25 miljoner användare övergav Twitter och gick till Telegram på 3 dygn

2

Populariteten för Telegram fortsätter att öka och tjänsten är nu uppe i en halv miljard användare. Meddelandetjänsten Telegram har nu nått en halv miljard användare.

Bara de senaste 72 timmarna har 25 miljoner nya användare tillkommit. Det skrev skaparen Pavel Durov på sin egen Telegram-kanal nyligen.

Telegram skapades 2013 och har sedan dess fortsatt att öka. På deras hemsida beskrivs Telegram som en kombination av SMS och e-post som kan ta hand om både dina företags- och personliga kontakter. Det beskrivs som säkert, snabbt och gratis.

Anledningen till den stora ökning just nu sägs vara WhatsApps nya integritetspolicy, som skapat kaos bland teknik-användare. Den nya policyn innebär att WhatsApp delar data med Facebook och deras andra företag. Telegram delar inte din data med någon.

Det extra stora tillskottet av nya användare den senaste veckan beror troligtvis på Twitters och Facebooks allt mer omfattande repression av användarnas yttrandefrihet som tilltagit ytterligare i efterdyningarna av händelserna vid Kapitolium förra veckan.

Kolla i den mycket enkla guiden här hur du gör för att följa ocensurerade nyhetspushar från Nya Dagbladet på Telegram direkt i din mobil.

Text: Sofie Persson, Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 januari 2022 kl 14:37

Special task force to tackle ‘radicalization’ on Telegram

“Telegram is being used to target government officials, scientists and doctors over their handling of the Covid-19 pandemic, Germany’s Federal Criminal Police Office (Bundeskriminalamt, BKA) said on Wednesday.
BKA accused the encrypted messaging platform of becoming a “medium for radicalization” and announced a crackdown.”

https://www.rt.com/news/547464-germany-telegram-political-crimes/

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
27 januari 2022 kl 14:47

BKA, Säpo, MSB o.s.v. har en gemensam vokabulär, om än på ibland lite skilda språk – och de verkar inte gilla humor särskilt mycket, så jag vill varna för att låta tungan halka och kalla Sopo för Såpo, eller dylikt…

https://samnytt.se/msb-varnar-for-parodi-och-satir-humor-kan-anvandas-for-att-legitimera-kontroversiella-asikter/