Rensa partiet Åkesson – Fängelsedömda i SD upp 500 procent – Sköt två personer med hagelgevär

publicerad 22 januari 2021
- Anders Gustafsson
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020. Foto: Sverigedemokraterna

GRANSKNING. NewsVoice presenterade den 30 december, 2020 en lista över de Sverigedemokrater (SD) på valsedlarna 2018 som begått grov brottslighet tidigare i livet och därmed suttit i fängelse. Vi har nu genomfört samma studie för valet 2014 och kan visa att SD har blivit försumliga gällande bakgrundskontroller på företrädare.

I studien avseende 2018 fanns 25 personer som hade suttit i fängelse, men nu visar det sig att endast två personer hade gjort det under 2014. Vid valet 2014 hade SD 2.070 olika personer på sina valsedlar. Av dessa satt två personer i fängelse någon gång från 2004 och framåt. Detta ger cirka 10 fängelsedömda per 10.000.

Fram till 2018 expanderade SD kraftigt och nådde hela 4.398 personer som ställde upp i de olika valen. Samtidigt hade 25 av dessa suttit i fängelse. Detta betyder att 57 på 10.000 har begått grov brottslighet.


Det visar sig överlag att SD har expanderat kraftigast av alla partier mellan åren 2014 och 2018 i antal kandidater, men samtidigt har partiet gått från att ha minst kriminella på valsedlarna till att nu ha flest av alla riksdagspartier.


Sköt två personer med hagelgevär

De två som var dömda under 2014 var endast Daniel Persson i Bollebygd och Mikael Svensson i Sävsjö. Trots att Persson tidigare begått grov brottslighet avancerade han upp till andra plats inför valet 2018 där riksdagsledamoten Caroline Nordengrip är etta på samma lista.

Daniel Persson SD
Bild: Brottsdömda Daniel Persson (SD) har suttit i fängelse och är nu nummer två på listan i Bollebygd. Detta trots att han suttit i fängelse under tre månader. Pressbilder från SD.se. Kollage: NewsVoice.

Persson är dömd för tre fall av grovt rattfylleri, men även snatteri, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, brott mot knivlagen med mera. Svensson har mellan åren bibehållit sin position på valsedeln trots att han enligt en dom har skjutit två personer med ett hagelgevär. SD Sävsjö meddelar nu dock att han sitter som “politisk vilde” i kommunfullmäktige.

En förklaring till den stora skillnaden kan vara att Mattias Karlsson sedan runt 2014 har valt att samarbeta med Stiftelsen Expo för att genomföra utrensningar i partiet. Detta samtidigt som han ignorerat fria journalister via en bojkott och inte utfört riktiga bakgrundskontroller.

Att partiet under samma tid gått från att vara det minst kriminella till det mest kriminella passar givetvis vänsterpressens uthängningsmaskiner inför valen. Trots detta försvarar Karlsson sitt samarbete med en organisation som är direkt knuten till de våldsbejakande delarna av vänstern.

Text: Anders Gustafsson


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En annan viktig fråga är, vilket folk företräder våldsbejakande expo/SD efter utrensningarna?

  Det bör nämnas att alla de tre stora monoteistiska religionerna judendom, kristendom och islam har grundats av semiter. I riksdagsbeslut 2000, lagstadgas kyrkan som rikstäckande evangeliskt-luthersk folkkyrka. Genom successionsordningen ska Sveriges statschef tillhöra Svenska (kristna) kyrkan, vilket stärker sambandet med staten. Det är inte “antisemetiskt” att granska judendom, kristendom el islam eftersom vi definitinsmässigt är likställda semiter.

  https://www.islam-radio.net/islam/svenska/fildok/filer/tutti/sd_zionit.htm

  https://www.islam-radio.net/islam/svenska/fildok/expo.htm

  • På tal SD/EXPO:s Mattias Karlsson

   “En förklaring till den stora skillnaden kan vara att Mattias Karlsson sedan runt 2014 har valt att samarbeta med Stiftelsen Expo för att genomföra utrensningar i partiet. Detta samtidigt som han ignorerat fria journalister via en bojkott och inte utfört riktiga bakgrundskontroller.”

   SD:s Mattias Karlsson frontar nu helt ogenerat Expos vaccinpropaganda.

   Godhet bakom SD-toppens beslut att inte vaccinera sig
   Publicerad 8 oktober 2021 kl 18.21

   INRIKES. Att den coronasjuke riksdagspolitikern Mattias Karlsson (SD) inte har vaccinerat sig trots att han och andra politiker förespråkar vaccinering för andra beror inte på hyckleri utan på godhet, uppger han på Facebook.

   Godhet bakom SD-toppens beslut att inte vaccinera sig | Fria Tider

   Peter Wallenberg lärjungen, “procorona” Marcus Oscarsson sprider.

   Mattias Karlsson (SD) kämpar mot corona – Tackar för allt stöd
   2021 10 09

   https://marcusoscarsson.se/just-nu-mattias-karlsson-sd-kampar-mot-corona/

 • Suck.. Detta patetiska, våldsfobiska land av fredsskadade, obeväpnade får…

  En mycket viktig fråga i fallet som inte ställs i detta vapenfobiska land är VARFÖR han sköt två personer med hagelgevär.

  Med tanke på Sveriges patetiska vapen och självförsvars “lagar” så kan han ha dömts även om han sköt dessa av en mycket god anledning.

  Vilket många svenskar är allt för hjärntvättade för att förstå.

 • Vad värre är så har hela 7 Klövern massor av kriminella och samarbetar dessutom med extremt grovt kriminella element, det enda som skiljer är hur saken omnämns i PK media om nu verksamheter avslöjas !

 • Jättebra att ni granskar SD! Regimmedia gör det ju aldrig, de bara mobbar med irrelevanta glåpord. De har ingen kompetens att granska någonting. Mobbningen ger SD sympatier som blir ett skyddande paraply för deras korruption och fiaskon. SD behöver er hjälp i form av granskning för att hålla rent från olämpliga företrädare.

  SD har uteslutit sin förre partiledaren, en EU-parlamentariker, minst tre riksdagsledamöter och hela ungdomsförbundets tusentals medöemmar. Någon har räknat till hela trehundra uteslutna andra företrädare därtill, fler än alla andra partier någonsin! Men de har uteslutits för att SDs ledning totalförbjudit all intern debatt och kräver blind fascistisk lydnad. För en “strategi” som efter tio år i riksdagen inte har uppnått någonting alls. Jimmie Åkesson är som första världskrigets sämsta generaler som bara upprepade samma misslyckande och sparkade alla nytänkande.

  Vi behöver få en första opposition i Sverige, och en sådan måste baseras på opinionsbildning och enande av olika slags oppositionella med högt till tak.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *