa dig. Om du inte testar dig kan du alltså vara dödligt sjuk.

Om du inte är helt säker på att du är “frisk” bör du därför undvika att träffa dina gamla föräldrar och kanske även din barn.

Varje dörrhandtag kan göra dig sjuk och du märker ingenting. Det kan finnas en viruspartikel någonstans i din omedelbara närhet, kanske till och med på din hand eller inuti nästa andetag. Det mest säkra kan vara att hålla andan så länge som möjligt och kanske du ska köpa en sådan där lufttub som dykare har, men hur vet du till 100% att luften i dykartuben är helt smittfri?

Tro aldrig att du är frisk för du är förmodligen egentligen redan sjuk. Du vet bara inte om det ännu. En person som tror denne är frisk har egentligen bara en subjektiv upplevelse av att vara frisk. Allt handlar om grader av sjuklighet där ytteränden på skalan, det som vi tidigare kallade frisk, numera betyder potentiellt sjuk eftersom du kan bära på en “dold sjukdom”.

“The Big One” det nya onormala fortsätter i framtiden

“World Health Organization experts have warned that even though the coronavirus pandemic has been very severe, it is “not necessarily the big one”, and that the world will have to learn to live with Covid-19.” – The Guardian

“Since the first reports of the coronavirus began circulating nearly a year ago, the WHO has repeatedly warned that the world must prepare for even deadlier pandemics in the future.” – Washington Post

Vi måste enligt WHO:s varning snart vara ännu mer duktiga och ansvariga medborgare som håller avstånd från andra för att vi bryr oss om varandra. Sätt på dig munskyddet redan nu och stirra i smyg på din nästa som kan vara en smittbärare. Ha på dig munskyddet även om du kör ensam i din egen bil eller springer med din egen familj på en löprunda i skogen. Coronavirus har detekterats överallt, även i naturen. Att ha munskydd i stan är inte ens något att diskutera.

Om du känner dig ängslig. Dansa på TikTok. Visa din solidaritet med alla genom att dansa nervöst. Jag är ironisk.

“Den vanligaste behandlingen av hälsoångest är KBT (kognitiv beteendeterapi). KBT för hälsoångest kan ske individuellt, i grupp, genom litteratur eller över internet. Även läkemedel kan sättas in vid behov.” – Doktorn.com

Den bästa vården för oss alla kan vara lite mer civil olydnad år 2021. Återta en normal relation till din egen hälsa. Detta gäller särskilt de som vaccinerar sig eftersom själva poängen med att vaccinera sig, enligt etablissemanget, handlar om flocktrygghet och flocksolidaritet. Men om inte ett vaccin stärker dig får du nog överväga att ta kontrollen över ditt liv med stöd av riktig kunskap och ett starkare immunförsvar, självklarheter som räddat oss i 1000-tals år.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq