Jimmie Åkesson och SD! Börja länka till alternativmedia!

publicerad 30 december 2020
- av Anders Gustafsson
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkesson, 26 mars 2020. Pressfoto: Sverigedemokraterna

OPINION. I ett inlägg på Twitter 29 december, alltså sex dagar efter att SwebbTV raderades från Youtube i vad som bevisligen är det största digitala bokbålet i svensk historia, skrev Jimmie Åkesson att “vi har mycket att tacka alternativmedia för”. Han menar att utan oss på alternativmedia hade systemmedia och “de andra partierna” lyckats mörka “invandringsdebatten, gruppvåldtäkterna, förnedringsrånen, islamisterna”.

Men Sverigedemokraterna (SD) har själva bojkottat nästan alla alternativmedier sedan de kom in i Riksdagen. En studie som Samhällsnytt genomförde 2018 bevisade detta med en analys som omfattade över 4000 länkar. Av den framkom att SD:s samlade Twitterkonton hade delat Fria Tider en enda gång sedan 2010. Det visade sig också att SD aldrig hade delat inlägg från Nya Tider.

Jimmie Åkesson skriver att han står upp för alternativmediernas “okränkbara rätt att finnas och att verka”. Hur gör han det när han samtidigt länkbojkottar dem?

Han går därefter ännu längre i sitt inlägg och menar att nedstängningarna är “vår tids kanske största demokratihot“.

Fatta då beslutet Åkesson. Fatta då beslutet att alla i ditt eget parti fritt ska få dela journalistik från alla alternativmedier utan restriktioner – om det är bra journalistik eller intressanta avslöjanden.

Stoppa Mattias Karlssons despotism och sprid material från grävande journalister istället för att brännmärka hela tidningar. Visa att du står upp för svensk grundlag på riktigt. För du tror väl inte att du bara kan plocka politiska poäng när vi blir nedstängda?

Text: Anders Gustafsson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Sverigedemokraterna är även de en kontrollerad opposition.
  Tyvärr, Sverige är inte ett fritt land längre. (Har iofs inte varit på länge)

 • Målsättningen med att förbjuda delningar av ord och synpunkter i syfte att man bara ska tycka samma sak som gamelmedia och regering är att bli som det var i DDR och i nuläget i Kina. Vi gillar olika gäller inte längre. Nu ska alla tycka samma sak och det ska vara fult och olagligt att ha en annan åsikt. Sverige har redan stiftat lagar mot att ha fel åsikter. Även ord i det svenska språket är förbjudna trots att dom finns i Svenska Akademins ordlista. EU har en ambition att alla ska vara lika, tycka lika ha samma lagar. Se samma filmer, höra på samma nyheter. Olika är smutsigt, alla är lika mycket värda utom tiggare, dom får inga socialbidrag, sjukvård, skola, eller lägenheter. Dom får bo i skogen och under broar. Den sjuka åsiktskorridoren kväver friheten. Böcker blir förbjudna, tavlor och teckningar blir förbjudna, och viss konst blir förbjudna. Hitler var en av dem som använde sig av detta maktspråk, han brände böcker, förbjöd konst, och se hur det gick med den metodiken. Nu är vi på väg i samma riktning med EU i spetsen. Jag måste gratulera England som nu har lyckats fly från denna monsterunion tillbaka till mer frihet. Framtiden ser mörk ut med denna agenda och redan nu krackelerar både Sverige och EU. Ett stort grattis också till Polen, Ungern, Tjeckien mf. som lyckas hålla sig undan denna Sovjetliknande samhällsordning.

 • Har själv tänkt samma tanke; varför SD så konsekvent undviker de fria alternativa medierna, inte för att jag bryr mig om SD ett dugg. Har aldrig röstat på dom och kommer troligen inte göra det heller, men för SDs egen del borde som länka. Inget annat parti har ett liknade nätverk i ryggen att falla tillbaka på. Fast SD har heller aldrig varit ett strategiskt högstående parti.

  • Ja då får du väl fortsätta att rösta på det du röstat på tidigare antagligen något av Gök partierna, och som har skapat detta samhälle som bara består av problem. En fortsatt röst på nåt av dessa kommer inte att ge dig någon förändring. De andra partierna som finns att välja på liknar ju SD så dem går ju då inte heller att rösta på då. Sluta rösta är tydligen ditt enda val…en blank röst duger väl.
   För övrigt…inget politiskt parti har vuxit så fort och så stort någon gång i den svenska politiska historien som SD. Dessutom det enda parti som inte varit med i att skapa detta land som det nu ser ut. Ändå smutskastar, stämplar, gapar och skriker de övriga partierna på detta parti som är helt oskyldiga till det rådande läget. Jag undrar om väljarna har hål i huvudet ?

 • Alla mina tre tummar upp för det här!
  Mycket viktigt att fri media granskar och ifrågasätter Sverigedemokraterna. För regimmedia gör det ju inte. De häver bara ur sig glåpord då och då helt utan anledning och sammanhang.

  • Den rådande statsmakten är i full färd med att tysta, stänga ner den fria media du talar om.
   Lagar stiftas på löpande band för att tysta alla de röster som inte jamsar med regeringens planer. SD är en sådan makt man försöker att tysta, med att smutskasta och stämpla med så hemska saker som möjligt. Många deltager i detta, till exempel nu Swedbank som nu stänger Fria tiders konto.
   Facebook, Twitter, Instagram och andra aktörer stänger alla kriska inlägg och röster, stänger ner deras konto med påhittade argument som hat, hot och mot deras värdegrund. Dessa aktörer har ett djupt samarbete i detta med den svenska regeringen. Jag tror att du har missuppfattat en del av vad som pågår i det här landet. Framtiden ser mörk ut om detta får fortsätta. Det slutar med att du får en lapp i örat och ett chip inopererat i nacken och ett nummer på en datorskärm.

 • Personligen har jag sista året allt mer fjärmat mig från politik och nyheter överlag, “alternativmedia” såväl som “gammelmedia”. Något som får mig att ofrivilligt bli intresserad eller engagerad nu är denna odemokratiska censur. Jag kan inte låta bli att bli irriterad när makten försöker begränsa oss människor, privatpersoner såväl som medieföretag. Makten oavsett om det rör sig om stora multinationella techjättar eller överstatliga EU eller våran regering ska ge fan i våra friheter, våra grundlagsskyddade rättighet att uttrycka oss och att ta del av information och åsikter. Hur ska vi som samhälle och civilisation kunna gå framåt och komma vidare om vi inte tillåter avvikande åsikter. Enligt mig fyller alternativmedierna en viktig funktion då de ofta tar upp sådant som de “vanliga medierna” inte ens vågar erkänna att det finns. Gammelmedia har blinda fläckar som beror på politisk fanatism/utopier (även kallat PK, politisk korrekthet), korruption och säkert ofta även goda intentioner, men som man säger, vägen till helvetet är kantad med goda intentioner.
  Jag skiter i vilka åsikter som dessa “alternativmedier” står bakom eller ej, jag anser att alla ska ha rätt att komma till tals. Jag anser att vanligt folk själva skall få bilda sig en uppfattning och att alla ska kunna ta del av så mycket information som möjligt om vad som helst. Öppenhet, åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Utan dessa är inte demokratin något annat än ett fint ord. Det blir ett tomt ord. Det finns många exempel på stater med titeln “Demokratiska republiken -nånting- där det egentliga styrelseskicket är renodlad diktatur. Är det vad vi är på väg mot? Är det vad vi vill ha?
  Vi måste tolerera åsikter även om vi ogillar dem. Det är banne mig tid att politiker över ALLA läger och färger enas om detta. Ta upp fighten FÖR demokrati.
  Fy tusan vad tråkigt om alla tyckte och tänkte exakt likadant om allt…usch!

  • Mycket viktiga synpunkter, Emil!

   Vi ska stå upp för rätten att få uttrycka vår åsikt. Den må vara riktig eller falsk, men så länge vi anser att den är riktig, så bör vi kunna ges möjlighet att få ge uttryck för den.

   Med tanke på att ALLA bör ha rätt att säga sin mening är det så bra här på Newsvoice att det finns ett kommentarsfält, där andra kan ge sina synpunkter på det som framförs. Det har ofta utmynnat i intressanta meningsutbyten, något som totalt saknas i systemmedia, tyvärr.

  • Bra skivit Emil ! Det där du sa med demokratiska stater fick mig att tänka på FN. Visste du att 2/3 av medlems staterna är just sådana stater som kallar sig demokratiska nånting ? Att vårt Sverige faller på knä inför denna maktorganisation av skurkstater och hänvisar till FN i vår verksamhet är egentligen helt sjukt. Ingen nation skulle få vara medlem utan att vara en demokrati på riktigt. Men då skulle nog medlemsländernas antal krympa rejält.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *