25 miljoner användare övergav Twitter och gick till Telegram på 3 dygn

0
1410

Populariteten för Telegram fortsätter att öka och tjänsten är nu uppe i en halv miljard användare. Meddelandetjänsten Telegram har nu nått en halv miljard användare.


Bara de senaste 72 timmarna har 25 miljoner nya användare tillkommit. Det skrev skaparen Pavel Durov på sin egen Telegram-kanal nyligen.

Telegram skapades 2013 och har sedan dess fortsatt att öka. På deras hemsida beskrivs Telegram som en kombination av SMS och e-post som kan ta hand om både dina företags- och personliga kontakter. Det beskrivs som säkert, snabbt och gratis.

Anledningen till den stora ökning just nu sägs vara WhatsApps nya integritetspolicy, som skapat kaos bland teknik-användare. Den nya policyn innebär att WhatsApp delar data med Facebook och deras andra företag. Telegram delar inte din data med någon.

Det extra stora tillskottet av nya användare den senaste veckan beror troligtvis på Twitters och Facebooks allt mer omfattande repression av användarnas yttrandefrihet som tilltagit ytterligare i efterdyningarna av händelserna vid Kapitolium förra veckan.

Kolla i den mycket enkla guiden här hur du gör för att följa ocensurerade nyhetspushar från Nya Dagbladet på Telegram direkt i din mobil.

Text: Sofie Persson, Nya Dagbladet


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här