Mats Sederholm om 2021: “Låt oss flyga igen, låt oss trängas igen, låt oss skaka hand igen”

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Det är mer normalt nu! Många pustar ut. Trump har förlorat och det så viktiga amerikanska politiska livet kan återgå till det normala och nu väntar Covid19-vaccinet runt hörnet. Under 2021 kan vi hoppas att det dagliga svenska livet också kan återvända till normala.

Text: Mats Sederholm (hemsida), författare, skribent och aktiv för DiEM25 Sverige | Artikeln har tidigare publicerats i Dalademokraten

Hur många kommer att sakna munskyddsdebatten eller vill höra doktor Emma Frans upprepa vetenskapliga förklaringsfloskler utan att kunna ge ett enda ordentligt svar i TV-rutan? Och hur roligt är det att se Zlatan göra en av sina bästa perioder i sin fotbollskarriär inför tomma läktare? Och hur många vill, för femte gången i Morgonstudion i SVT, på några månader se Fredrik Reinfeldt myndigt beklaga sig över Trump och visa sin selfie med Joe Biden?

Är det inte också besattheten av det normala som egentligen drivit munskyddsivrarna. Hur kan vi i Sverige tro att vi ska ha en egen munskyddsstrategi och inte vara normala som alla andra?

Men det ska också sägas att alla inte vill ha tillbaka det normala. Miljoner introverta har säkert aldrig presterat så bra på jobbet som nu när man kan jobba hemifrån och slippa de extrovertas rastlösa behov av pladdermöten, eller att få slippa  kontorslandskapets kontinuerliga störmoment med folk som reser sig, sätter sig och har spontana “ståuppmöten”.

Längtan efter det normala är stor eftersom det ger oss en fristad i en värld som genomgår ständiga förändringar och uppenbarligen mer än vad vi egentligen klarar av. Många vill tillbaka till vardagsrutiner, egentid och arbetsrutiner. Men frågan är ifall denna längtan efter det normala inte fanns där redan innan 2020. För är inte hela pandemireaktionen en enda stor onaturlig neurotisk anspänning bortom all rim och reson där det onormala gör alla till högspänningsledningar?

Vi har ju inte drabbats av något som liknar digerdöden med tiotals procent döda. Inte ens en promille (7000 av 10 miljoner invånare) av befolkningen får sätta livet till. Det är till och med osäkert ifall Sverige kommer att få en överdödlighet 2020. Alltså, att fler inte har dött 2020 jämfört med andra år.

Tänk att kunna passera varandra på stan utan att det känns som man går genom ett elektriskt fält av oro och de där flackande nervösa blickarna.

Ändock är upplevelsen att vi befinner oss inför ett slags dystopiskt mänskligt hot så övertygande och närvarande. Det är som om vi alla borde ges samma psykiatriska diagnos med tillhörande lugnande medicinering, men det tycks som om samhället saknar sjukdomsinsikt och har socialiserat sig kring en livsstil där anspänning och utmattning blivit en del av vår kultur.

2021 – here we come!

I denna permanenta anspänning så tycks det normala vara vår stora trygghet, ta den inte ifrån oss, det är det enda vi har att knapra på! 2021 måste ge oss tillbaka mer normalt. Kanske vi kan få återvända till kollektivtrafiken, där kan vi sitta i ett hörn på bussen eller tåget  och nervöst fingra på vår smartphone och snabbspola sig till slutet på episoden av sin Netflix-favorit för att inte missa sin hållplats. Man fick i alla fall ha en helt normal hyperventilerad stund för sig själv. Nästa höst ska det banne mig handlas. Black Friday here we come!

Tänk att kunna passera varandra på stan utan att det känns som man går genom ett elektriskt fält av oro och de där flackande nervösa blickarna. Eller att kunna se en film utan att instinktivt reagera på att folk umgås alldeles för nära. Anspänningen av coronapandemin har lagt sig som ett lager av outtalat dödshot i varje människas undermedvetande utöver allt stress och anspänning vi bar på tidigare.

2021 är året alla längtar till. Året när världen kan få tillbaka sina normaliteter. I USA kanske den normala politiken har återvänt. För även då det var det normala, nämligen gällande socioekonomiska ordning invävt i miljoner amerikaners liv som skapat stödet för den ovanliga Trump så spelar det ingen som helst roll. Vi vill höra gammeldags presidentlika enande nationstal som på film. De har förvisso aldrig hjälpt någon eller något men det känns ändå normalt.

Så nu, extra mycket jul och sedan extra mycket normalt.

Först vaccin och sedan ska vi öppna alla bokningssajter så att vi kan boka flygen långt bort från det onormala och helst till en plats utan munskydd. Vem orkar sitta och låtsas känna romantik eller njuta av en restaurang nära medelhavet medan cikadorna spelar…  med munskydd? Låt oss flyga igen, låt oss trängas igen, låt oss skaka hand igen, låt oss ge varandra kramar, låt oss få småhosta på tunnelbanan, låt oss ha vanliga arbetsveckor med vuxna på jobbet och barnen i skolan.

Låt oss få tillbaka våra normala rastplatser i en värld som egentligen är fullständigt onaturlig där upp till en 40% av svenska befolkningen har blivit sjuka och stressade av de senaste decenniernas normala anspänningar eller att planeten är på väg att bli en bastu orsakad av våra normala vanor.

Men vi tar det sen va?

Text: Mats Sederholm (hemsida), författare, skribent och aktiv för DiEM25 SverigeMer läsning

Jordon Trishton Walker i gräl med James O'Keefe. Foto: Project Veritas

Pfizer-chef avslöjar regisserad virusevolution för att maximera profiten – Slutar med brottning

14
COVIDSKANDALEN. Jordon Trishton Walker på Pfizer med den långa titeln "Director of Research and Development, Strategic Operations - mRNA Scientific Planner" säger att Pfizer...
Rupert Sheldrake, 2013. Photo: TEDx Germany

“The Science Delusion” a Banned TED Talk by Rupert Sheldrake

2
"Ten years ago, in January 2013, I gave my TEDx talk on The Science Delusion, which was later ‘banned’ by TED and has subsequently...
Dr. Robert Malone, March 26, 2022. Photo: Bright Light News

Dr. Robert Malone: Engaging the Military into the Global Vaccination Agenda has been a...

3
Mikael Cromsjo founder of Vaken.se interviewed Dr. Robert Malone during a medical conference in Stockholm on January 21-22 arranged by the Swedish medical association...
Annalena Baerbock. Foto: Olaf Kosinsky. Licens: CC BY-SA 3.0

Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock: Tyskland är i krig med Ryssland

4
KRIG. Annalena Baerbock från Tysklands miljöparti sa under en debatt i Europarådets (PACE) parlamentariska församling på tisdagen att: "...den viktigaste och avgörande delen är...
Jack Barsky - Foto: BuzzFeedBlue

Book review of “Deep Undercover” by Jack Barsky former KGB spy

0
Deep Undercover: My Secret Life and Tangled Allegiances as a KGB Spy in America is the autobiography of "Jack Barsky," an East German star...
Linda Karlström och Malin Olofsson (th). Foto: SVT Play

Regeringen inför rätta för karaktärsmord på vaccinkritiker – Blev uthängd i SVT Vaccinkrigarna

32
2020 utsågs Linda Karlström till Årets idrottstränare i byn Kronoby i Finland. Nio månader senare stämde hon svenska staten för förtal efter att ofrivilligt...
Taiwans militär. Foto: Cèhuà: Huī xióng shèyǐng. Licens: Public Domain

USA med en utarmad militärmakt klarar knappast ett krig mot Kina om Taiwan

8
KRIG. Kommer ett krig att bryta ut över Taiwan? Vilken part är mest redo för en konflikt, USA, Kina eller Taiwan? En studie säger...
Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein

Ghislaine Maxwell tror att Jeffrey Epstein mördades

2
Briahna Joy Gray och Robby Soave från The Hill TV diskuterar Ghislaine Maxwells första TV-intervju som hon gav från fängelset i Florida. Maxwell ger...
Mats Sederholm
Mats Sederholm
Mats Sederholm is a writer, speaker and chronicler and a system critics who, for the past 20 years, have been analyzing the power structures and standards of the West. His driving force is a strong belief in humanity and in a more human society.

18 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

18 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kora Klapp
Kora Klapp
Gäst
2 januari 2021 kl 22:18

Hålla helt med. Hoppas att i Sverige folk kan tänka lite klarare och hålla sej undan pandemin av “mental lockdown”…

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
2 januari 2021 kl 20:58

Det finns ingen kris utom de som kan skapas i vårt eget medvetande. Tjabba. Fatta. Allt kommer att fungera även i morgon.

Kjell Holmsten
Kjell Holmsten
Gäst
2 januari 2021 kl 20:46

Lösningen är 2 st videos om hur vi ska bära oss åt för att slippa den ovetenskapliga vaccinering som förr eller senare kommer att bli “tvång”? Nåja allt blir förr eller senare ett tvång när staten kräver vaccinering för att få vistas här och leva och andas här. Men vi kan sätta emot ganska bra om vi lär oss hur vi ska bära oss åt! Mycket läraktiga videos!

https://www.youtube.com/results?search_query=l%C3%B6sningen

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
2 januari 2021 kl 01:37

Mats Sederholm. Alla har rätt att få säga sin åsikt. Kanske var ditt syfte att roa oss ?

Jag tycker dock det är osmakligt och opassande i denna kristid.

Jag vet att pandemin och smittan är bluff och jag vet också att detta har förberetts under lång tid.

Jag bryr mig inte om att igen tala om hur det här onda nästlat sig in överallt i vårt samhälle.

Det är mina barn som du hånar . De har indoktrinerats till att tro att vi byggt ett samhälle där alla får hjälp och att våra myndigheter och politiker vill vårt bästa.
De tror verkligen att skolmedicinen är vetenskap och att vaccination är räddningen.
Det gör de äldre också som tagit årliga influensa- och fästingssprutan. Då är de så nöjda.

Det är ett fåtal som följer alternativ media, och det stora flertalet vill inte bli störda i sin bubbla. Det är mycket lättare att vara rädd för ett osynligt virus än att det finns onda människor som vill förgöra oss.

Låt oss gå ut på gator och torg i hela Sverige och protestera mot att de vill införa en pandemilag !

Vi ska tåga i mängder utan att hålla avstånd eller bära masker.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
1 januari 2021 kl 17:11

Håkan Bergmark räknar upp några ingredienser i de nya vaccinerna:
https://www.youtube.com/watch?v=48m-cRx4OwU

Ulf ClaréusD
1 januari 2021 kl 10:46

Det du skriver här ovan, Fredrik, är rent svammel och med dålig språkkänsla. Vad vill du egentligen säga?
Gör ett nytt försök och ta’ det lugnt och begripligt, ähh!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Mats Sederholm
31 december 2020 kl 17:58

En skicklig artikelförfattare behöver inte förtydliga sitt budskap.

Genom detta “förtydligande” tillkännager artikelförfattaren sitt egentliga budskap. kul!

Lotta
Lotta
Gäst
Reply to  Hans Dahl
1 januari 2021 kl 10:23

[Kommentaren är raderad. NewsVoice accepterar endast kommentarer från personer som uppger korrekt för- och efternamn samt fungerande e-postadress. På det viset har vi löst problemet med internettroll, personangrepp och konflikter bakom anonymitet.]

Ulf ClaréusD
Reply to  Mats Sederholm
1 januari 2021 kl 23:22

Bra Mats Sederholm, även om jag inte kunna finna spår av ironi, så vill du börja leva normalt igen och det tror jag att nästan alla också vill, men du liksom de flesta i vårt land ställde upp på fel sida av historien för 20 år sedan och har blivit grundlurade av främst media, som ju skriver det ägarna vill. Just nu står vi inför ett paradigm skifte. Så stort som aldrig tillförne. De närmsta dagarna och särskilt den 6:e januari kommer bli dramatiska i USA. Nu händer det och världen stannar upp av alla avslöjanden som kommer forsa fram.
Naturligtvis inte här i vår Stockholmsbyråkrati, som utan avbrott sedan Axel Oxenstiernas dagar, har gjort svensken stora otjänster. MSM och politiker kommer tiga, men det spelar ingen roll. Så gå till nätet och ta’ del av vad som nu kommer ske.

En fantastisk intervju av en kvinna, som vet vad hon talar om, finns i länken nedan. LYSSNA på den, även om den inte är helt lätt att hänga med i. Vill vi bli förslavade, få våra kroppar insprutade med vaccin och nano-partiklar, eller motstår vi det, som eljest gör oss till robotliknande varelser, som dessutom kommer tvingas konkurrera med just robotar.
Mr Global, vars verkliga namn Fitts inte vill avslöja, kommer styra världen och kunna bestämma över oss med hightech och en social kontroll som nu finns i Kina.

Catherine Austin Fitts | Full Interview | Planet Lockdown
http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=224056

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Ulf Claréus
2 januari 2021 kl 17:53

Det är väl den här nanotekniken Catherine Austin Fitts syftar på. Nanotekniken har gjort otroliga framsteg och sen kan den också administreras via en spruta. Vilket kan vara ett litet märkligt sammanträffande nu när de då även har tänkt ”vaccinera” alla invånare på planeten mot något som hos de flesta är en helt vanlig förkylning.

Forskningsmaterialet finns i denna länksamling: https://pastebin.com/Yw6kmKNS

Med bl.a. dessa länkar.

”Precision electronic medicine in the brain”
http://cml.harvard.edu/assets/5Sep19_Precision-electronic-medicine-in-the-brain.pdf

”Nanowire probes could drive high-resolution brain-machine interfaces”
http://cml.harvard.edu/assets/Nanowire-probes-could-drive-high-resolution-brain-machine-interfaces.pdf

”Nanoenabled Direct Contact Interfacing of Syringe-Injectable Mesh Electronics”
http://cml.harvard.edu/assets/Nanoenabled-Direct-Contact-Interfacing-of-Syringe-Injectable-Mesh-Electronics.pdf

”Nanowired Bioelectric Interfaces”
http://cml.harvard.edu/assets/NanowiredBioelectricInterfacescoverart.pdf

”Silicon nanowire field effect transistors, or SiNW-FETs, are transistorized silicon
nanowires. They’re extremely small, on the order of a few micrometers long by a few
nanometers thick. They are small enough to be coated with HIV TAT peptides and slipped
right through the membrane of a cell.”

”Spontaneous Internalization of Cell Penetrating Peptide-Modified Nanowires into Primary Neurons”
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.nanolett.6b00020

”Human Cells Eat Nanowires – Silicon nanowires swallowed by human cells provide new bioelectronic tool”
https://spectrum.ieee.org/the-human-os/biomedical/devices/human-cells-eat-nanowires

”Once inside, they’re capable of reading signals from (and modulating the activity of)
individual neurons. How does one power them if they’re inside cells and have no batteries,
capacitors, or other power source? Simple. RF induction.”

https://arxiv.org/pdf/1007.3951.pdf

Men det är bara att läsa igenom materialet samtidigt som man ska ha i åtanke att det här är den öppet redovisade forskningen. Vad DARPA och dylikt håller på kan man bara gissa.

Eva Lidman
Eva Lidman
Gäst
31 december 2020 kl 17:25

Det där verkar kul, Hans!
Men man får förstås inte vara så känslig då för de flesta kommer att vägra sträcka fram sin hand….
Ja dom är lättindoktrinerade.

Om jag så fick en miljon skulle jag inte ta nån spruta (det är visst 2) för har man inte varit sjuk innan så blir man det då!
(oj det rimma visst!)

Vi människor behöver varann och alla behöver en kram då och då. Var inte rädda!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Eva Lidman
31 december 2020 kl 18:04

Ja, det är förunderligt hur det kan vara ibland. Människor blir livrädda för en framsträckt vänlig hand, men kavlar villigt upp ärmen för en injektion av DNA-förändrande innehåll spetsat med lite aluminium, kvicksilver, formaldehyd och njurceller från aborterade foster och…

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
31 december 2020 kl 16:37

Jag ska vara något exhibitionistisk och berätta om en svaghet jag har. Ibland tycker jag att det är roande att så att säga “testa” mina medmänniskor när det gäller rädsla / indoktrinering i samband med Covi-19.

Det är väldigt enkelt: fram med ett brett leende och sedan fram med handen till hälsning (på “gammalt” vis).

Det är jättekul att se hur människor reagerar!

Somliga ler glatt och skakar hand med mig. Andra ser förvillade ut innan de tveksamt räcker fram handen. Och somliga tar ett steg tillbaka och betraktar mig misstänksamt, yttrande något om corona och försiktighet.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
31 december 2020 kl 15:58

Mats Sederholm skriver:
“Det är till och med osäkert ifall Sverige kommer att få en överdödlighet 2020. Alltså, att fler inte har dött 2020 jämfört med andra år.”

Och vad säger statistikexperten om det?
https://newsvoice.se/2020/11/statistikexpert-coronakrisen/

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
31 december 2020 kl 15:55

Mats Sederholm, varför vågar Du inte avslöja valfusket i Sverige 2018?

Ulf ClaréusD
31 december 2020 kl 14:43

Denne Mats Sederholm tycks ha stortrivts i den svenska Stockholmsbyråkratin, åtminstone före det att Corona-plandemin utropades i mars 2020. “2021 måste ge oss tillbaka mer normalt” och “2021 är året alla längtar till” skriver Sederholm och med en underton av att “den ovanlige Trump” och hans tid som POTUS är över, kommande 20:e januari. “Trump har förlorat och det så viktiga amerikanska politiska livet kan återgå till det normala.” “Nu väntar Covid19-vaccinet runt hörnet. Under 2021 kan vi hoppas att det dagliga svenska livet också kan återvända till normala”. Jaha, så kan man tycka och han är sannerligen inte ensam om att ha dessa åsikter. Media, politiker och myndigheter har ju basunerat ut detta under 20 år, vilket även sammanfaller med vad som står om Sederholm i rutan nederst: “a writer, speaker and chronicler and a system critics who, for the past 20 years, have been analyzing the power structures and standards of the West. His driving force is a strong belief in humanity and in a more human society.” Men likväl så FEL det blev! Naturligtvis är inte hans uttalande om att tro gott om allting fel. Men ändå är han 180 grader ur kurs, vilket ju gäller väldigt många, födda efter sisådär 1970. Tidpunkten, skiftet 2020 – 21, kommer angiva när paradigm-skiftet skedde i USA naturligtvis, men kanske i än högre grad härstädes. Jag vet förstås inte vilka källor som Sederholm använder sig av, men gissar att det i hög grad är Main Stream Media, som med sina ägardirektivstyrda pressititutes nu i 20 års tid har skyddat en Elit, som äger MSM, banker, politiker, telekom, energisektor och gruvor. Underrättelseinhämtning är i dagens helt asymmetriska krigföring av absolut avgörande betydelse, där den vanliga militära verksamheten faktiskt har liten betydelse. Sverige med Wallenberg/Investor/Ericsson/ABB, som i mer än hundra år levererat telefoner, med bakluckor, till hela världen, har således “alltid” haft ett informationskunskapsöverläge och kunnat styra skeenden på sätt de flesta svenskar inte haft en aaaaning om. Fast USA och dess justitiedepartement har sedan slutet av 2019 total insyn i Ericssons göranden och låtanden. (De som är intresserade bör gå till Carl Norberg.se, som jag tackar för mycket värdefull insikt). Näh, Mats Sederholm, Donald Trump kommer fortsätta vara potus en period till. Att det nyss avhållna presidentvalet var en fusk-operation av galaktisk storleksordning, har givetvis inte media, inklusive SVT och SR, eller någon annan politiker omnämnt. I det tämligen tysta sker… Read more »

Erik Forsman
31 december 2020 kl 13:56

Trump kommer förlora utbrister Mats. Tror inte jag.