Jimmie Åkesson och SD! Börja länka till alternativmedia!

publicerad 30 december 2020
- Anders Gustafsson
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkesson, 26 mars 2020. Pressfoto: Sverigedemokraterna

OPINION. I ett inlägg på Twitter 29 december, alltså sex dagar efter att SwebbTV raderades från Youtube i vad som bevisligen är det största digitala bokbålet i svensk historia, skrev Jimmie Åkesson att “vi har mycket att tacka alternativmedia för”. Han menar att utan oss på alternativmedia hade systemmedia och “de andra partierna” lyckats mörka “invandringsdebatten, gruppvåldtäkterna, förnedringsrånen, islamisterna”.

Men Sverigedemokraterna (SD) har själva bojkottat nästan alla alternativmedier sedan de kom in i Riksdagen. En studie som Samhällsnytt genomförde 2018 bevisade detta med en analys som omfattade över 4000 länkar. Av den framkom att SD:s samlade Twitterkonton hade delat Fria Tider en enda gång sedan 2010. Det visade sig också att SD aldrig hade delat inlägg från Nya Tider.

Jimmie Åkesson skriver att han står upp för alternativmediernas “okränkbara rätt att finnas och att verka”. Hur gör han det när han samtidigt länkbojkottar dem?

Han går därefter ännu längre i sitt inlägg och menar att nedstängningarna är “vår tids kanske största demokratihot“.

Fatta då beslutet Åkesson. Fatta då beslutet att alla i ditt eget parti fritt ska få dela journalistik från alla alternativmedier utan restriktioner – om det är bra journalistik eller intressanta avslöjanden.

Stoppa Mattias Karlssons despotism och sprid material från grävande journalister istället för att brännmärka hela tidningar. Visa att du står upp för svensk grundlag på riktigt. För du tror väl inte att du bara kan plocka politiska poäng när vi blir nedstängda?

Text: Anders Gustafsson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq