Valutahandel i Sverige 2021 – ökat intresse bland svenskar

publicerad 26 januari 2021
- Extern skribent
Valutahandel i Sverige. Foto: Mayofi Licens: Unsplash
Valutahandel i Sverige. Foto: Mayofi Licens: Unsplash
Valutahandel i Sverige. Foto: Mayofi Licens: Unsplash

Valutahandel i Sverige har blivit mycket populärt. Under det senaste årtiondet har vi sett en stor ökning i populariteten tack vare den ökande volatiliteten på utländska valutamarknader. Det finns ett tiotal forexhandlare som erbjuder tjänster i Sverige, men ändå är det inte alldeles enkelt för lokala handlare att hitta tillförlitliga valutamäklare i landet.

För handlare innebär valutahandeln ett sätt att tjäna ihop förmögenheter. Det har blivit allt populärare bland mindre investerare och handeln ökar i hela Skandinavien.

Idag ska vi tala om valutamarknaden i Sverige och ge dig den information som du absolut måste ha om du funderar på att börja handla i det här landet.

Valutahandel i Sverige – Hur fungerar det?

Valutahandel i Sverige är helt och hållet lagligt. För att se till att hålla marknaden så säker som möjligt övervakas alla marknadsaktiviteter av Finansinspektionen. Deras huvudsakliga uppgift är att se till att det finns transparens på landets marknad och att den fungerar effektivt. De forexmäklare som är tillåtna att bedriva sin verksamhet i Sverige får licens från Finansinspektionen och de måste strikt följa de riktlinjer som finns.

Finansinspektionen är känt för att ha mycket strikta regler, de skyddar aktivt rättigheterna för landets investerare. Dock har man inte helt löst problemet med att det förekommer bluffmäklare i Sverige. Av den anledningen är det viktigt för valutahandeln i Sverige att det går att finna tillförlitliga och säkra valutamäklare som är reglerade inom hela EU för att svenska handlare ska kunna hålla sina medel skyddade. Troligtvis är en bra mäklare reglerad av CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Innan Brexit brukade det räcka med en licens från brittiska FCA med huvudkontor i London.

Sveriges nationella valuta och valutahandel i Sverige

Den nationella valutan i landet är svenska kronor, med beteckningen SEK. Sveriges Riksbank ansvarar för att ge ut och övervaka den nationella valutan. Denna har också en särskild avdelning som styr förvaltningen av den nationella valutan.

Vanligtvis handlas den svenska kronan i par med tillsammans med EURO och amerikanska dollar (USD). När man arbetar med valutahandel i Sverige är det väldigt viktigt att använda någon som godtar betalningar i den lokala valutan, detta för att undvika de höga växlingskurserna mellan SEK och EURO eller USD.

Bör du handla med valuta i Sverige?

Innan du kan börja handla i landet behöver du hitta en pålitlig valutamäklare. Det finns många internationellt välkända företag i landet, men se till att investera med ett som även fått lokala befogenheter inom landet.

Sverige har en enorm marknad och den kan vara väldigt gynnsam för valutahandel i Sverige och därmed svenska handlare. Dock bör du först och främst prioritera tryggheten och säkerheten för dina medel när du handlar valuta i landet.

Så om du känner dig redo att granska vad du hittar och enbart förlitar dig på ansedda mäklare, då kan du förvänta dig mycket från valutahandel i Sverige.

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *