Mats Sederholm om 2021: “Låt oss flyga igen, låt oss trängas igen, låt oss skaka hand igen”

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Det är mer normalt nu! Många pustar ut. Trump har förlorat och det så viktiga amerikanska politiska livet kan återgå till det normala och nu väntar Covid19-vaccinet runt hörnet. Under 2021 kan vi hoppas att det dagliga svenska livet också kan återvända till normala.

Text: Mats Sederholm (hemsida), författare, skribent och aktiv för DiEM25 Sverige | Artikeln har tidigare publicerats i Dalademokraten

Hur många kommer att sakna munskyddsdebatten eller vill höra doktor Emma Frans upprepa vetenskapliga förklaringsfloskler utan att kunna ge ett enda ordentligt svar i TV-rutan? Och hur roligt är det att se Zlatan göra en av sina bästa perioder i sin fotbollskarriär inför tomma läktare? Och hur många vill, för femte gången i Morgonstudion i SVT, på några månader se Fredrik Reinfeldt myndigt beklaga sig över Trump och visa sin selfie med Joe Biden?

Är det inte också besattheten av det normala som egentligen drivit munskyddsivrarna. Hur kan vi i Sverige tro att vi ska ha en egen munskyddsstrategi och inte vara normala som alla andra?

Men det ska också sägas att alla inte vill ha tillbaka det normala. Miljoner introverta har säkert aldrig presterat så bra på jobbet som nu när man kan jobba hemifrån och slippa de extrovertas rastlösa behov av pladdermöten, eller att få slippa  kontorslandskapets kontinuerliga störmoment med folk som reser sig, sätter sig och har spontana “ståuppmöten”.

Längtan efter det normala är stor eftersom det ger oss en fristad i en värld som genomgår ständiga förändringar och uppenbarligen mer än vad vi egentligen klarar av. Många vill tillbaka till vardagsrutiner, egentid och arbetsrutiner. Men frågan är ifall denna längtan efter det normala inte fanns där redan innan 2020. För är inte hela pandemireaktionen en enda stor onaturlig neurotisk anspänning bortom all rim och reson där det onormala gör alla till högspänningsledningar?

Vi har ju inte drabbats av något som liknar digerdöden med tiotals procent döda. Inte ens en promille (7000 av 10 miljoner invånare) av befolkningen får sätta livet till. Det är till och med osäkert ifall Sverige kommer att få en överdödlighet 2020. Alltså, att fler inte har dött 2020 jämfört med andra år.

Tänk att kunna passera varandra på stan utan att det känns som man går genom ett elektriskt fält av oro och de där flackande nervösa blickarna.

Ändock är upplevelsen att vi befinner oss inför ett slags dystopiskt mänskligt hot så övertygande och närvarande. Det är som om vi alla borde ges samma psykiatriska diagnos med tillhörande lugnande medicinering, men det tycks som om samhället saknar sjukdomsinsikt och har socialiserat sig kring en livsstil där anspänning och utmattning blivit en del av vår kultur.

2021 – here we come!

I denna permanenta anspänning så tycks det normala vara vår stora trygghet, ta den inte ifrån oss, det är det enda vi har att knapra på! 2021 måste ge oss tillbaka mer normalt. Kanske vi kan få återvända till kollektivtrafiken, där kan vi sitta i ett hörn på bussen eller tåget  och nervöst fingra på vår smartphone och snabbspola sig till slutet på episoden av sin Netflix-favorit för att inte missa sin hållplats. Man fick i alla fall ha en helt normal hyperventilerad stund för sig själv. Nästa höst ska det banne mig handlas. Black Friday here we come!

Tänk att kunna passera varandra på stan utan att det känns som man går genom ett elektriskt fält av oro och de där flackande nervösa blickarna. Eller att kunna se en film utan att instinktivt reagera på att folk umgås alldeles för nära. Anspänningen av coronapandemin har lagt sig som ett lager av outtalat dödshot i varje människas undermedvetande utöver allt stress och anspänning vi bar på tidigare.

2021 är året alla längtar till. Året när världen kan få tillbaka sina normaliteter. I USA kanske den normala politiken har återvänt. För även då det var det normala, nämligen gällande socioekonomiska ordning invävt i miljoner amerikaners liv som skapat stödet för den ovanliga Trump så spelar det ingen som helst roll. Vi vill höra gammeldags presidentlika enande nationstal som på film. De har förvisso aldrig hjälpt någon eller något men det känns ändå normalt.

Så nu, extra mycket jul och sedan extra mycket normalt.

Först vaccin och sedan ska vi öppna alla bokningssajter så att vi kan boka flygen långt bort från det onormala och helst till en plats utan munskydd. Vem orkar sitta och låtsas känna romantik eller njuta av en restaurang nära medelhavet medan cikadorna spelar…  med munskydd? Låt oss flyga igen, låt oss trängas igen, låt oss skaka hand igen, låt oss ge varandra kramar, låt oss få småhosta på tunnelbanan, låt oss ha vanliga arbetsveckor med vuxna på jobbet och barnen i skolan.

Låt oss få tillbaka våra normala rastplatser i en värld som egentligen är fullständigt onaturlig där upp till en 40% av svenska befolkningen har blivit sjuka och stressade av de senaste decenniernas normala anspänningar eller att planeten är på väg att bli en bastu orsakad av våra normala vanor.

Men vi tar det sen va?

Text: Mats Sederholm (hemsida), författare, skribent och aktiv för DiEM25 SverigeMer läsning

Bertil Östberg Liberalerna

Bertil Östberg (L) hånar journalist efter fusk med mediestöd – Tidningen NU

1
När NewsVoice journalist ringer Bertil Östberg och frågar om de tar moms för sina tidningar skrattar han och säger "nej".
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020

Rensa partiet Åkesson – Fängelsedömda i SD upp 500 procent – Sköt två personer...

1
GRANSKNING. NewsVoice presenterade den 30 december, 2020 en lista över de Sverigedemokrater (SD) på valsedlarna 2018 som begått grov brottslighet tidigare i livet och...
Peter Alestig (pressfoto, SvD.se), Koko Warner (pressfoto: UNFCCC) och Tege Tornvall (eget pressfoto)

Peter Alestig och Koko Warner – Ovetande klimatreporter och miljöekonom

1
REPLIK. ”Sanningen är helt enkelt att vi inte vet”. Så sammanfattar den amerikanska miljöekonomen Koko Warner hur påstådd global uppvärmning kan påverka hur människor...

Freedom Airway ger dig frihet att flyga utan vaccinkrav

1
RESOR. Flygarrangören Freedom Airway och Freedom Travel Alliance (FAFTA) vill bygga upp turistindustrin där privatpersoner ska kunna resa igen under normala former, utan krav...
Harriet Larsson och Peter Wolodarski. Montage: NewsVoice

Harriet Larsson: Vad är nästa steg i förföljelsen av oliktänkande?

3
DEBATT. Att läsa både från höger till vänster brukar vara ett gott råd, för att sedan bilda sig sin egen uppfattning om landets och...
Tandhälsa. Foto: Caroline LM. Licens: Unsplash.com https://unsplash.com/@carocaro1987

Tandhälsa – Var tredje tandläkarbesök ställdes in 2020

0
Tandhälsa: Regelbundna tandläkarbesök har minskat mest för de äldsta. Var tredje tandläkarbesök ställdes in under 2020.
Tege Tornvall, eget verk

Överhettade klimathjärnor slår sina huvuden samman

2
KLIMATDEBATT. Intervjun med miljöekonomen Koko Warner ingick i Svenska Dagbladets intervjuserie ”klimathjärnor”. Där har klimatreportern Peter Alestig valt ut fem personer att intervjua om...
Hunter Biden, Joe Biden (foto: Ben Stanfield). Nationella Kongressen, Kinesiska Kommunistpartiet (foto: Dong Fang, Public Domain)

Mike Adams varnar Väst för Biden-regeringens socialistplaner

15
ANALYS & DEBATT. Mike Adams är redaktör för sajten Natural News. I en betraktelse över Bidens-regimens tillträde varnar han främst amerikaner, men även Väst...
Mats Sederholm
Mats Sederholm is a writer, speaker and chronicler and a system critics who, for the past 20 years, have been analyzing the power structures and standards of the West. His driving force is a strong belief in humanity and in a more human society.

21 KOMMENTARER

 1. Denne Mats Sederholm tycks ha stortrivts i den svenska Stockholmsbyråkratin, åtminstone före det att Corona-plandemin utropades i mars 2020. “2021 måste ge oss tillbaka mer normalt” och “2021 är året alla längtar till” skriver Sederholm och med en underton av att “den ovanlige Trump” och hans tid som POTUS är över, kommande 20:e januari.

  “Trump har förlorat och det så viktiga amerikanska politiska livet kan återgå till det normala.” “Nu väntar Covid19-vaccinet runt hörnet. Under 2021 kan vi hoppas att det dagliga svenska livet också kan återvända till normala”.
  Jaha, så kan man tycka och han är sannerligen inte ensam om att ha dessa åsikter. Media, politiker och myndigheter har ju basunerat ut detta under 20 år, vilket även sammanfaller med vad som står om Sederholm i rutan nederst: “a writer, speaker and chronicler and a system critics who, for the past 20 years, have been analyzing the power structures and standards of the West. His driving force is a strong belief in humanity and in a more human society.”

  Men likväl så FEL det blev! Naturligtvis är inte hans uttalande om att tro gott om allting fel. Men ändå är han 180 grader ur kurs, vilket ju gäller väldigt många, födda efter sisådär 1970.
  Tidpunkten, skiftet 2020 – 21, kommer angiva när paradigm-skiftet skedde i USA naturligtvis, men kanske i än högre grad härstädes. Jag vet förstås inte vilka källor som Sederholm använder sig av, men gissar att det i hög grad är Main Stream Media, som med sina ägardirektivstyrda pressititutes nu i 20 års tid har skyddat en Elit, som äger MSM, banker, politiker, telekom, energisektor och gruvor. Underrättelseinhämtning är i dagens helt asymmetriska krigföring av absolut avgörande betydelse, där den vanliga militära verksamheten faktiskt har liten betydelse. Sverige med Wallenberg/Investor/Ericsson/ABB, som i mer än hundra år levererat telefoner, med bakluckor, till hela världen, har således “alltid” haft ett informationskunskapsöverläge och kunnat styra skeenden på sätt de flesta svenskar inte haft en aaaaning om. Fast USA och dess justitiedepartement har sedan slutet av 2019 total insyn i Ericssons göranden och låtanden. (De som är intresserade bör gå till Carl Norberg.se, som jag tackar för mycket värdefull insikt).

  Näh, Mats Sederholm, Donald Trump kommer fortsätta vara potus en period till. Att det nyss avhållna presidentvalet var en fusk-operation av galaktisk storleksordning, har givetvis inte media, inklusive SVT och SR, eller någon annan politiker omnämnt. I det tämligen tysta sker räfst och rättarting i USA. Valfusket är högförräderi och svenskar finns alltid inblandade i gräsligheterna, ty att vara girigbuk är en dålig ovana hos många härstädes.
  F ö så där i förbifarten, en fråga till Mats Sederholm, vem ligger bakom 9/11?

 2. Ledsen att behöva beröva resten av kristenheten med några dåraktiga devis!

  Detta är också riktat till den kristna “eliten” som apologetiskt inte har någon aning om 5G,chemtrails och vad
  vaccinerna VERKLIGEN innehåller. -Esse non videri in absurdum…

  Om nu munskydden försämrar syreförmågan varför ändå använda dem?
  Om nu vaccinen försämrar immunförsvaret varför vaccinera sig?
  Om om nu distanseringen inte har någon betydelse för spridningen av Covid-19,vad är den då till för?

  Vänder vi lite på det logiska resonemanget?

  Om du använder munskydd behöver inte jag!
  Om du är vaccinerad så behöver ju inte jag, eftersom du är skyddad!
  Om du håller avstånd är bra ,men vad händer om jag går närmare än 2 meter?
  Blir liksom svårt att skaffa ny population med den metoden…

  Vad står på speL?
  För att de “fega2 svenskarna ska få åka till Teneriffa under högsäsong?
  För att de “rädda” svenskarna ska kunna gå på fotbollsmatcher?
  För att de “lata” svenskarna hellre vaccinerar sig och tar medborgarlönen på 10,000 SEK (exkl moms)
  för att de inte inser de eviga konsekvenserna?
  Det blir ju liksom inte lättare med en abnorm skuldmättnad, krydda de svenska köttbullarna
  med en en likaledes skapad invandring med Olof Palmes regeringensförklaring 1979 med “öppna hjärtan”.
  De såg det inte heller därför att det är en planerad pandemi.

  Nonsens, nys eller folihatt på?
  Planeten har inte blivit en bastu för att vi inte orka resa!

  Planeten har medveten gjorts till en induktions-ugn med hjälp av geo-engineering, chemtrails och metalliska partiklar i luftskiktet (här kommer syret in i bilden igen)för att skapa högre bandvidd till sin älskade teknologi 5G.
  https://www.nyteknik.se/samhalle/forskare-varnar-for-risker-med-geoengineering-6536054
  https://www.geoengineeringwatch.org/

  Vi svenskar behöver lära oss att vara modiga,orädda och att tänka fritt.

  Varför detta skrämmande propagerande?
  Corona är en skapad kuliss för att hålla vårat medvetna fångat i en illusion att “allt kommer att bli bra igen”.
  När det är designat för att dölja den abnorma skuldmättnaden.

  Längtan efter det normala kommer bli det som startar det som bibeln beskriver som vilddjurets märke.

  Ett nano-plåster som distribueras via Postnord,Bring,Apoteket eller varför inte krydda nyårsköttbullarna med lite kardemumma och säga att tom Försvarsmakten nu vill injicera en lagom till utförsäljningen av 5G i Mars,April?.

  -Tänk om jag har rätt?
  -Tänk om jag har fel!

  Lär er tänka själva innan det är för sent!

  Och det förmår alla, både små och stora, både rika och fattiga, både fria och trälar, att låta giva sig ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen får vare sig köpa eller sälja något, utom den som är märkt med vilddjurets namn eller dess namns tal.…

  Nästa år kommer att bli ännu värre,inte bättre,mycket mycket värre.
  -Ja för de som vägrar munskydd,vaccin och avstånd då alltså.
  De andra kan trygga titta på allsvenskan, mello med natriumglutamat-kryddade köttbullar när till hands.
  Givetvis hållbart koldioxid-mättat odlat.

  -Inget fel i det, men hur långt är svenskarna att kämpa för sin frihet?
  Vad händer när 3:e virusstammen måste botas för att bankeliten inte kan
  stoppa skuldmättnaden?

  Stay cool stay frosty…

 3. Jag ska vara något exhibitionistisk och berätta om en svaghet jag har. Ibland tycker jag att det är roande att så att säga “testa” mina medmänniskor när det gäller rädsla / indoktrinering i samband med Covi-19.

  Det är väldigt enkelt: fram med ett brett leende och sedan fram med handen till hälsning (på “gammalt” vis).

  Det är jättekul att se hur människor reagerar!

  Somliga ler glatt och skakar hand med mig. Andra ser förvillade ut innan de tveksamt räcker fram handen. Och somliga tar ett steg tillbaka och betraktar mig misstänksamt, yttrande något om corona och försiktighet.

 4. Det där verkar kul, Hans!
  Men man får förstås inte vara så känslig då för de flesta kommer att vägra sträcka fram sin hand….
  Ja dom är lättindoktrinerade.

  Om jag så fick en miljon skulle jag inte ta nån spruta (det är visst 2) för har man inte varit sjuk innan så blir man det då!
  (oj det rimma visst!)

  Vi människor behöver varann och alla behöver en kram då och då. Var inte rädda!

  • Ja, det är förunderligt hur det kan vara ibland. Människor blir livrädda för en framsträckt vänlig hand, men kavlar villigt upp ärmen för en injektion av DNA-förändrande innehåll spetsat med lite aluminium, kvicksilver, formaldehyd och njurceller från aborterade foster och…

 5. Det behövs förtydligas lite vad artikeln handlar om.

  Artikeln är skriven i ironi, som igenkänning och som en iakttagelse av en hysteri som inget har med viruset i sig att göra. Viruset och dess verkningar har jag ingen anledning att ifrågasätta, att de skulle vara överdrivna, felaktiga eller liknande. Att människor längtar bort till något som i sig inte är normalt men som man tror är normalt är artikelns poäng, alltså, en kritik mot gällande stresskultur. Trump-meningen är även detta ironi och ett spel med det normala och onormala. För övrigt ska det bli skönt att slippa Trump-besattheten både från PK- som AK-håll.

  Mats Artikelförfattare

  • En skicklig artikelförfattare behöver inte förtydliga sitt budskap.

   Genom detta “förtydligande” tillkännager artikelförfattaren sitt egentliga budskap. kul!

   • [Kommentaren är raderad. NewsVoice accepterar endast kommentarer från personer som uppger korrekt för- och efternamn samt fungerande e-postadress. På det viset har vi löst problemet med internettroll, personangrepp och konflikter bakom anonymitet.]

  • Bra Mats Sederholm, även om jag inte kunna finna spår av ironi, så vill du börja leva normalt igen och det tror jag att nästan alla också vill, men du liksom de flesta i vårt land ställde upp på fel sida av historien för 20 år sedan och har blivit grundlurade av främst media, som ju skriver det ägarna vill. Just nu står vi inför ett paradigm skifte. Så stort som aldrig tillförne. De närmsta dagarna och särskilt den 6:e januari kommer bli dramatiska i USA. Nu händer det och världen stannar upp av alla avslöjanden som kommer forsa fram.
   Naturligtvis inte här i vår Stockholmsbyråkrati, som utan avbrott sedan Axel Oxenstiernas dagar, har gjort svensken stora otjänster. MSM och politiker kommer tiga, men det spelar ingen roll. Så gå till nätet och ta’ del av vad som nu kommer ske.

   En fantastisk intervju av en kvinna, som vet vad hon talar om, finns i länken nedan. LYSSNA på den, även om den inte är helt lätt att hänga med i. Vill vi bli förslavade, få våra kroppar insprutade med vaccin och nano-partiklar, eller motstår vi det, som eljest gör oss till robotliknande varelser, som dessutom kommer tvingas konkurrera med just robotar.
   Mr Global, vars verkliga namn Fitts inte vill avslöja, kommer styra världen och kunna bestämma över oss med hightech och en social kontroll som nu finns i Kina.

   Catherine Austin Fitts | Full Interview | Planet Lockdown
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=224056

 6. Förmodligen och med största sannolikhet kommer vaccinet (oavsett vilket det är),
  dvs AstraZeneca,Pfizer,Moderna,GSK, etc Innehålla någon,några eller ALLA nedanstående partiklar. Plus då aluminium,fosterceller,samt lipida nano-partiklar (Graphene), mfl.
  Förutom att de är kontaminerade från start (91%) 2016 år rapport bla med tungsten och guld.

  -Japp tungsten och guld…(var det någon som sa guldbron vid slussen)…slump?

  ETT SMÖRGÅSBORD AV SATANISKA LÄCKERHETER!

  Nanobotsfunktion kopplat till lipida nano-partiklar, dvs de kan styra flera funktioner än mRNA.
  Synths (konstgjorda entiteter,syntetiserade varianter av växt,djur och chimeriska funktioner.
  Biostatis (partiklar som ligger i latent vänta på rätt frevensintervall)
  -Där kommer NOA få något att bita i, kan de avkryptera Quant-driftkopplade nano-partiklar?
  Proteinpartiklar (med flera olika innehåll)
  Neurologiska partiklar (med flera olika innehåll)
  Mikrorobotar (då pratar jag inte om allsvensk fotboll)
  -Men ligger farligt nära hur DE kommunicerar…
  Graphene (elektriskt ledande,induktions-alstrande) -Här kommer ordet induktion upp igen, kör lite minnesträning bara…!
  Partiklar i Guld..-Avslutar med “hemlig” Investor kunskap.- De verkar ju gilla broar av guld.
  -Kan man få en 3:e rad av DNA så blir det lite tydligare…

  Kommer öppnandet synkronisera med vaccinet med 5G och vaccinet?

  Eller jag säger så här,observera dessa ord när Graphene (som fungerar som en guldbro till QA/AI)
  och tidigareläggandet av ett eventuellt öppnande av guldbron vid slussen i Stockholm.
  Det kommer att firas stort med påmpa och ståt!

  (Men bara för dem som är vaccinerade).

  TAG PLATS BORDET ÄR DUKAT OCH FESTEN ÄR REDO!

  Dvs i korthet kommer vaccinet förvandla en sakta (inom tid) till en GPS-aktiverad smart klocka,
  som är aktiverad hela tiden.
  Investor har ingen brådska att låta sin populas sakta över tid och med berått mod
  förvandla den fria massan till en mänsklig fitbit som är digitalt kompatibel med både BANK-ID och Mastercard. Man måste ju kunna köpa och sälja på Willys också.

  Och allt detta offrar man för att boka en biljett till Rhodos?

  https://www.brighteon.com/14e85edd-0b42-4cdb-bd3d-8d1b2cb570f7

 7. Det du skriver här ovan, Fredrik, är rent svammel och med dålig språkkänsla. Vad vill du egentligen säga?
  Gör ett nytt försök och ta’ det lugnt och begripligt, ähh!

 8. Jag som tyckte jag var övertydlig med broar av guld och tunga stenar,kopplat till vaccinet.

  Språkvård är viktigt! Men viktigare är att transmissionsväxlar kan numera också göras i nanometer skala om man ska vara petig.

  Man kan inte bara käka osten i ett smörgåsbord.

 9. Mats Sederholm. Alla har rätt att få säga sin åsikt. Kanske var ditt syfte att roa oss ?

  Jag tycker dock det är osmakligt och opassande i denna kristid.

  Jag vet att pandemin och smittan är bluff och jag vet också att detta har förberetts under lång tid.

  Jag bryr mig inte om att igen tala om hur det här onda nästlat sig in överallt i vårt samhälle.

  Det är mina barn som du hånar . De har indoktrinerats till att tro att vi byggt ett samhälle där alla får hjälp och att våra myndigheter och politiker vill vårt bästa.
  De tror verkligen att skolmedicinen är vetenskap och att vaccination är räddningen.
  Det gör de äldre också som tagit årliga influensa- och fästingssprutan. Då är de så nöjda.

  Det är ett fåtal som följer alternativ media, och det stora flertalet vill inte bli störda i sin bubbla. Det är mycket lättare att vara rädd för ett osynligt virus än att det finns onda människor som vill förgöra oss.

  Låt oss gå ut på gator och torg i hela Sverige och protestera mot att de vill införa en pandemilag !

  Vi ska tåga i mängder utan att hålla avstånd eller bära masker.

 10. Lösningen är 2 st videos om hur vi ska bära oss åt för att slippa den ovetenskapliga vaccinering som förr eller senare kommer att bli “tvång”? Nåja allt blir förr eller senare ett tvång när staten kräver vaccinering för att få vistas här och leva och andas här. Men vi kan sätta emot ganska bra om vi lär oss hur vi ska bära oss åt! Mycket läraktiga videos!

  https://www.youtube.com/results?search_query=l%C3%B6sningen

 11. Det finns ingen kris utom de som kan skapas i vårt eget medvetande. Tjabba. Fatta. Allt kommer att fungera även i morgon.

 12. Hålla helt med. Hoppas att i Sverige folk kan tänka lite klarare och hålla sej undan pandemin av “mental lockdown”…

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här