Ledamot på MPRT avgår från mediestödsnämnden

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Brit Stakston. Pressfoto: Daniel Ullenius. Licens: Creative Commons
Brit Stakston.

GRANSKNING & MEDIA. Samhällsnytt avslöjar idag att Brit Stakston har avgått som ledamot för Myndigheten för Press, Radio och TV (MPRT). Hon har sedan i september 2015 suttit som permanent ledamot. NewsVoice skrev nyligen en artikel om hur hon favoriseras på MPRT:s hemsida som driver trafik till hennes privata blogg och hyllar hennes medverkan i bla Sveriges Radio.

Fusket som Stakston har medverkat i är mycket omfattande. Hon har till exempel räknat “blanksteg” som tecken trots att de är osynliga.

Ändrade datum

Det har även framkommit att Blankspot har förfalskat sitt utgåvoprotokoll och satt andra datumstämplar på program för att på ett bedrägligt sätt kunna inkludera dem under 2018. Från skärmdumpar som Samhällsnytt har publicerat framgår att flera program som publicerades tidigt november 2017 försågs med en datumstämpeln 1 januari 2018.

Alla samlade avslöjanden:

Stakston har kammat in 358.000 kronor i innovationsstöd. Precis innan hon avgick från mediestödsnämnden “belönades” bloggen Blankspot med 320.000 kronor i redaktionsstöd trots att bedrägeri avslöjats.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: MPRT
Stöd NewsVoice 2024
  • Den socialistiska korruptionen känner inga gränser.
    Tack säger folket för att vi överhuvudtaget får veta något!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *