Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Harvest Advokatbyrå angriper journalister och opinionsbildare

publicerad 29 december 2020
- Anders Gustafsson
Anders Malm och Björn Wendleby Harvest
Anders Malm och Björn Wendleby på Harvest Advokatbyrå
Anders Malm och Björn Wendleby på Harvest Advokatbyrå lever på att stänga ner den svenska demokratin.

GRANSKNING & DEBATT. NewsVoice kan visa att Harvest Advokatbyrå understödjer attacker mot demokratin. Det handlar om att byrån på ett mycket fult sätt medverkar till att opinionsbildare och journalister inte ska få ha inkomster från sina helt lagliga verksamheter. Advokaterna har gjort en sällsynt ful attack mot Fria Tider – ett nytt lågvattenmärke i Sverige.

Text: Anders Gustafsson | #SwebbTV, #Alternativmedia

Läs mer: Swedbank stänger Fria Tiders bankkonton – Pressfriheten under attack

När Björn Wendleby och Anders Malm på Harvest Advokatbyrå upptäckte att den Göran Persson-styrda banken Swedbank försökte stänga ner var Fria Tider (FT), borde de givetvis ha uppmanat banken att fullfölja sin “kundkännedomen”. Istället valde Harvest att på ett bedrägligt sätt tjäna pengar på att stänga ner FT:s verksamhet.

En hypotetisk konversationen som advokaterna kan ha haft med Swedbank

Swedbank ämnar stänga Fria Tiders alla bankkonton på grund av “dålig kundkännedom”?

“Ja, precis.”

Har Swedbank identifierat transaktioner som indikerar penningtvätt eller finansiering av terrorism under de mer än 20 år som personen varit kund?

“Nej, men vi tycker inte att vi har “god kundkännedom”.”

Vill ni att vi skall förklara för Stockholms tingsrätt att ni inte har det och samtidigt försöka misstänkliggöra Fria Tider på olika sätt som en suspekt verksamhet?

“Ja, precis, den servicen vill vi köpa in!”

I detta läge har Harvest Advokatbyrå två alternativ. De kan svara:

“Ja, vi vill gärna tjäna pengar på detta och hjälper er gärna att säkerställa att Fria Tiders konton stängs för gott. Vi kommer även försöka debitera Fria Tider kostnaderna för två av firmans partners – en summa som kommer sluta på hundratusentals kronor.”

Eller så kunde Harvest meddela att de helt enkelt inte utför tjänster som avser stänga ner demokratiska verksamheter där ingen brottsmisstanke någonsin har funnits.

Harvest advokatbyrå valde det första alternativet. De valda pengar för att stänga ner demokratiska rättigheter. De valde pengar för att förgöra journalister. De valde antidemokratisk terror mot oskyldiga.

Flertalet slag under bältet

Ärendet handlar om den helt befängda idén att Fria Tider skulle kunna ha kopplingar till penningtvätt eller finansiera terrorism. Det är tvärt om allmänt känt att det är självaste Swedbank som varit inblandade i omfattande härvor, framförallt i de baltiska staterna.

I sina anföranden inför Stockholms tingsrätt går Harvest advokatbyrå flera gånger över anständighetens gränser. De menar att Widar Nord inte har råd att köpa och sälja musikinstrument på väldigt lösa grunder. De försöker få honom att framstå som kriminell för att han bara uppgett ett bolag som han kommer få utdelningar ifrån. De griper efter flera andra halmstrån för att få det som att framstå som att Nord har ljugit.

I själva verket finns det inte en enda lögn i det om Nord har skrivit till banken. Att en person som har nästan alla sina kunder i Sverige där de också betalar med svensk valuta står advokatfirman helt oförstående inför. De tycker att han kan använda ett utländsk konto i annan valuta. De anser inte heller att han skall ha tillgång till bankgiro.

Listan på absurditeter är alltså lång.

Harvest advokatbyrå bör läggas ner

Ett företag som inte står upp för yttrandefriheten och svensk grundlag har inget i Sverige att göra. Antidemokratiska krafter ska aldrig få ett inflytande över vilka som äter, talar och försörjer sig i världen. Att en advokatfirma beter sig på detta sätt innebär bara en sak – den måste stängas ner. Alla som på något sätt har kopplingar till detta företag och samtidigt står upp för demokratiska värden och rättigheter bör avveckla alla samarbeten med Harvest.

Det finns i dag 62 miljarder kontanter i det svenska samhället – det är bara runt 6 000 kronor per person, vilket motsvarar mindre än en veckas löneinkomst för de flesta. Det är alltså helt omöjligt att leva på kontanter och alla som bor i Sverige är ofta beroende av digitala pengar för egen överlevnad. Att då på lösa grunder stänga ner en persons privata konton och kommersiella verksamhet är ovärdigt.

Att företräda Swedbank på det sätt som Harvest Advokatbyrå har gjort är oförlåtligt. De har ingen plats i en demokrati. De vill med uppsåt skada andra människor med avvikande åsikter. De är demokratins dödgrävare.

Text: Anders Gustafsson | #SwebbTV, #Alternativmedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq