Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

25 miljoner användare övergav Twitter och gick till Telegram på 3 dygn

publicerad 13 januari 2021

Populariteten för Telegram fortsätter att öka och tjänsten är nu uppe i en halv miljard användare. Meddelandetjänsten Telegram har nu nått en halv miljard användare.

Bara de senaste 72 timmarna har 25 miljoner nya användare tillkommit. Det skrev skaparen Pavel Durov på sin egen Telegram-kanal nyligen.

Telegram skapades 2013 och har sedan dess fortsatt att öka. På deras hemsida beskrivs Telegram som en kombination av SMS och e-post som kan ta hand om både dina företags- och personliga kontakter. Det beskrivs som säkert, snabbt och gratis.

Anledningen till den stora ökning just nu sägs vara WhatsApps nya integritetspolicy, som skapat kaos bland teknik-användare. Den nya policyn innebär att WhatsApp delar data med Facebook och deras andra företag. Telegram delar inte din data med någon.

Det extra stora tillskottet av nya användare den senaste veckan beror troligtvis på Twitters och Facebooks allt mer omfattande repression av användarnas yttrandefrihet som tilltagit ytterligare i efterdyningarna av händelserna vid Kapitolium förra veckan.

Kolla i den mycket enkla guiden här hur du gör för att följa ocensurerade nyhetspushar från Nya Dagbladet på Telegram direkt i din mobil.

Text: Sofie Persson, Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq