Brit Stakston från Blankspot firar att Trump stängts av på Twitter

publicerad 13 januari 2021
- Anders Gustafsson
MPRT (mediemyndighet). Originalfoto: Corina Rainer. Licens: Unsplash.com. Montage: NewsVoice
Brit Stakston. Pressfoto: Daniel Ullenius. Licens: Creative Commons

GRANSKNING & DEBATT. Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT) länkar på sin egen nyhetssida till artiklar i medier. Den senaste veckan har myndigheten länkat till flera artiklar som hyllar begränsningar i yttrandefriheten. Här finns material från mediestödsfuskande Blankspot som får komma till tals via myndighetens egna nyhetssida.

MPRT har även lagt ut ett radioprogram från Sveriges Radio i vilket mediestödsledamoten Brit Stakston från Blankspot firar att Donald Trump stängts av på Twitter och andra plattformar. I ytterligare en artikel som MPRT länkar till menar Stakston att “det handlar om ren och skär krishantering för att inte vara den plattform som i slutändan bidrar till mer våld och angrepp”.


Brit Stakston jämför i radioprogrammet USA:s presidents yttrandefrihet med att ett köpcentrum har tagits över av terrorister. Hon tycker vidare att det handlar om en “vit-makt” rörelse som hotar nationens säkerhet.


 

Brit Stakston på Blankspot: Trump är en “råttfångare”

I sina egna artiklar kallar hon Trump för en “råttfångare”. Detta verkar nu ha blivit MPRT:s egna officiella ståndpunkt i denna nya satsning av myndigheten.

I januari 2021 började MPRT länka till “nyheter” som de gillar på externa sidor. Hittills har de länkat till Breakit två gånger medan Dagens PS, Blankspot, DN, DI, Dagens Media och Sveriges Radio har fått varsin länkning.

Brit Stakston sitter själv som ledamot i mediestödsnämnden där hennes kollegor beviljat bidrag för hennes vänsterextrema blogg Blankspot som hon driver tillsammans med Martin Schibbye. Denna privata blogg har MPRT alltså nyligen klassat som ett “allmänt nyhetsmedium” och därefter gett mediestöd vid ett flertal tillfällen. Samtidigt har hon lurat över 150 personer att investera över en miljon i hennes eget företag med en olaglig nyemission.

Blankspot “specialbehandlas” av handläggare på MPRT

Trots att Samällsnytt avslöjat att Brit Stakston bevisligen har ljugit om nästan allt i sin ansökan och att Jonas Andersson (SD) tagit upp det i riksdagen har MPRT inte utfärdat något återkrav från henne. Istället har handläggaren Kajsa Rohdin beviljat henne 320.000 kronor i redaktionsstöd för 2020.

Kajsa Rohdin var den handläggare som punktmarkerade och avslog stöd för NewsVoice – detta samtidigt som Rohdin delade ut bidrag till Yippie trots att det är helt uppenbart att det utgivande företaget inte uppfyller kraven och dessutom lämnat in falska deklarationer.

För att få redaktionsstöd behöver en hemsida redovisa att de har en viss nivå på sina besökare per vecka och att dessa är regelbundna. Utöver att MPRT ger sina egna ledamöter pengar i strid mot gällande regler driver de nu alltså också trafik till deras privata bloggar.

Text och granskning: Anders Gustafsson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag längtar till när vi får till ett rättssystem som är i funktion. De som arbetat för “träsket”
  måste få stå till svars för vad dessa personer har samverkat till. Det kommer en vändning som inte kommer att vara så behagliga för vissa.
  I en avsikt att få fram vad de gjort så kan man inte ta fram den stora släggan utan jaha…. vad mer har du samverkat till att skapa??? En del av dessa kommer aldrig att komma till insikt,
  men de som gör det har ett fortsatt miserabelt liv framför sig.

 • Det kan vara dags att tänka lite mer i termer av arbetare och klass. Vad donald trump gjort var att analysera händelseutvecklingen utifrån den arbetande befolkningen dvs den del som arbetar inom industrin och som lidit under nuvarande globalistiska elit och som bor i de som elakt brukar kallas för fly over states

 • Nu drog jag också på smilbandet (..what goes around comes around) 🙂 🙂

  Samtidigt kan man bara krasst konstatera att landet Sverige numera är en bananrepublik…

  • Dagens glada budskap, hitintills! Haha.
   Eljest kommer de kriminella, vänsterblivna lögnarna och stereotypa hycklarna inom landet att strax möta sin nemesis. Ett paradigmskifte är på väg!
   Ha det!

  • Sol och vårad, vissa lär sig aldrig tydligen.
   Så nu tar hon igen förlusten via skattebetalarna.
   Payback is a bitch,tyvärr även för oss skattebetalare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *